2009. szeptember 3., csütörtök

Geoffrey McSkimming: Cairo Jim ChaCha Muchos ösvényén

Néha amikor eljátszom mennyire jó fej nővér vagyok, akkor előfordul hogy a tesómnak is vásárolok könyvet. :) Ilyenkor késztetést érzek arra, hogy én is beleolvassak, vagy éppen kiolvassam a könyvét. Nézzük mit tud írni Geoffrey McSkimming a gyerekeknek. :)

Cairo Jim és hű hátizsákja elindulnak megkeresni ChaCha Muchost, a Táncosok Elveszett Városának romjait. Hogy miért tűntek el az emberek, az a mai napig rejtély maradt, de Jim úgy véli, hogy Ő majd rájön mi is történt itt valójában. Természetesen ahogy az már lenni szokott nem ő az egyetlen aki meg akarja keresni ezt a helyet, csak hát a célok ugyebár mások. Ugyanis az a hír járja, hogy ezen a szent helyen van egy varázsszer, ami képes fiatalabbá tenni az embereket. Na már most Bone és az ő hollója pontosan ezt akarják megkaparintani. Vajon ki fog oda érni előbb? És vajon Jimnek sikerül rájönni mi történt itt valójában?

Mikor olvastam a könyvet, próbáltam beleélni magam egy kilencéves fiú fejébe, hogy neki mennyire tetszene egy ilyen Indiana Jones stílusú könyv. Azt hiszem ebből a szempontból kemény fába vágtam a fejszémet. :) De megérte. Abszolút nem volt rossz a könyv, habár azért így is el-el mosolyodtam egy-két apróságon, mint például a beszélő papagájon, de hát mit is várjon az ember egy ifjúsági regénytől.

Összességében nagyon jó kis olvasmány - elsősorban gyerekeknek :) -, egy igazán érdekes csattanóval a végén, ami határozottan dobott az egész történeten (kigúvadt a szemem meglepetésemben :D). Mulatságosak a szóviccek benne, ami emeli a szórakozás hangulatát olvasás közben és ötletesnek találom az író által kialakított karaktereket is. :) Érdekes volt számomra hogy az író a jó és a rosszat nem csak ember formájában jelenítette meg, hanem madár alakjában is. Ugyanis míg a gonosznak egy holló volt a madara, addig Jimnek egy nagyon kedves arapapagáj jutott. (A holló nekem legalábbis mindig a gonoszat szimbolizálta.)

Azt hiszem kíváncsiságképpen elolvasom a másik három részt is. :)


U.I.: De azért bevallom őszintén nekem még mindig Mark Twain és Erich Kästner viszik a pálmát a gyerekkönyv írók között. :)

Értékelés: 10/8

Mások is olvasták:



2 megjegyzés:

Joeymano írta...

De most akkor nem táncolták magukat a halálba? :) Vagy az akkor nem is olyan fontos info? A fülszövegen rajta van, nem?

Christina alias Pöfivonat írta...

sajnos nem árulhatok el semmit, mert akkor lelőném a poént. Szóval lakat van a számon. :D De rajta van a fülszövegen, de... és itt az a de. :p Olvasd el és akkor minden kiderül. :D