2009. február 25., szerda

Jasper Fforde: A Jane Eyre eset

Életem legfurcsább könyvét olvastam el. Soha ennél meglepőbb, elgondolkodtatóbb művet mint ez még nem olvastam. Tetszett, de még mennyire.

Most arra az elhatározásra jutottam, hogy nem a saját szavaimmal fogom elmondani a könyv tartalmát, hanem egyszerűen csak bevágom ide azt ami a könyv hátulján olvasható. Már csak azért is mert sokkal jobban ábrázolja a történetet, mint ahogy én megtudnám fogalmazni, ugyanis én képtelen lennék most rá, ahhoz túl összetett és túl fantasztikus. :)

"Isten hozta a Nyájas Olvasót egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliában, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állafajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Bronté nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t..."

A könyv olvasása közben teljesen olyan érzésem volt, mintha belecsöppentem volna a Vissza a jövőbe című filmbe, csak most nem néztem hanem olvastam. :) Véleményem szerint abszolút nem igaz, hogy hasonlítana a Monthy Pythonra vagy éppen a Harry Potterre, ahogy a The Wall Street Journal írja. De ami viszont a világ legjobb ötlete, hogy ki-be lehet mászkálni a könyvekben. Ennél fenomenálisabb ötlettel még nem találkoztam :). Mennyire komoly lenne ha tényleg ezt lehetne csinálni, hogy csak úgy kedvünkre bemehetnénk bármelyik műbe. Ha ez tényleg megvalósulhatna akkor tutira bemennék valamelyik Harry Potterbe vagy épp valamelyik Dragonlance műbe, ahol kedvemre repülhetnék sárkányokkal, vagy éppen varázsolgathatnék. Mekkora poén! :D

Meglepő módon a kedvenc karakterem Mycroft volt és nem pedig valamelyik főhős. Imádni való fickó lehet. Elképzeltem ahogy mutogatja a találmányait és automatikusan a Vissza a jövőbe
Dr. Emmett L. Brown-ja ugrott be. Habár nem tudom honnan jön ez a párhuzam :D , de imádom az ilyen őrült, okos fickókat. :D

Egy valamit viszont nem értek. Van egy könyvben egy jelent amikor az út és a csillagos ég spirális örvénnyé csavarodik össze emiatt egy luk keletkezik. (Ami kitud nyírni egy csomó embert, ezt azért még hozzátenném.) Ekkor Thursday és Bowden úgy döntenek, hogy megmentik a világot és belerepülnek ebbe a lukba. Ekkor valamiféle idő utazásban vesznek részt és hát kicsit össze vissza száguldoznak az évek között. Na már most mikor visszatérnek az alábbi párbeszéd folyik le Thursday és az egyik fickó között:

"Bowdenre néztem. Egyetlen kérdésünk volt csak az ezredeshez.
- Meddig voltunk távol, uram?
-2016-ot írunk - felelte Rutter - Maguk harminegy év után tértek vissza!"

Na már most a következő oldalakon meg már olyan mintha (nem mintha , hanem ténylegesen is) újra az 1980-as években lennének. De akkor hogy kerültek vissza? Vagy én siklottam el valami felett és nem vettem volna észre? Vagy ez csak egy vicc volt? Áááá nem tudom, de ez a rész kicsit összezavart.

Mindemellett egy nagyon jó könyv, érdemes odafigyelni az író többi könyvére is, már ha egyáltalán jelenik meg itthon másik műve.

Nálam a 2008-as év sikerkönyve.

Mások is olvasták:

Amadea: Itt
Olvasónapló: Itt
Annamarie: Itt

Értékelés: 10/10(sok csillaggal)

2009. február 24., kedd

Szavazás - Vajon milyen könyvet olvassak?

Összeírtam a rám váró könyvek listáját és hát eléggé hosszúra sikeredett. E mennyiség láttán úgy gondoltam, hogy valamiféle szavazást fogok elindítani. Ugyanis mikor megláttam az összeírt listámat elbizonytalanodtam, hogy vajon melyiket kezdjem el olvasni, ha már túl vagyok a Jane Eyre esetén. Segítsetek....Áááááááááááááááááááááááááá! :)

Hát íme a választék:

- Diane Setterfield: A tizenharmadik történet
- Jeffrey Archer: Párbaj
- Stephen Meyer: Twilight
- Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket?
- Carole Matthews: A csokoládéimádók klubja
- Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
- Betty Mahmuhi: Lányom nélkül soha
- Fannie Flagg: Isten hozott prücsök!
- Aszlányi Károly: Sok hűhó Emmiért
- Marian Keyes: Görögdinnye
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Susan Elizabeth Phillips:
Édes, mint a méz
- Susan Elizabeth Phillips: Született csábító
- Brandon Sanderson: Elantris
- Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
- Noel Streatfeild: Balettcipők
- Lucy Maud Montgomery: Összes Anne Shirley könyv
- Elmore Leonard: Glanc
- Peter S. Beagle: Egy csendes zug
- J. Goldenlane: Papírtigris, A szélhámos és a varázsló
- Robin Cook: Halálcsapda
- Fejős Éva: Bangkok Tranzit

Azt hiszem ezt tényleg sok. Lehet hogy vissza kéne fognom magam? :D Itt a vége fuss el véle.

Szavazzatok!

Megőrültem... :D

Rájöttem, hogy megőrültem. Ugyanis már megint rendeltem. :) Szóval a bookline volt olyan kedves és adott nekem egy kevéske személyes kedvezményt, hát ki az a bolond aki nem él egy ilyen lehetősséggel? Na de nézzük sorjában, hogy már megint mit vettem:

Nicholas Sparks: Éjjel a Parton

"
Adrienne Willis lányának egy nap váratlanul meghal a férje. A fiatalasszony a tragédiától megrendülve, magába zárkózva éli életét. Édesanyja, aki tizenéves kora óta egyedül nevelte őt két testvérével együtt, elérkezettnek látja az időt, hogy megossza vele életének egyik legfelkavaróbb élményét: egy olyan szerelem történetét, mely azóta is bearanyozza életét. Felidézi lányának azokat a fájdalmas emlékképeket, amikor férje elhagyta egy fiatalabb nőért, és ő összetört élete elől menekülve egy kis tengerparti városba, Rothante-ba érkezett. Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai) újabb regényében ismét a szerelem mindenható erejéről szól: az Érzésről, mely minden életkorban elér, még akkor is, amikor a legkevésbé várnád. "

Amanda Foreman: A hercegnő

"Georgiana mindenekelőtt az ellentmondások asszonya. Elismert szépség, de férje mégsem értékeli. Az emberek rajongnak érte, mégis annyira bizonytalan, vajon képes-e másokból szeretetet kiváltani, hogy végül férjének szeretője, lady Elizabeth Foster gyanús rajongásától válik függővé. Ír, de sosem publikál a saját neve alatt. Elkötelezett anya, aki feláldozta egyik gyermekét, hogy a másik hármat megmentse. Híresség és a művészetek támogatója egy olyan korban, amikor a házas nőktől még megtagadnak minden jogi státuszt. Politikus választójog nélkül, és képzett taktikus egy emberöltővel a professzionális pártpolitika kialakulása előtt. Különös és boldogtalan szerelmi élete csupán egy szál ebben az izgalmas életrajzban, mely bepillantást enged a 18. századi angol arisztokrácia szövevényes politikai világába."

Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

"Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik a
z életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon... nos... buta."

Elhatároztam, hogy a mai nap folyamán fogok egy listát csinálni azzal a címszóval, hogy mennyi könyvem van a polcon, amit még el se olvastam. Kíváncsi leszek az eredményre. :D

2009. február 19., csütörtök

Fejős Éva: Hotel Bali

Ma este folyamán befejeztem Fejős Éva könyvét. Ez volt az első amit tőle olvastam, ugyan meg van a Bangkok Tranzit is, de az előzetes beharangozók miatt ehhez jött meg a kedvem. De ezután azt hiszem azt egy darabig nem is fogom elővenni...

Négy nő, akik tizennyolc évesen pánikszerűen menekültek el otthonról. A miért? az a későbbiekben szépen lassan kiderül, addig csak találgathatunk. A történet Szilvivel kezdődik akiről kiderül, hogy jelenleg Olaszországban él és hogy épp első regényén dolgozik. A folytatásban megismerkedhetünk Dórival, aki Balin egy híres szállodát vezet, majd Gabival aki Spanyolországban él és unokaöccsének menedzselésével foglalkozik. És legeslegutoljára az utolsó barátnő, Judit kerül bemutatásra akinek főfoglalkozása az anyaság és meglepő módon ő az egyetlen aki Magyarországon maradt. E négy barátnő fogadalmat tett tizenhét évvel ezelőtt, hogy kerül amibe kerül ők igenis találkozni fognak Budapesten. De vajon mi lehet az a titok, ami miatt úgy elrohantak? És vajon a találkozás után megváltozik minden?


Hát nem is tudom. Azaz igazság, hogy valami teljesen másra számítottam, valami könnyed olvasmányra, ehelyett kaptam egy baromira szomorkás történetet. Teljesen lelombozott, és ezért kénytelen leszek mindezek után valami vidámabbat a kezembe venni. :) Az eleje kicsit nehezen ment, ha filmet néztem volna biztos szét untam volna a fejemet rajta és tutira kikapcsolom vagy átkapcsolom valami másra. De mivel rettenetesen kíváncsi természetem van, ezért tudni akartam hogy alakul a történet vége. Itt be kell vallanom, hogy a végére már alig bírtam letenni... :) Szumma szummárum annyira nem rossz, de szerintem a történetből lehetett volna valami sokkal izgalmasabbat kihozni, valami életszerűbbet. Mert én ezt igenis hiányoltam! Ha már valaki megpróbál egy olyan művet csinálni, ami közel jár a való élethez akkor azt csinálja rendesen. De most komolyan, hallottatok már olyanról, hogy valakit azért kell a pszichológushoz vinni, mert egyszerűen a szerelemtől elveszti az eszét? Hát nem tudom, de ez a téma annyira felcsigázott, hogy mindenféleképpen utána fogok járni.

Mellesleg a könyv hangulatához ajánlanám mindenki figyelmébe Annie Lennox: The Annie Lennox Collection albumát. Passzol nagyon!

Mások is olvasták:

Akik szeretik a könyveket: Itt
Narancs liliom klub: Itt
Nani & Zitus:
Itt
Ninetta:
Itt
Kultúrmánia:
Itt

Értékelés: 10/7

2009. február 16., hétfő

Susan Elizabeth Phillips rajongóknak :)

Mivel nagyon szeretem a címben említett írónő könyveit ezért kíváncsiság képen megtekintettem milyen művei jelentek meg már Magyarországon. Ennek eredményeképpen meglepve tapasztaltam, hogy amiket én olvastam nem egy hanem több sorozatnak a kötetei. Hogy ti se maradjatok le erről a fontos információról összeírtam nektek néhány gondolatban:

1. Chicago Stars
  • Csak Te kellesz!
  • Heaven, Texas
  • Apafogó
  • Törékeny szív
  • Várom a párom
  • Született csábító
2. Bonner Testvérek
  • Apafogó
  • Álom, édes álom
De ha már ennyire beleástam magamat a dolgokba, azonnal megnéztem hogy a kiadónál mely könyvek jelennek meg ebben az évben. És én annyira jó fej vagyok, hogy azt is összegyűjtöttem ide nektek. :) Tessék meghálálni. :D

Szerző:Susan Elizabeth Phillips
Eredeti cím:I Had to be you
Kategória:Romantikus
Megjelenés:Várhatóan 2009. I. negyedév





Szerző:Susan Elizabeth Phillips
Eredeti cím:Glitter Baby
Kategória:Romantikus
Megjelenés:Várhatóan 2009. III. negyedév






Szerző: Susan Elizabeth Phillips
Eredeti cím: Heaven, Texas
Kategória: Romantikus

Megjelenés: Várhatóan 2009. május







Szerző: Susan Elizabeth Phillips
Eredeti cím: What I Did For Love
Kategória: Romantikus

Megjelenés: Várhatóan 2009. III. negyedév






Váljék egészségetekre és remélem a többi SEP rajongónak most örömet okoztam. :) További szép napot!

Bookline akció

Bookline oldalán barangolva felfedeztem egy ákcijót és rájöttem, hogy ezeket azért találják ki, hogy az olyan emberek mint én NE bírják ki vásárlás nélkül. Pedig ebben a hónapban már vásároltam sokat, de úgy gondolom hogy belefér még az egy talán kettő darab könyv, amit most meg fogok rendelni. :)

És íme az akció:

U.I.: Ti is vásároljatok ne hogy már egyedül legyek! :)

2009. február 15., vasárnap

Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Nem is tudom, hol kezdjem. Igaz, hogy már tegnap kiolvastam de még csak most jutottam el odáig, hogy tudjak róla bármit is írni. Össze kellett szednem a gondolataimat.

Nagyon igényesen meg van szerkesztve a könyv, le a kalappal a kiadó előtt. Maga a külső papír borítás is nagyon klassz, de ha levesszük akkor egy sokkal kellemesebb színvilággal találjuk szembe magunkat. Habár sose értettem a kiadókat milyen indíttatásból szoktak plusz papír borítást csinálni hozzá, de ők biztosan tudják. Én mindig le szoktam szedni, mert nem szeressem.Nem tudom ti hogy vagytok ezzel?

Rachel Stone és kisfia Edward nem éppen szerencséjükről híresek. Épp mikor áthajtanának egy amerikai kisvároson, hirtelen lerobbannak egy autós mozi előtt, ahol megismerkednek Gabe Bonnerrel. Mivel ez a férfi megélte a poklok poklát -ugyanis elvesztette mindenki által imádott feleségét és egy szem fiát egy autósbalesetben
- ezért feladta állatorvosi praxisát és visszavonult, hogy beletemetkezzen az önsajnálatba. Miután megismerkedik Rachellel már semmi sem lesz ugyanaz. Menekül a nő elől, mert ő az első aki iránt képes újra szexuális vonzalmat érezni, melyről azt hitte hogy meghalt a feleségével együtt. Lehet hogy mindez nem véletlen? Egyikük sem akart belemenni egy új kapcsolata, de az élet egyre közelebb és közelebb hozza őket egymáshoz.

Amit eddig olvastam az írónőtől az mind mulalságos volt, de ez nem, ez szívszorító volt. Az első pillanattól kezdve mikor elkezdtem olvasni tudtam, hogy imádni fogom ezt a könyvet. :) Nem az a tipikus szerelmes könyv, amely csöpög minden oldalon, de ettől függetlenül minden benne van ami egy jó könyvben benne kell lennie.

Egyetlenegy dolog nem tetszett a könyvben. A vége felé Rachel megment egy leukémiás kislányt, még pedig úgy hogy csak fogja a kezét és beszél hozzá. A könyv szerint a csajnak olyan kisugárzása van amivel képes meggyógyítani az embereket. De most komolyan ki hisz az ilyesmiben? Jó-jó tudom, hogy ez csak egy könyv, de akkor is.

Mindentől függetlenül, nagyon jó könyv mely meg van spékelve egy rahedli szex jelenettel. :) (Néha talán túl sok is. :D)

Megmelengeti az embert ezeken a hideg napokon. :)

Értékelés:10/10

2009. február 13., péntek

Újabb könyvrendelés... Meg vagyok huzatva

Az Alexandrán volt egy nagyon jó akció mindenféle romantikus könyvekre. Mivel imádom Susan Elizabeth Phillips könyveit, ezért természetesen mindjárt rá is kattantam. :) Nehogy már kimaradjak belőle. Na de ha már rendeltünk, akkor rendeltem más finomságokat is. Hát lássátok íme:

Susan Elizabeth Phillips: Született csábító (Itt)

"Blue Bailey festőművész, aki nem tud sokáig megülni egy helyben. Fuvarra van szüksége, mikor az éppen vidéki házába tartó, Amerika leghíresebb futballsztárjának számító Dean Robillard autózik arra. A lánynak most már csak annyit kell tennie, hogy folyamatosan szórakoztassa a férfit, és eltitkolja, hogy nincs egy vasa sem, és sehol nem várja senki. Életükbe és egymás iránti vonzalmukba belekeveredik egy ötvenes rocksztár, egy házvezetőnő és egy tizenegy éves kislány, aki kétségbeesetten vágyik családra."

Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz (Itt)

"Sugar Beth Carey anyagi javakban gazdag, ám érzelmekben szegény családban nőtt fel. Az apja együtt élt egy másik n
ővel, törvénytelen gyermeke is volt, s mivel végtelenül önző volt, eszébe sem jutott, milyen szörnyű lehet Sugar Bethnek és Winnie-nek ugyanabba az iskolába járniuk. Winnie csak álmodott arról, ami Sugar Bethnek megadatott: szépségről, gazdagságról, magabiztosságról és Ryan Galantine-ról, a városka legnépszerűbb fiújáról. Volt azonban valamije, amit Sugar Beth nem vehetett el tőle: az apja szeretetét. Ezért Sugar Beth rajta állt bosszút, s minden lehetőséget megragadott, hogy megalázza. Az esetlen, önbizalomhiányban szenvedő kis fruskának pedig hogyan is lehetett volna esélye a szépséges Sugar Beth-szel szemben? Amikor az anyja halála után az apja bejelentette, hogy feleségül veszi régi szeretőjét, Sugar Beth megesküdött, többé nem teszi be a lábát a szülővárosába. S annak ellenére, hogy az apja megfenyegette: kitagadja az örökségből, a lány betartotta a szavát. Az apa később szívinfarktust kapott, s a lánya csak ekkor tudta meg, hogy beváltotta a fenyegetését az örökséggel kapcsolatban. Sugar Beth öt hónap alatt elvesztette az anyját, az apját, a barátait, és a házat, amelyben felnőtt. Még túl fiatal volt ahhoz, hogy sejtse, ez még csupán a kezdet..."

Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő "Hatalmasan ívelő, nagy életút jutott Emma Harte osztályrészéül. Nyomorult, agyondolgozott cselédlányként kezdi pályafutását egy isten háta mögötti angol főúri háznál. Ahogy az már lenni szokott, a fiatalúr, Edwin Fairley elcsábítja, s bár szívből - s mint a későbbiekben kiderül, egy életen át - szereti, vállalni nem meri szerelmét s a születendő gyermeket. A büszke Emma eltűnik a szép angol vidékről, de az alattvalóikat kihasználó senkiházi urakat meggyűlöli, s bosszút esküszik ellenük. Lassanként egyre följebb küzdi magát, majd fél világ egyik leggazdagabb asszonya válik belőle. De mit ér a hatalmas vagyon, ha még a gyerekei is összeesküvést szőnek Emma elpusztítására, ám Emma Harte nem véletlenül járt be ekkora életutat... Négy nemzedék életének alakulása tárul a szemünk elé, de ez még csak a kezdet. A lebilincselően érdekes regényfolyamnak még csak az első része."

Elmore Leonard: Glanc (Itt)

"Meghökkentő történeteivel, remekbe szabott karaktereivel és utánozhatatlan, borotvaéles párbeszédeivel Elmore Leonardot a mai amerikai krimi legnagyobb mesterének tartják. Rejtő-rajongóknak ajánlott olvasmány!"


Az összes pénzemet könyvekre költöm, csak kérdés mikor jutok a végére annak a rengeteg könyvnek ami rám vár. :)

2009. február 9., hétfő

Margit Sandemo: A vak hold

Sajnálatos módon csak most jutottam el odáig, hogy újra írjak a blogomba.

Amit ma kaptok az egy újabb Margit Sandemo könyv, de egyenlőre sajnos ez volt az utolsó. Az újabb kötet majd csak február 28.-án jelenik meg a Tuan Kiadó gondozásában. Már alig várjuk! :D

Ebben a kötetben egy kicsit előre szaladunk az időben kb. olyan húsz évvel. Iliána és Ravn már boldog házasságban élnek gyönyörű három fiúkkal. Miközben a gyerekek mindenféle kalandba belecsöppenek, addig valahol a tenger túl oldalán a sötétség erői dolgoznak. A holdboszorkány szövögeti a szálait, hiszen megesküdött hogy megöli Iliánát és az ő szeretett Ravnját. Ahhoz hogy a terve sikerülhessen egy újabb testbe kell belebújnia akit birtokolhat, hisz most egy fekete felhő formájában létezik. Vajon mindez sikerül neki? Hát ez sajnos nem ebben a kötetben fog kiderülni. :)

Amikor letettem a könyvet pillanatra üresség fogott el hisz tudtam, hogy még várnom kell 3 hetet, hogy egy újabb Sandemo könyvet tartsak a kezembe. Kár lenne kihagyni ezt a sorozatot bárkinek is. Imádnivaló, könnyed és izgalmas. Mit mondhatnék még erre. :) Olvassátok!

Értékelés: 10/10

2009. február 6., péntek

Margit Sandemo: Ahol a szél megpihenhet

Megint egy újabb Margit Sandemo könyvet sikerült kivégeznem. Viszont azt hiszem vissza kell vonnom azt a megállapításomat, hogy fiatalok is olvashatják, vagy legalábbis 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Hogy miért is, mert van benne egy brútál kekszjelenet és megkímélném tőle az ifjoncokat. Szóval kérném nem figyelembe venni a lenti bejegyzésemet. :)

A fiatalok élete folytatódik tovább, mely egyre izgalmasabb és izgalmasabb lesz. (Itt meg is súgnám, hogy már kiolvastam a negyedik részt is, ami még izgalmasabb, mint a többi. Nem is értem hogy fogom kibírni mire megjelenik a folytatás.) Szóval sajnos Iliánának és Ravnak búcsút kell vennie egymástól, mert a herceg haza látogat. Persze közben Ravn hercegnek teljesen más indoka van a haza látogatásának, még pedig a halál. (A napjai meg vannak számlálva. ) De szerencséjére Ilona (Iliáná) utána lovagol a barátaival együtt, hogy a tündérektől kapott képességeivel megmentse szerelme életét. Kalandjuk során érdekesebbél érdekesebb dolgokra bukkanak. Vajon képesek megfejteni a további talányokat? Vajon sikerül végre egymásra találniuk a szerelmeseknek?

Hát igen, ebben a részben sem csalódtam. Az írónő egyre jobban csűri csavarja dolgokat, így az ember izgalommal várja a vég kifejlettet, de sajnos arra még várni kell. Eddig nem csalatkoztam a könyvben, remélem a tizenegyedik kötet végére is így fogom gondolni.

Értékelés: 10/10

2009. február 4., szerda

Áhá! Már megint rendelgetünk! :)

Hát igen! Nem bírtam ellenállni a konyvesboltom.hu kínálatának és rendeltem nagyon sok könyvet. Na jó, igazándiból nem olyan sokat, mert csak három könyvről van szó, de azért a pénztárcámat így is megterheli. :)

Nézzük is miről is van szó:

Jasper Fforde: A Jane Eyre eset (Amadea oldalán olvastam róla, hogy nagyon jó. Ha érdekel titeket a véleménye itt olvashatjátok: Itt)

"
Isten hozta a Nyájas Olvasót egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliában, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állafajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Bronté nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t..."

Susan Elizabeth Philips: Álom, édes álom (Mivel nagyon tetszett a Várom a párom könyv, ezért megprbálkozom az írónőnek egy másik könyvével is. Izgatottan várom! Vuhhuuuu! :D)

"
Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a szerelemnek és a vonzalomnak, amelyet egymás iránt éreznek, nem tudnak ellenállni. Két kedves szerelmes indul el a szív mulatságos, megható útján oda, ahol az álmok valóra válnak. "

Noel Streatfeild: Balettcipők (Nahát erre nagyon kíváncsi vagyok. Egy érdekes cikket olvastam róla, a Könyvmoly oldalán (Itt) és úgy döntöttem, hogy nekem ez a könyv kell és punktum. Nem vitatkozom! :))

"Élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogad és elvisz londoni otthonába. Pauline, Petrova és Posy szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig. A színház mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára, ahol rengeteg izgalmas kaland és varázslatos élmény vár rájuk. A ház, amelyben a három cserfes kislány nevelkedik, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A lányok lassan felcseperednek, és eljön a pillanat, amikor fontos döntéseket kell hozniuk az életükről. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük sikereiket, kudarcaikat, együtt sírunk és nevetünk velük, Az 1930-as évek Angliájában játszódó, elbűvölő történet bennünket is a színpadra varázsol, s fellépéseik előtt szinte együtt izgulunk az ígéretes művészpalántákkal."

Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a könyvesboltommal, mint bolt. Az összes könyv amit rendeltem sérülés mentes, még egy karcolás sincs rajta. Sajnos ez nem mondható el mindegyik online könyvesboltról. Szóval ne habozzatok, rendeljetek! :)