2009. július 30., csütörtök

Mire számíthatunk augusztusban :)

Felhívták a figyelmemet a múlt héten, hogy sajnos kifelejtettem a júliusi könyv megjelenéseket, ezt a hiányt pótolva most megírtam az augusztusiakat. Remélhetőleg a többi hónapot már nem fogom elfelejteni. :)

Arthur C. Clarke: Elsőszülöttek

Megjelenés: 2009.08.03


J. R. Ward: Megváltott szerető
Megjelenés: 2009.08.15


Paul Michael Bush: Steph
Megjelenés: 2009.08.15









Hmmm, nem viszik túlzásba sajnos. :(

Még egy fontos info: A Twilight sorozat harmadik kötete már előrendelhető a bookline oldalán.




2009. július 28., kedd

Díj csak nekem, csak most! :D

Ezt a díjat Amadeától kaptam, köszönöm! (Tapsvihar!)

Akik tőlem kapják:

Keményfedél (Nima)

Substance9

Szeee


Joeymano

LordPeti


Nani&Zitus


Akik szeretik a könyveket

Mi a teendő? Hát íme:

1. Tedd ki a díjat a blogodra!
2. Linkeld be, akitől kaptad!
3. Nevezz meg legalább 7 blogot! és legutoljára:

4. Hagyj üzenetet a díjazottaknál!



2009. július 26., vasárnap

Salman Rushdie: Hárún és a mesék tengere

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer Alifbá országában egy szomorú város, ahol Rasid mesemondó élt a családjával. Rasid járta-kelte az országot és minden kisvárosban megállt, hogy elmesélhesse történeteit. Sokáig boldogságban élt Szorajával a feleségével és Hárúnnal a kisfiával addig a pillanatig míg felesége egyszer csak le nem lépett egy másik férfival (Hogy ott egye meg a macska ezt a hűtlen ásszonyt!). És innentől kezdve a mesemondónak nem csak a boldogsága lett oda, hanem sajnálatos módon még a mesemondása képessége is. Hárún nem bírta tovább nézni, ahogy városról városra járva az apja egy szót sem tudott elmesélni ezért úgy döntött, hogy segít visszaszerezni mesemondását, amivel elkezdődik egy kalandos utazás a mesék tengerében.

Most először olvastam Salman Rushdietól könyvet, de azt hiszem jó kötettel kezdtem. Habár nem hiszem, hogy valaha is újra kezembe fogom venni ezt a művet, de ettől függetlenül üdén hatott rám a természet lágy ölében. :) Úgy érzem rám is ragadt Rushdie szójátékából egy kevéske - mert most már én is így írok :) - ugyanis rengeteg ilyen mondattal találkozhatunk a szövegben, amitől ez az egész sokkal dallamosabb.

Az író ezzel az elbeszéléssel akarja felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre, melyre többször is utal a műben. Hát lássunk példának egyet (Spoiler): "
- Környezetszennyezés - mondta vészjóslóan a Vízidzsinn. - Nem érted? Valaki vagy valami szennyet zúdít a Meseóceánba. És a szenny persze beszivárog a mesékbe, és tönkreteszi őket. (...) Ha itt a Távolészakon is kimutatható a szennyeződés, mi lehet Gapvárosban? " A másik üzenet: hogy igenis van jelentősége a mesemondásnak, attól függetlenül hogy sok rajzfilmet vetítenek a tévében, ami miatt már elmaradnak azt esti felolvasások. Úgyhogy kérem szépen leendő és már meglévő szülők, tessék olvasni a gyerkőcöknek. :)

Olvastam valahol, hogy ez egy felnőtt mese. Én azért szeretnék ezzel egy kicsit vitatkozni: úgy gondolom, hogy ez a könyv, pont az üzenetek fontossága miatt, nyugodtan kezébe veheti bárki korhatár nélkül. :) Nem kell megijedni, a kalandos utazás végén ahogyan egy mesében már csak lenni szokott, mindenki boldogan él amíg meg nem hal. Na meg persze a jók és a rosszak is elnyerik jutalmukat, amitől igazán kerek lesz ez a történet. :)

Itt a vége fuss el véle! Csak a pontosság kedvéért. :)

Értékelés: 10/8

Mások is olvasták:
Birodalom: ITT
Substance9: ITT
Könyvesblog: ITT



2009. július 25., szombat

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Elkezdődött a szabadságom, amit mindjárt azzal kezdtem, hogy szépen felszálltam a vonatra és elutaztam egy varázslatos helyre a vőlegényemmel és hát mi mást is csinálhattam volna útközben mint, hogy olvastam.:)

A történet első pár oldalán egy esküvőbe csöppenünk bele amit éppenséggel egyik fél sem szeretett volna megköttetni. Mindez azért történik, mert Daisy az újdonsült feleség egy halom adósságot halmozott fel és a kedves apja ezzel akarja megbüntetni. Hát nem csudálatos? :D A kedves Alex (a férj) nem igazán szeretne hősszerelmest játszani, ezért igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a lány ne érezze jól magát a saját bőrében. Innentől kezdve elkezdődik a háború melyhez adjatok még egy csipetnyi cirkuszt, egy kávéskanál humort és máris kész a cselekmény.

A regény teljesen elvarázsolt attól függetlenül, hogy egy szokványos történettel állunk szembe, hiszen két emberről szól akik egymásba szeretnek. De itt nem is ez lesz a lényeg hanem hogy ez a szerelem hogyan bontakozik ki. A történetben találkozunk olyan részekkel amik megdöbbentőek, hisz' a valóságban ezek meg sem történhetnek. Azt hiszem az írónő egyszerűen csak hagyta hogy szárnyaljon a képzelete, persze nem rossz értelemben.

Ahogy már megszoktuk Phillips megint egy kellemeset alkotott, habár közel sem hasonlít a Várom a páromra, vagy bármely más későbbi regényére. Hogy miért? Mert valahogy itt sokkal több szexjelenet volt, mint más műveiben és ez kicsit frusztráló attól függetlenül hogy marha jól vázolja a dolgokat és azért néha csorgott is a nyálam. De szerintem ez annak tudható ki, hogy ez a mű a legelső könyvei közé tartozik. Bevallom olyan érzésem volt mintha az írónő az üresjáratokat ezzel akarta volna kitölteni. Mindemellett rettenetesen romantikus, így csak azoknak ajánlom akik nem állnak hadilábon az ehhez hasonló könyvekkel, különben csak csalódást fog okozni.

Mindentől függetlenül aranyos, kellemes történet ami valahogy mégis bearanyozza ezeket a csodás nyári estéket, de Phillipstől olvastam már jobbat is :)

Értékelés: 10/7

Mások is olvasták:



2009. július 20., hétfő

Jennifer Crusie: Fogadj rám!

Vannak bizonyos írók és könyveik, amik egyszerűen a kedvenceinkké válnak nem tudjuk mikor és hogyan történik ez meg, de megtörténik és ebből kifolyólag hajlamosak vagyunk az összes olvasmányt megvenni, ami megjelenik itthon vagy külföldön. Azt hiszem elmondhatom hogy Jennifer Crusie írónő is most már ebbe a kategóriába tartozik, szóval bízom benne hogy a Kelly kiadó számos további könyvét megjelenteti majd.

Minden egy bárban kezdődött, először egy szakítással majd egy fogadással. Így találkozott Minerva Dobbs és Calvin Morrisey egymással, akik igencsak furcsa és kalandos tündérmesébe keverednek bele. De azt hiszem ennyire talán ne is szaladjunk előre! :) Min kockázatbecslőként dolgozik az apja cégénél, van egy kis súlyfeleslege, egy húga, két barátnője és imádja a nyitott orrú cipőket. Cal saját céget vezet két barátjával egyetemben. Ő egy igazi sármőr, aki egy komolyra forduló kapcsolatban egyszercsak faképnél hagyja a lányokat.

Minerva Dobbsot két hónap után lapátra teszi Calvin egyik üzletipartnere, név szerint David, mert a lány eddig nem volt hajlandó lefeküdni vele. Mindebből kiindulva David és Cal kötnek egy fogadást miszerint a híres nőcsábász nem képes Mint egy hónapon belül lefektetni. Mindezt a lány füle hallatára, akinek éppenséggel még kapóra is jöhet ez az egész, hisz nincs kísérője a húga esküvőjére. Hogy ebből az egészből mi is alakulhat ki? Hát egy igazi tündérmese! :) Vajon ti hisztek a mesében?

Imádtam, imádtam és egyszerűen imádtam. Az írónőnek fantasztikus humora van, néhol hangosan kacarászva olvastam a könyvet és ami nagyon fontos tudta hogy mit mikor kell abbahagyni, ezáltal nem lett unalmas és csöpögős a műve.

Kár hogy az amerikai filmstúdiók nem olvassák a blogomat (ha olvasnák akkor sem értenék mit hordok én itt összevissza), mert figyelmükbe ajánlhatnám ezt a könyvet. Ahogy olvastam már láttam magam előtt, ahogy ez az egész a filmvászonra kerül, szinte már a szereposztás is lassan kialakult a fejemben.
Véleményem szerint egy fantasztikus film lehetne belőle mondjuk Renée Zellwegerrel és Ryan Reynoldssal a főszerepben. Oh, már szinte kezemben van az Oscar díj. :D:D

Na de egy szónak is száz a vége: ez a mű egyszerűen fantasztikus, amit muszáj elolvasni és muszáj imádni.


Értékelés: 10/10****

Mások is olvasták:

Akik szeretik a könyveket: ITT


2009. július 14., kedd

Jane Green: Nők városa

Hosszú idő után végre eljutottam odáig, hogy képes vagyok egy normális bejegyzést írni. Bevallom derekasan, sokáig azon gondolkodtam, hogy abbahagyom ezt az egészet, de meggondoltam magam, hogy miért? Hmm nem is tudom, nehéz lenne erre most itt válaszolni. De azt hiszem ez most már annyira nem is fontos. :)

No lássuk mi is az első áldozat: Jane Green: Nők városa. Ez az a könyv amit minden egyes alkalommal levettem a boltok polcairól, majd visszatettem. Kerülgettem jobbra-balra, de aztán végül is egy barátomtól kaptam kölcsön. Most hogy kiolvastam már sajnálom, hogy nem áldoztam rá azt a pénzt amit szánhattam volna akkor amikor csak kerülgettem. Felüdülés volt számomra ez az olvasmány, különösen azért is mert nehezen találtam mostanában meg azt ami igazán lekötött volna.

Három érdekes nő életét ábrázolja, akiknek élete valahol összekapcsolódik. Julia gazdag, sikeres és iszonyatosan szeretne teherbe esni, de eddig sikertelen az összes próbálkozása. Mindemellett még a kapcsolata sincs, habár úgy véli hogy egy baba mindent helyrehozhat. Vagy talán mégsem? Hisz ő maga sem tudja, hogy valójában mit szeretne. Vajon ha elmenekül Londonból akkor sikerül rájönnie, hogy neki mire is van szüksége?

Maeve szintén gazdag (úgy látom ebben a könyvben mindenki az), sikeres szóval hasonló cipőben jár mint Julia, egy dolgot kivéve, hogy ő nem akar sem gyereket, sem családot. Aztán valahogy megváltozik hirtelen minden egy futó kaland után és már nem is látszik olyan vészesnek ez az egész család projekt.

Sam a főállású anyuka. A magányosságra, az unalomra és a szülés utáni depresszióra senki nem készítette fel, habár lehet hogy mindezek után már nem is válallta volna el ezt az egészet. Úgy érzi jelenleg mindent ő csinál a férje meg csak mereszti a hasát. Vajon ki tudnak majd lábalni és meg tudják menteni a házasságukat?

Annak ellenére, hogy az Amazon oldalán csak három és fél csillagot kapott a könyv én mégis inkább ötösre értékelném. Rosszat nem igazán tudok erről a könyvről mondani, habár egy valamit mégiscsak szeretnék megjegyezni: van néhány mondat ami igencsak magyartalanra sikeredett, de ez természetesen nem rontja a könyv élvezhetőségét.
A kedvenc karakterem Maeve, aki hihetetlenül élvezte a kismamaság pillanatait, főleg azután hogy végre rájött még is csak igazán szeretné ezt a kisbabát. (Én is ilyen akarok majd lenni. :D) A legeslegjobban Sam idegesített. Uhh borzalmas. Remélem én azon szerencsés emberek közé fogok majd tartozni akiket messziről elkerül a szülés utáni depresszió. :)

Érdekes, szórakoztató és humoros. Egy könyv amin tudsz nevetni, sírni vagy éppen csak bosszankodni. :) Érdemes megvásárolni és ti NE habozzatok amikor látjátok valamelyik boltnak a polcán, mert megéri a pénzét. És azt hiszem én se fogom most már elkerülni az írónő többi művét sem. :)

További szép napot!

Értékelés: 10/10

Mások is olvasták:


2009. július 3., péntek

SHC-s könyveim

Nima és JaneEyre jó voltából viszonylag elég sok könyvemet sikerült becserélnem az alábbi olvasmányokra:














Nekem rettenetesen bejött ez a könyvcserés dolog és most már nem csak én vagyok rákattanva hanem a vőlegényem is. Így együtt szoktuk nézegetni hátha van valakinek már újabb listája. :)

Egyébként ami nekem nagyon tetszett ebben a cserebere dologban, hogy sokkal többet megtudtam egy adott személyről (és itt nem a rendes nevére és címére gondolok) hisz látszik hogy ki milyen könyvet szeret, akár ajánlani is fogunk tudni majd egymásnak egy akciót vagy egy adott könyvet. Ti hogy vagytok vele?

U.I.: Várjuk a további cserélhető könyveket. :D:D



2009. július 1., szerda

Second Hand Club lista 2

Kibővítettem a már említett listámat újabb három könyvvel. Kérek mindenkit, hogy akinek kint vagyok az oldalán, mint SHC tag az ezt a linket varázsolja majd bele az oldalára. Előre is köszönöm. :)

Válogassatok:


1. Susanna Clarke: A hollókirály
2. Agatha Christie: A kutya se látta
3. Dean R. Koontz: A tékozló fiú
4. Robert R. Mccammon: Csak az enyém