2009. április 28., kedd

Nimának!

Mivel nem sikerült a Nima oldalán lévő körkérdésre válaszolni már vagy két napja mert a freeblog folyamatosan kiabál, hogy spam vagyok, ezért most itt fogok válaszolni a körkérdésre. Most igazán morcos vagyok, de túl járok az eszén. Szóval Nima, ha olvasod az oldalam akkor itt láthatod, hogy én mikre vágyom. Habár ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor rájöhetek, hogy nekem mindig van valami ami után ácsingózok.

- Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes
- Lawrence Block: A penge élén
- Brandon Sanderson: Ködszerzet
- Clive Barker: Abarat
- Lisa Jewell: Vince & Joy
- Stephenie Meyer: Új hold
- Neil Gaiman: Coraline
- Libba Bray: Rettentő gyönyörűség


Ki kell találnom valamit, hogy tudjak kommentelni Nima oldalán. :)

2009. április 27., hétfő

Hétvégi nagy bevásárlásom

Az előző bejegyzésemből gondolhatjátok, hogy jól bevásároltam az Ulpius kiadó boltjánál, de azt nem fejtettem ki bővebben, hogy pontosan mit is. Igaz, hogy a párom már majd megőrül a sok könyv láttán, mondván hogy szerinte már majd leszakad a polcomon, de én ezen túl lépve csak veszem és veszem a könyveket. Lehet hogy én is boltkóros vagyok? Vagy talán könyvkóros? :D

Katie Fforde: Hív Amszterdam

"Mit tegyünk, ha a férjünk lecserél egy szexi, fiatal szőkére?
Vagy mit tegyünk, ha az álomesküvő előtt eszmélünk rá, hogy a Nagy Ő mégsem az Igazi? Jo Edwards sohasem tervezte, hogy hajón fog élni. Még azt sem tudja biztosan, hogy szereti-e a vizet. De amikor a férje kidobja, mégis egy állóhajóra költözik… Dora Hamilton sohasem tervezte, hogy meglép a tulajdon esküvőjéről. De amikor eljön a várva várt nap, mégis menekülőre fogja – és egyetlen lehetősége, hogy elfogadja Jo ajánlatát, ő is a hajó fedélzetén keres menedéket… A két barátnő elhatározza, hogy örökre lemond a férfiakról, arra viszont nem számítanak, hogy a pasik hamarosan csőstül rajongják körül őket, sőt, miután kihajóznak, életük legnagyobb kalandja veszi kezdetét."

Cathy Kelly: Szerelmi leckék

"Három nő, három szerelem, három búcsúzás

Izzie magas, gyönyörű és független nő, aki a New York-i divatszakmában lett sikeres. Az elveiből eddig sosem engedett, egy nap azonban beleszeret egy nős férfiba, a szenvedélyes kapcsolatból pedig nincs könnyű kiút…
Anneliesét negyven év után hagyja el a férje, ráadásul a legjobb barátnőjéért. Miután elveszti a számára két legfontosabb embert, egyedül kell újrakezdenie az életét…
A bölcs Lily mindenki támasza. Amikor kórházba kerül, a múltjából régen eltemetett titkok látnak napvilágot, és ez mindhármójuk életére hatással van…
A szálak összefutnak, a szerelem éppúgy megtalál mint a csalódás, de vajon tanulhatunk-e a szerelmi leckékből?"

Karen Rose: Halj meg értem!

"Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte területen bukkantak.
Majd sorra jöttek a többiek…
Egy sír még üresen áll – a gyilkos visszatér.

Vito Ciccotelli nyomozó egy archeológusnő segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a látvány, az eltemetett áldozatok rémisztő képe éjjel-nappal kísérti.

A sorozatgyilkos vérfagyasztó játszmába kezdett, amiből nincs kiszállás. Nem torpan meg, semmi nem riasztja el ördögi tervétől. Még egy sír várja lakóját. Még egy áldozatnak sikítania kell… és a nő még csak nem is sejti, hogy végzete csupán karnyújtásnyira áll tőle."

Freya North: Mindent anyánkról

"A három McCabe nővérnek gyerekként egy vágya volt; hogy harmincas éveikre boldog családanyák legyenek. A sors nem így akarta…

Cat hosszú évek után érkezik haza, hogy végre tiszta lappal kezdjen új életet…
Fen mindene a kislánya, mintaanya szeretne lenni, miközben házassága kihűlőben…
Pip húgai felett anyáskodik, de a szerelem mind ez ideáig elkerülte…

Az önfeledtnek induló családi partin váratlanul feltárul a múlt gondosan őrzött titka. Kételyek és sérelmek, szemrehányások és csalódások törnek elő, miközben a legmegdöbbentőbb hír még hátravan…"

Nah és persze A felolvasó, de azt már lentebb láthatjátok is. :)



2009. április 26., vasárnap

Bernhard Schlink: A felolvasó

Ha jól emlékszem "A felolvasó" című könyv az Amadea által kitalált online könyvklubban is szerepelt, mint javasolt olvasmány. Sajnos nem bírtam megvárni az utolsó csoportot. :) Ugyanis olyasmi történt velem a hétvégén, hogy jajj nekem. Szóval elmentünk szombaton a könyvfesztiválra - bár ne tettük volna -, és ott nagy visszafogottsággal sétálgattam a sorok között, amikor is megláttam milyen sokan pipiskednek az Ulpius standjánál és hát megakadt rajta a szemem. Követve az embersereget én is odabotorkáltam, így hát az lett a vesztem, hogy alaposan bevásároltam (mivel "kettőt fizet ötöt vihet" akció volt). Ugye megértitek, hogy ezt nem lehetett kihagyni. Az akciós könyvek között szerepelt Schlink könyve is, így megragadtam az alkalmat és megvásároltam. Ha már megvásároltam hát gyorsan el is olvastam. :) Győzött a kíváncsiságom! :)

A főszereplő Michael Berg, aki tizenöt évesen egy hosszú és kellemetlen betegség után meglátogatja az ő megmentőjét (Megmentő: Hanna, aki húsz évvel idősebb). Abban a pillanatban amikor újra találkoznak valami különös történik velük, ami egy hosszú és szenvedélyes szerelmi viszonyban csúcsosodik ki. Ennek a kapcsolatnak szinte órarend szerinti menetrendje van: "felolvasás, zuhanyozás, szeretkezés, majd egy kis heverészés még egymás mellett." Majd évekkel később Michael olyan dolgokat tud meg szerelmének múltjáról, amit senki sem gondolt volna.

A könyv elolvasása után rengeteg kérdés merült fel bennem. Ezt most itt nem részletezném, mivel magának az olvasónak kell feltennie. De egyben biztos vagyok, hogy ezt a könyvet még sokszor el kell olvasnom ahhoz, hogy teljes mértékben megértsem. Talán még érnem kell hozzá, hogy még jobban bele lássak és hogy megtudjam válaszolni a magamnak feltett kérdéseket. De lehet, hogy az író pont ezt akarja, nem tudom. De egy dologban biztos vagyok, hogy MUSZÁJ ELOLVASNI.


Nem akarom nagyon boncolgatni a könyvet, mert nem lehet. Azt hiszem most először akadt el a lélegzetem egy könyv elolvasása után, teljes mértékben letaglozott. De ha egy tanácsot elfogadtok, csak akkor kezdjétek el olvasni, ha tudjátok, hogy nem kell elmennetek vagy nem lesz semmi izgi a tévében stb. stb. stb. Hogy miért? Mert muszáj egy lélegzet alatt a végére jutni, ha leteszed onnantól kezdve kezdheted előről az egészet. :)

Értékelés: 10/10

Mások is olvasták:

2009. április 24., péntek

Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Mostanában igen csak elragadott a hév a romantikus könyvek iránt. Ennek oka, hogy valami nagyon fontos történt az életemben melynek hatására elővettem az ilyen témájú könyveket. Jól megfontoltam melyiket olvassam el először, így a választásom Éjjel a parton című műre esett. Természetesen párhuzamosan még olvasom a jó vaskos képregényemet is. :) Ha lúd, hát legyen kövér! :D

A mű főszereplője Adrienne, aki egyben mesélő is lesz a könyvben. Adrienne lányának Amandának hirtelen meghal a férje. Mivel a lánya teljesen magába van zuhanva, ezért megpróbál segíteni rajta mégpedig úgy, hogy elmesél egy szeletet a saját életéből. Ez az igencsak felkavaró élmény egy elsöprő szerelemről és annak végzetéről szól. Vajon meg tud változni Amanda a történet hatására?

A könyv röpke 200 oldalas, szóval akár féllábbal is kitudjuk olvasni, olyan habkönnyű olvasmány. Én is hamar túl rágtam magam rajta, már csak azért is mert akkora lóbetűkkel van írva hogy az csak na. :)

A történet semmi extra, tipikus romantikus történet. Talán itt ott kicsit túlzásba is esett az író. Ettől eltekintve olvasható és élvezetes olvasmány, de csak akkor olvassátok el, ha lelkileg teljesen százasok vagytok, mert akár még depisebbek is lehettek.
Nem értem miért nem lehetett volna happy end a vége?? Jó-jó tisztában vagyok vele, hogy az író minden könyve szörnyűséggel végződik, de legalább ebben kivételt tehetett volna. :) Az viszont nagyon tetszett, hogy nem csűrte-csavarta a dolgokat, hanem egyből rátért a lényegre. Amilyen gyorsan összejött a szerelmes pár, olyan hamar vége is szakadt ennek az egésznek. :)

Szóval egyszer olvasható de nem hiszem, hogy akár még egyszer leveszem a polcomról, hisz annyira nem hagyott bennem mély nyomot.

Értékelés: 10/6

2009. április 23., csütörtök

Könyvfesztivál

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy mától egészen vasárnapig könyvfesztivál van a Millenáris parkban. :) Szóval kalandra fel és irány a könyvek. :)

Aki esetleg nem tudja hova kell menni, vagy csak megakarja nézni milyen könyvkiadók lesznek ott, azt az alábbi honlapon megteheti:

Könyvfesztivál
(2009.04.23 - 2009.04.26)

Biztos lesznek akciók is! :)


Májusi megjelenések

Már csak egy hét és ránk köszönt a május. Ami az olvasóim számára azt jelenti, hogy összegyűjtöm a következő hónapban várható friss megjelenéseket. Ne hogy még valamiről lemaradjatok! :)

Sonia Rossi: Fucking Berlin
Megjelenés: 2009. május 02.

Tess Gerritsen: A sebész
Megjelenés: 2009. május 13.

Lisa Jewell: Vince és Joy
Megjelenés: 2009. május 15.

Verebes István: Maya
Megjelenés: 2009. május 15.


J. R. Ward: Feloldozott szerető

Megjelenés: 2009. május 15.


Jeff Abbott: Káosz
Megjelenés: 2009. május 30.


Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
Megjelenés: 2009. május 30.

Anne Godbersen: Luxe girl 2
Megjelenés: 2009. május 30.

Fern Michaels: Vegas Saga 3.
Megjelenés: 2009. máju
s 30.

James Patterson: Bikini
Megjelenés: 2009. május 30.


Lesley Pearse: Emlékek
Megjelenés: 2009. május 30.










Azt hiszem májusban is lesz mi közül csemegéznünk.

Nem is gondoltam volna, hogy Verebes Istvánnak ennyire bejön az írás. :)
Lehet, hogy beruházok az egyik könyvére, most már nagyon kíváncsivá tett. Ti mit gondoltok?


2009. április 21., kedd

Noel Streatfield: Balettcipők

Eljutottam arra a pontra, hogy egyszerre két könyvet olvasok. Ennek oka, hogy hétvégén elballagtunk a képregényfesztiválra és természetesen nekem is vásárolnom kellett valamit, így megvettem a Képregényes világtörténet első részét Larry Gonicktól. :) Mivel egyből neki veselkedtem a 350 oldalas könyvnek, ezért a Balettcipőkkel kicsit lassan haladtam.

Egy igen kedves professzor (Mat), aki a világot járva nem csak fosszíliákat gyűjtöget hanem még árva gyerekeket is :) (Így kimondva kicsit érdekesen hangzik. :) ), így az útjai során hazaviszi először Paulinát, majd Petrovát és leges legutoljára Posyt. Mindegyik gyermeknek meg van a tehetsége bizonyos dolgokhoz: Paulina színésznőként képzeli el az életét, Petrova inkább az autók és a repülők érdeklik, míg a legkisebb kisasszony a táncot szereti. Az otthonukban melyben felnevelkednek számos érdekes ember fordul meg, akik segítik egyengetni az ő kis életüket. De hogy sikerül-e megvalósítani az álmaikat? Az a könyv végén kiderül. ;)

A könyv külsőleg nagyon érdekes, mert inkább eszembe
jutott róla egy A5-ös füzet, mint egy könyv. Még tapintásra is ahhoz hasonlatos, hiszen ilyen kellemes puha lapjai vannak. Nagyon tetszett. Habár ez rózsaszín borító egy kicsit feltűnö, de nem panaszkodom. :D

Na de a történetről is essen egy kevés szó. Tipikusan ifjúsági regény, ha fiatalabb koromban olvastam volna, biztos odáig meg vissza lettem volna a könyvért, de hát már nem vagyok az. Így számomra csak egy egyszerű történet volt, ami happy enddel végződik. Az is igaz, hogy ez nem azok közé a könyvek közé tartozik, amitől mást vártam volna. :) Egy valamit viszont nem értek, tényleg akkoriban már ennyi idősen dolgoztak a gyerekek? Ugyanis azon gondolkodtam végig, hogy nem túl nagy felelősség ez még? Ennyi idősen a legnagyobb problémám az volt, hogy épp melyik könyvet olvassam el, vagy milyen mesét nézzek a tv-ben. Nem pedig azon járjon az agyam mennyit kell még beleadnom a rezsibe, ahhoz hogy kitudjunk jönni belőle az adott hónapban. Hmmm. De az is igaz, hogy a könyv megírása óta eltelt 73 év, ami igencsak sok időnek számít. :)

Ami viszont a könyvben a leges legjobban idegesített (de ez is csak az igazságtalanság miatt) az Petrova, szerencsétlen miért vállalta el az egész színházasdit. Oké, hogy dolgozni kell meg minden, de ha egyszer neki teljesen más álmai vannak. Olyan igazságtalan tud lenni az élet! Mindemellett úgy vélem, hogy a kislány igazán éretten gondolkodott, ami igencsak szimpatikus tulajdonság.

Összességében kellemes olvasmány és biztos vagyok benne, hogy a fiatal ifjú lányok (merthogy inkább lányoknak való) nagyon jól fognak szórakozni a könyv olvasása közben. És abban is biztos vagyok hogy akár még példaként is állhat előttük ez a küzdeni akarás, ami a kis hölgyekben volt. :)

Értékelés: 10/8

Mások is olvasták:
Amadea: ITT
Annamarie:ITT

Lobo: ITT
Borostyán: ITT

2009. április 15., szerda

Vásárolgatunk, vásárolgatunk

Sikerült páromat rábeszélni, hogy elmenjünk mi is az Újbuda Center Líra könyvesboltjába. Erről a kis boltról már ódákat zengtek a többiek, így hát természetesen én sem hagyhattam ki. :) Szóval szépen elbattyogtunk és jól be is vásároltunk.



Na meg persze kedvenc öcsémnek is vásároltam egy pár gyerekkönyvet, hadd szórakozzon már ő is egy kicsit. :) Így mindösszesen 2200 forintot hagytam ott. :) Lehet, hogy több lett volna a végösszeg, ha az uram nem kezdi el állandóan forgatni a szemeit azzal a felkiáltással, hogy menjünk már, de azért így is örülök a szerzeményeimnek! :)


2009. április 13., hétfő

Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Szeretem az ilyen meleg tavaszias napokat, amikor nem kell törődni semmivel sem, egyszerűen csak kiülünk a kertbe, hallgatjuk a madarak csiripelését és közben olvasunk. Ilyenkor tudok igazán elmerülni egy műben, főleg ha egy olyan könyvről van szó, mint az Apafogó. Ennek hatására sikerült is kiolvasnom egy nap alatt. :)

Dr. Jane Darlington (fizika professzor, akinek IQ-ja majdnem 200) a születésnapján rádöbben, hogy valami nagyon fontos hiányzik az életéből, mégpedig egy gyerek. A legtöbb nő szerintem így lenne vele, ha a 34. születésnapját ünnepelné. Persze a szomszéd csaj épp akkor toppan be, amikor Jane teljesen ki van borulva. Ennek következménye, hogy a szomszéd nőci előáll azzal a banális ötlettel, hogy összehozza az egyik futballjátékossal, név szerint Cal Bonnerrel. Dr. Darlington számára tökéletes apajelölt, már csak azért is, mert úgy gondolja, hogy Cal buta, mint egy tök. De téved, és erre akkor kell rájönnie, amikor terhes lesz és minden a feje tetejére áll.

Susan Elizabeth Phillips hozta a formáját. :) Nem csalódtam, ebben a műben minden benne van, aminek benne kell lennie: szex, szenvedély, humor és egy kis romantika. Ez kellett most nekem, hogy ki tudjam magam kapcsolni. Hát ez az írónőnek sikerült is. Annyira élveztem a könyvet, hogy teljesen megfeledkezve a körülöttem lévőkről hangosan kacarásztam. Csak akkor vettem magam észre, amikor a párom igencsak meglepett arccal nézett rám. Szerettem volna neki elmondani, hogy mennyire mulatságos dolgokba csöppen bele Jane és Cal, de hát nem igazán sikerült úgy elmesélnem neki, mint ahogy a könyvben volt.

Egy valami viszont idegesített, mégpedig az a sok helyesírási hiba ami a könyvben volt. Igaz, nem értem miért vagyok ezen felháborodva, amikor nem ez az első eset, hogy ilyennel találom szembe magam, de ezt muszáj most volt kiadnom. :)


Jaj még mielőtt elfelejteném, ha esetleg valaki úgy dönt, hogy megvásárolgatja az írónő könyveit, figyeljen arra oda, hogy milyen sorrendben olvassa őket. Ugyanis az Álom, édes álom című könyv az Apafogó folytatása. Tehát először Apafogó, majd Álom, édes álom. Rendben? Tényleg érdemes erre odafigyelni, mert én pont fordítva olvastam és hát egy kicsit érdekes volt. :) Persze ez nem rontotta el a könyv olvashatóságát, de sok mindent elronthat, ha az ilyen apróságokra nem figyelünk.

Imádom az írónő könyveit és minden agysejtjem azt kiabálja, hogy MÉG, MÉG, MÉG. Nem lehet abbahagyni, olyan mint egy vírus, ha egyszer elkap akkor véged..... :)

Értékelés: 10/10**

Mások is olvasták:
Amadea: ITT


2009. április 12., vasárnap

Faith Bleasdale: Dühös csajok

Na, most hogy végeztünk a festéssel meg a nagytakarítással van időm arra, hogy megírjam a bejegyzésemet a Dühös csajokról. Ezt a könyvet még akkor szereztem, amikor még könyvárusként dolgoztam. Hát igen az se mostanában volt. :) Szóval ezt a könyvet ha jól számolom most olvastam el negyedszerre. Sajnos nálunk nem annyira ismert az írónő meg a könyve sem, pedig szerintem több figyelmet is érdemelhetne.

No, de térjünk a lényegre még pedig magára a történetre. Adva van három lány, akik egy igen híres banknál dolgoznak. Név szerint: Virgina, Ella és Clara. Virgina egy igen szerény lány, aki titkárnőként dolgozik és egy vén szipirtyó a fönőke, aki össze-vissza ugráltatja. Na már most egyszer csak eldönti, hogy igenis lépni akar, ezért jelentkezik a bank egyik belső állásajánlatára, de ez a vén szipirtyónak nem tetszik. Ella az SFH legjobb brókere, de csalással jutott be a bankhoz, mégpedig egy hamis diplomával. Elképesztő! Mindez ideáig ez nem derült ki, de most hogy kapott egy tanítványt, akivel nem igazán szívlelik egymást, ki tudja mi történik. Clara aki szintén brókerként melózik a cégnél, mint Ella, de ebben az esetben az a szitu, hogy a saját fönőkének a szeretője, ami valljuk be őszintén nem túl szerencsés.

Egy fekete csütörtökön a lányokat kirúgják, mert napfényre derülnek az ügyes bajos dolgaik és összefutnak egy sörözöben, ahol életre szóló barátságot kötnek. De mivel ezek mögött a kirúgások mögött igazándiból három ember áll, ezért úgy döntenek, hogy bosszút állnak mindanyiukon. Hát nézzük meg mi lesz belőle, kalandra fel!

Imádtam, minden egyes betűjét imádtam. Fantasztikus! Ez az a könyv, amit feltétlenül el kell olvasni és az érdekes az egészben, hogy nem csak nők számára írodott véleményem szerint, hanem nyugodtan kezükbe vehetik a férfiak is, mert számukra is élvezhető!

Azért is ragadtam a kezembe a könyvet, hogy a nagyközönség elé tárjam ezt az igencsak eldugott művet. Mert megérdemli, hogy több figyelmet szenteljenek neki. Sajnos nemigen kapható már, de mit várjunk egy 2002-es kiadástól. Akkoriban az Ulpius még képes volt kiadni igényes könyvet. :)

Szóval, ha látjátok még valamely könyvesboltnak a polcán, ne habozzatok hanem vigyétek magatokkal, hogy nektek is ott pihenjen a szobátok polcon. (De ne csak pihenjen. ;))

Értékelés: 10/10

Mások is olvasták:
DeadAlone: ITT

2009. április 7., kedd

Az új design

Mivel itt a tavasz gondoltam kisebb változtatásokat hajtok végre az oldalon. Úgyis olyan unalmas volt már az a szürke vagy milyen szín. Nekem tetszik, remélem ti is hasonló véleményen vagytok.

Várom a kommenteket! :)

U.I.: Nemsokára jön egy könyves post, csak napok kérdése.


2009. április 6., hétfő

Szerzeményeim erre a hónapra

Most nagy büszkén szeretném elújságolni, hogy igazán vissza fogtam magam erre a hónapra. Összesen csak 3 könyvet vásároltam. Hát nem csodálatos?! :) Taps, taps, taps!


Mentségemre legyen, hogy mindegyikhez elég jutányos áron jutottam hozzá. A titán szirénjei egyébként is kelleni fog az online könyvklub miatt, meg hát persze érdekel is. A másik kettőt, meg hát csak hozzácsaptam, ha már ennyire jó áron volt a Szandiba! :)

Book Club

Biztosan emlékeztek rá, hogy meséltem nektek Am által kitalált könyvklubról. Na már most nagy huzavona után kialakultak a körök és a dátumok. Az első kör már elindult én abban nem játszom, de a második körben már igen. :)

Umberto Eco: Rózsa neve

Határi
dő: Május 15.

Hát lássuk a medvét!

2009. április 2., csütörtök

Áprilisi megjelenések

Egy újabb hónap és újabb könyv megjelenések. Ebben szép napsütéses napon, úgy gondoltam megint összeszedem nektek egy csokorba az e havi megjelenéseket. Hát lássuk a medvét, mire számíthatunk. :)

Christopher Paolini: Brisingr (AZ örökség 3.)
Megjelenés: április 08.

Margit Sandemo: Megigézve (Boszorkánymester sorozat)
Megjelenés: április 07.

Nora Roberts: Éjféltájt
Megjelenés: április 07.

Brandon Sanderson: A ködszerzet I. - II.
Megjelenés: április 07. , április 28.(Ez az a könyv amit már nagyon vártam. :D)

Daniel Goleman: Zöld út a jövőbe
Megjelenés: április 22.


Lara Adrian: A vámpír csókja
Megjelenés: április 20.


Sara Blaedel: Bízz bennem
Megjelenés: április 23.


Stephenie Meyer: New Moon
Megjelenés: április 23.


Vavyan Fable: Mennyből a csontváz
Megjelenés: április 30.