2009. február 19., csütörtök

Fejős Éva: Hotel Bali

Ma este folyamán befejeztem Fejős Éva könyvét. Ez volt az első amit tőle olvastam, ugyan meg van a Bangkok Tranzit is, de az előzetes beharangozók miatt ehhez jött meg a kedvem. De ezután azt hiszem azt egy darabig nem is fogom elővenni...

Négy nő, akik tizennyolc évesen pánikszerűen menekültek el otthonról. A miért? az a későbbiekben szépen lassan kiderül, addig csak találgathatunk. A történet Szilvivel kezdődik akiről kiderül, hogy jelenleg Olaszországban él és hogy épp első regényén dolgozik. A folytatásban megismerkedhetünk Dórival, aki Balin egy híres szállodát vezet, majd Gabival aki Spanyolországban él és unokaöccsének menedzselésével foglalkozik. És legeslegutoljára az utolsó barátnő, Judit kerül bemutatásra akinek főfoglalkozása az anyaság és meglepő módon ő az egyetlen aki Magyarországon maradt. E négy barátnő fogadalmat tett tizenhét évvel ezelőtt, hogy kerül amibe kerül ők igenis találkozni fognak Budapesten. De vajon mi lehet az a titok, ami miatt úgy elrohantak? És vajon a találkozás után megváltozik minden?


Hát nem is tudom. Azaz igazság, hogy valami teljesen másra számítottam, valami könnyed olvasmányra, ehelyett kaptam egy baromira szomorkás történetet. Teljesen lelombozott, és ezért kénytelen leszek mindezek után valami vidámabbat a kezembe venni. :) Az eleje kicsit nehezen ment, ha filmet néztem volna biztos szét untam volna a fejemet rajta és tutira kikapcsolom vagy átkapcsolom valami másra. De mivel rettenetesen kíváncsi természetem van, ezért tudni akartam hogy alakul a történet vége. Itt be kell vallanom, hogy a végére már alig bírtam letenni... :) Szumma szummárum annyira nem rossz, de szerintem a történetből lehetett volna valami sokkal izgalmasabbat kihozni, valami életszerűbbet. Mert én ezt igenis hiányoltam! Ha már valaki megpróbál egy olyan művet csinálni, ami közel jár a való élethez akkor azt csinálja rendesen. De most komolyan, hallottatok már olyanról, hogy valakit azért kell a pszichológushoz vinni, mert egyszerűen a szerelemtől elveszti az eszét? Hát nem tudom, de ez a téma annyira felcsigázott, hogy mindenféleképpen utána fogok járni.

Mellesleg a könyv hangulatához ajánlanám mindenki figyelmébe Annie Lennox: The Annie Lennox Collection albumát. Passzol nagyon!

Mások is olvasták:

Akik szeretik a könyveket: Itt
Narancs liliom klub: Itt
Nani & Zitus:
Itt
Ninetta:
Itt
Kultúrmánia:
Itt

Értékelés: 10/7

2 megjegyzés:

Nani írta...

először is köszönjük a hivatkozást :), másrészt örlök, hogy végre olvashattam olyasvalakit is, aki hozzám hasonlóan nem annyira volt hanyatt esve tőle

nem rossz könyv ez, de azért nem is kell eltúlozni a méltatását...szerintem

egyébként a Bangkok, tranzit hangulata sem egy népünnepély, de személy szerint nekem jobban tetszett a Hotel Balinál, szóval azért ne add fel, valamikor majd olvasd el azt is :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Mindenféleképpen elfogom olvasni, ha már egyszer megvettem.

Az tény és való, hogy olvastam már sokkal de sokkal jobb könyveket. Ezt is alig bírtam letenni, mert tudni akartam mi a vége, de azt hiszem többször nem fogom elővenni.

Lehet jobban jártam volna ha könyvtárból kiveszem. :) Így legalább spóroltam volna egy kis helyet a polcon. :D