2009. február 6., péntek

Margit Sandemo: Ahol a szél megpihenhet

Megint egy újabb Margit Sandemo könyvet sikerült kivégeznem. Viszont azt hiszem vissza kell vonnom azt a megállapításomat, hogy fiatalok is olvashatják, vagy legalábbis 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Hogy miért is, mert van benne egy brútál kekszjelenet és megkímélném tőle az ifjoncokat. Szóval kérném nem figyelembe venni a lenti bejegyzésemet. :)

A fiatalok élete folytatódik tovább, mely egyre izgalmasabb és izgalmasabb lesz. (Itt meg is súgnám, hogy már kiolvastam a negyedik részt is, ami még izgalmasabb, mint a többi. Nem is értem hogy fogom kibírni mire megjelenik a folytatás.) Szóval sajnos Iliánának és Ravnak búcsút kell vennie egymástól, mert a herceg haza látogat. Persze közben Ravn hercegnek teljesen más indoka van a haza látogatásának, még pedig a halál. (A napjai meg vannak számlálva. ) De szerencséjére Ilona (Iliáná) utána lovagol a barátaival együtt, hogy a tündérektől kapott képességeivel megmentse szerelme életét. Kalandjuk során érdekesebbél érdekesebb dolgokra bukkanak. Vajon képesek megfejteni a további talányokat? Vajon sikerül végre egymásra találniuk a szerelmeseknek?

Hát igen, ebben a részben sem csalódtam. Az írónő egyre jobban csűri csavarja dolgokat, így az ember izgalommal várja a vég kifejlettet, de sajnos arra még várni kell. Eddig nem csalatkoztam a könyvben, remélem a tizenegyedik kötet végére is így fogom gondolni.

Értékelés: 10/10

0 megjegyzés: