2009. október 29., csütörtök

Neil Gaiman: Coraline

Coraline és családja új házba költöznek, ami a kislány számára sok új felfedezni valót rejt. Miközben épp egy ilyen körúton van rátalál egy titkos ajtóra ami látszólag nem vezet sehova. És mégis van ott valami, ami sötét, titkos és nagyon-nagyon gonosz. Coraline a figyelmeztetés ellenére mégis úgy dönt, hogy ő igenis átlép azon az ajtón és számára ekkor kezdődik el a nagy kaland.

Ez a könyv pont arra volt elég, hogy egy hosszadalmasra sikerült utazás közben el tudjam magamat foglalni. Eddig Gaimantől még csak a Csillagport olvastam, úgyhogy még csak barátkozom az író stílusával, de egyelőre nem panaszkodhatom. :)

Viszont elárulok nektek most egy teljesen ciki dolgot: szóval (mély levegővétel) én meg voltam róla győződve, hogy Coraline kisfiú. Tessék, lehet nevetni. Esküszöm ezt gondoltam! És emiatt először nem is értettem a történet elejét, sőt azt hittem valami nem stimmel a könyvvel, de aztán leesett hogy mekkora idióta vagyok. :D

Valahol azt olvastam erről a regényről, hogy ez egy horror mese, ám úgy vélem ez egy nagyon erős túlzás. Igaz ami igaz, van benne izgalom, meg gonosz boszorka, meg minden földi jó ami arra szolgál, hogy ráijesszen az emberre, de ÉN nem tenném a horror szekcióba. Egyszerűen csak megborzolja a kedélyeket, úgy ahogy kell. Persze, nem biztos hogy a kilencéves öcsémnek odaadnám hogy olvassa el, de amikor már kicsit idősebb lesz akkor nyugodtan kezébe veheti, anélkül hogy rettegne minden zárt ajtótól. :)

Összességében: rövid, ijesztő és izgalmas mese, amit biztos hogy még elő fogok venni. :) Ha nem is a saját gyerekeimnek (mert az még nincs), de biztos hogy az uramnak majd olvasok fel belőle, hátha rá tudok ijeszteni. :)

Értékelés: 10/10

Mások is olvasták:
Lobo: ITT
Amadea: ITT
Isolde: ITT
Könyvmolyok: ITT
Annamarie: ITT


2009. október 28., szerda

Zilahy Lajos: Halálos tavasz

Egy öngyilkosságra készülő fiatalember utolsó levele egy rég elfeledett barátnak, aki épp mellette szállt meg a hotelban. A fiatalembertől megtudjuk mi késztette arra, hogy megírja EZT a búcsúlevelet és miért akart végezni az életével. A történet a gyermekkorától indul, majd szép lassan eljutunk ahhoz a pillanathoz, amikor először látja meg Editet azon a lépcsőfordulón...

Napokig nem volt ihletem, pedig minden egyes könyv elolvasása után lett volna mondanivalóm és mégsem ment, egészen máig. Reggel mikor végére jutottam a Halálos tavasz című regénynek, mintha átszakadt volna egy gát és csak úgy ömlöttek belőlem a szavak, amiket azonnal papírra kellett vetnem. A regénynek sokat köszönhetek hiszen visszahozta azt, ami eddig hiányzott ahhoz, hogy újra lelkesen vessem bele magam az írásba.

A molyon olvastam egy nagyon egyszerű jellemzést, ami két rövid szóból állt: fájdalmasan szép. Teljes mértékben igaza volt az illetőnek, pedig ez csak két szó, se több se kevesebb és mégis benne van minden. Zilahy fantasztikus író volt a maga műfajában, és azt hiszem itt és most kijelenthetem, hogy szerelmes lettem az írásába. :) Miközben olvastam a művét, olyan érzésem volt mintha minden egyes szó muzsikálna, mintha csak nekem zenélnének. Mindezt az érzést fokozta a gyönyörű táj- és személyleírásokkal, ami csak fokozta szépségét ennek a műnek.

Összességében: érdekes, ideges gyorsasággal lepergő történet és mégis fantáziadús. Zilahy Lajos tud írni, nagyon jól tud.

Köszönettel tartozom Joeymanonak! Ha ő nem hívja fel a figyelmemet az íróra, akkor talán sose lett volna ekkora élményben részem, mert ÉN biztos hogy elmentem volna mellette.

Értékelés: 10/10***

Mások is olvasták:


2009. október 24., szombat

Steven Erikson új könyve

Itt a várva várt hatodik rész, mégpedig Csontvadászok címen. Az Alexandra oldalán már rendelhető. Hát nem zsíros nokedli? :D

"A Hétváros felkelését szétzúzták. Egyetlen lázadó sereg vette be magát Y'Ghatan városába a fanatikus Párducos vezetése alatt. A város ostromának terve félelmet ébreszt a csatákban megfáradt tizennegyedik malaza sereg katonáiban. Itt, ezen a haláltól bűzlő helyen ölték meg a birodalom legnagyobb bajnokát, és ontották ki számtalan malaza vérét.
De mindez nem több mint elterelés; egy sokkal nagyobb háború játékosai tették meg kezdő lépéseiket. A Nyomorék Isten helyet kapott a Panteonban, és skizma fenyeget, amelyben mindenkinek meg kell választania a maga oldalát. Ám bárhogy is döntenek az istenek, a szabályok végzetesen, rémisztően megváltoztak, és a vér először a halandók világában kezd hullani..."


2009. október 20., kedd

Gazdi kerestetik!

Megint szétnéztem a könyvespolcaim tájékán és az alábbi regényeknek nem találom a gazdiját. Értsd: a könyvet felajánlom cserére, eladásra vagy mit tudom én mire. :) Szóval akinek meg tetszik ezek közül bármelyik az sikítson, vagy dobjon emailt és megegyezünk. Ha senkinek sem kellenének akkor viszem őket a sintérhez (antikváriumba). :)

1. Victoria Holt: Láthatatlan bilincs ITT
2. Donna Leon: Cián Velencében ITT
3.
Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei ITT
4.
Szélesi Sándor: Tündérösvény ITT
5.
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül ITT
6.
Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma ITT
7.
Jókai Mór: A tengerszemű hölgy ITT
8.
Victoria Holt: Ellenségem a királynő ITT
9.
Dean R. Koontz: A tékozló fiú ITT
10.
Vavyan Fable: Álmok tengere ITT
11. Jill Mansell: Újrakezdés ITT
12. Alice Hoffman: Átkozott boszorkák ITT
13. Jane Austen: A mansfieldi kastély ITT
14. Vaszary Gábor: Monpti ITT
15. Reader's Digest válogatás: Barbara B. Taylor: Három hét Párizsban, Susan Wilson: Sorsfordító nyár, Cecelia Ahern: U.I. Szeretlek (3 kötet egyben)

Bízom benne, hogy lesz rájuk jelentkező, mert nem szeretném ha árván maradnának. :)


U.I.: A pirossal jelöltek már elkeltek. :)


2009. október 18., vasárnap

Torey Hayden: Szellemlány

Biztos volt már olyan élményben részetek, amikor egy könyvről ordított hogy meg kell vennetek. Valami oknál fogva vonz, de nem tudod megmagyarázni, hogy miért. Nos, én így voltam a Szellemlánnyal. Kiabált a bookline oldaláról, és én nem tudtam elmenni mellette. :)

A történet Amerika egyik kisvárosában játszódik, mégpedig Peckingben.
Torey egy hirtelen ötlettől vezérelve New York városából átköltözik a kisvárosba, hogy egy viselkedészavarokkal küzdő osztállyal foglalkozzon. Ebben az osztályban négy kisgyermek van, akik különböző problémákkal küzdenek.

Egyenként bemutatva a szereplőket:
Reuben: gyönyörű kilencéves, mellesleg autista kisfiú. Állapotához képest nagyon jól teljesítő gyermek, aki hamar el tudja sajátítani a túléléshez szükséges fortélyokat.
Jadie: szelektív néma. A szülei ugyan beíratták az iskolába, de makacsul elzárkózik mindentől, ettől függetlenül mégis nagyon jól teljesít az iskolában.
Philip: hatéves alulfejlett kisfiú. Tele szorongással, ami miatt visszahúzódóvá vált, sőt bizonyos helyzetekre agresszívan reagált.
És végül Jeremiah: nyolcéves indián fiú, akinek egyetlen egy problémája, hogy harcos típus. Egy igazi bajkeverő. Mivel viselkedése elég kirívó, valamint a beszédstílusa sem a legmegfelelőbb (imádott csúnya szavakat használni), így egyszerűen nem kívánatossá vált az osztályában.

A négy gyermek közül Torey Hayden figyelme teljes mértékben Jadie felé irányul, mivel elég régóta foglalkozik ehhez hasonló esetekkel. Hayden egyre több megdöbbentő információval lesz gazdagabb ahogy egyre jobban megismeri a kislányt. De kérdés az hogy vajon tud majd neki segíteni? Meg tudja menteni?

Függetlenül attól, hogy Jadieről szól ez a könyv, mégis Jeremiaht sikerült a szívembe zárnom. A megdöbbentő történetben teljesen komikusnak hatottak a kisfiú megnyilvánulásai. Amilyen stílusban beszélt néha igenis mosolyt csalt a számra, amitől nagyon megszerettem. Példának okáért itt van egy kis részlet:
"Felemelkedtem, megragadtam Jeremiah gallérját és bőrövét, és lemeltem az asztalról. Egyenesen a székére tettem.
- Huhúúúú! Láttátok ezt, skacok? Ezt nevezem én erős kancának. Csak úgy felkapott! Bakker, jobb lesz vígyázni, hogy miket beszél. Muszáj lesz azt csinálni, amit a hölgy akar. Hölgyem, maga aztán tudja, hogy kell bánni egy férfival!
- Jeremiah, dolgozz!"

Engem teljes mértékben rabul ejtett a könyv, amit az írónő nagyon jól kivitelezett. Néha elgondolkodtam a történet valóságos mivoltáról, de a végén az összegzés meggyőzött. Így be kellett látnom, hogy tényleg előfordulhatnak hasonló dolgok egy családban. Sajnos! Mi meg lehet hogy észre sem vesszük, hogyha mellettünk a szomszédos házban történik hasonló eset.
Sok millió ember között élnek olyan gyermekek, akik hasonló múlttal rendelkeznek, mint Jadie! Borzasztó!

Utolsó előtti mondatként csak azt tudom mondani, hogy ez egy izgalmas, lebilincselő történet egy kislányról. Aki egy kicsit is vonzódik az effajta könyvekhez, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Értékelés: 10/10**

Mások is olvasták:


2009. október 13., kedd

Karen Rose: Halj meg értem

Mióta az eszemet tudom mindig is imádtam a krimi műfajt. Az összes Agatha, Cook és Sheldon könyvet kiolvastam, amit otthon, könyvtárban vagy barátoknál felleltem. Mostanában viszont lankadt az érdeklődésem irántuk, melynek oka, hogy megszerettem egy csomó más műfajt is. Így sok-sok év kihagyása után vettem a kezembe ezt a könyvet. Igazi borzongás futott végig rajtam, amikor megfogtam Karen Rose regényét, úgy éreztem magam mint egy gyerek, aki a karácsonyi ajándékát bontja ki. :)

Egy téli napon bukkannak rá az első áldozatra. Főhősünk Vito Ciccotelli nyomozó úgy véli ezen a területen nem csak egy hulla van, hanem több is. Ahhoz hogy megtudják vannak-e még holttestek a föld alatt, egy profi archeológusra is szükségük van. Itt jön képbe a másik főhősünk mégpedig egy hölgy személyében név szerint Sophie Johannsen. Sophie elég régóta van már a szakmájában, de ami vár rá ezen a földterületen nem csak őt éri készületlenül, hanem a rendőröket is. Nem egy hanem több holtestet is találnak a föld mélyén, akiket brutálisan meggyilkoltak. Mindegyik hullát más móddal és eszközzel ölték meg, sőt némelyiket különös pózban helyezte el az őrült pszichopata. Ha ez mind nem lenne elég, a rend őrei még találnak pár üres sírhelyet is a gyilkos által eltervezett sírmátrixban. Ettől a pillanattól kezdve elkezdődik a hajsza a gyilkos után. Vajon kik lesznek a következő áldozatok? Kik fogják betölteni az üres helyeket? És vajon mi lehet a gyilkos motivációja?

Első körben megnyugtatnám azokat, akik azért nem vették meg a könyvet, mert attól félnek hogy valami csöpögős romantikus regény lenne Rose könyve. Hát nem! Sőt, a hangsúly inkább az ügy felgöngyölítésen van, -mint a romantikán- azt viszont borzasztóan jól csinálja az írónő. Minden klappolt benne, mindenre megkaptam a választ, valahogy mindent jól időzített. Annyira beleéltem magam a könyvbe, hogy szó szerint féltem ki menni a sötétbe. Izgultam vajon engem is el kap-e valami őrült pszichopata, hogy jól megkínozzon valami eldugott helyen ahol nem talál meg a lovagom. Utoljára akkor éreztem ilyet mikor Sheldon: Álarc nélkül című regényét olvastam. Na az aztán para volt a köbön. :D

Egy szónak is száz a vége nagyon jó kis krimi, pont annyi romantikával megfűszerezve, ahogy én szeretem. :) Jöhet a többi Karen Rose regény!

Viszont egy valamire nem kaptam meg a választ: Miért Halj meg értem lett a címe? Miközben mentem reggel a munkahelyemre, egész végig ezen túráztattam az agyam. :) Látszik nem voltam elég fáradt. :D

Értékelés: 10/9

Mások is olvasták:
Kömyvmolyok (Csenga): ITT


Ulpius könyvek

Ma meglestem az Ulpius kiadó várható könyveit, mert hát kíváncsi ember lévén ezt nem hagyhattam ki. :) A Joanne Harris, Karen Rose, valamint a J. R. Ward rajongók örülhetnek a legjobban! :) Íme (mivel még nincs fent a magyar borító, ezért mindegyikhez az eredit fogom berakni):

Joanne Harris: Aludj kislány

"Henry Chester, a vagyonos, de nem különösebben tehetséges festő szüntelenül keresi a tökéletes modellt, mígnem egy nap megakad a szeme egy kilencéves kislányon, Effie-n. Éveken át csak őt festi, majd tizenhét éves korában elveszi feleségül. A lány számára Chester minden szempontból csalódás, így hamar elhidegülnek. Effie szeretőre lel egy Mose Harper nevű szélhámos-szerencselovagban, és megismerkedik a sötét bűbáj mesternőjével, Fanny Millerrel, aki évek óta üldöz egy titokzatos gyilkost… Bosszú és intrika, zsarolás és szellemidézés szövődik mesévé ebben a rémregények hangulatát idéző Harris-könyvben."

J. R. Ward:
Fekete Tőr Testvériség – Beavatás


"J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad. E könyv beavatás a Fekete Tőr Testvériség sötét és szenvedélyes világába… Kimaradt és cenzúrázott jelenetek… Interjú a világhírű szerzővel és a sorozat egyes főszereplőivel… Dossziék és feljegyzések… Olvasói vélemények… Rajongók és ellenségek üzenetei… Zsadist és Bella máshol nem olvasható története… Még kegyetlenebb, még szexibb, még misztikusabb… J. R. Ward világa. "


Karen Rose: Sikíts értem


"Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza… Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit. "

Elméletileg mindegyik novemberben fog megjelenni, de hogy őszinte legyek hiszem ha látom. :D


2009. október 12., hétfő

Előrendelhető a Vámpírakadémia

Újabb vámpíros könyv jelenik meg a jövő hónapban az Agave gondozásában. Ha valaki szeretné, már elő is jegyezheti az Agave honlapján: ITT



Megjelenés: november 12.

"Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa a vérre – viszonylag konszolidáltan – szomjazó mora vámpírok egyik nagytiszteletű családjának egyetlen leszármazottja és túlélője; Rose, aki életét tette fel legjobb barátnője védelmezésére, a dampyr testőrtanoncok sorát erősíti. A vaskapukon kívül a vérszomjas, élőhalott vámpírok, a strigák lesik az alkalmat, hogy elvegyék életüket, és magukhoz hasonlóvá tegyék őket. De a kapukon belül sem veszélytelen az életük: Lissa különleges mágikus képességei legalább annyira megkeserítik a mindennapjaikat, mint a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem.

Mágikusan elragadó fantáziaregény az igaz barátság halhatatlan ellenségekkel szemben is védelmező erejéről."

Valószínűleg egyre én is befizetek, mert ami Agave az csak jó lehet. :) Nem igaz?


2009. október 11., vasárnap

Iain M. Banks - A játékmester

A messzi jövő emberiségét tömörítő Kultúra világát minden transzhumanizmussal szimpatizáló olvasó megirigyelhetné. A folyamatos technológiai fejlődés áldásos hatása nyomán az emberiség szétszéledt a galaxisban, nem gyötrik már betegségek az embereket, kedvük szerint nemet változtathatnak, bolygókat alakíthatnak át, folyamatos hálózati kapcsolatban állhatnak egymással valamint drónoknak nevezett intelligens robotok segítik még kényelmesebbé tenni a mindennapjaikat. Így hát semmi más dolguk nincs, mint az élet élvezete és a játék.

A főszereplő Jernau Gurgeh a Kultúra leghíresebb játékosa és játékszakértője is egyben. Előszeretettel látott vendég társasági körökben, ő azonban sikerei ellenére mégis hiányol valamit. Pont ekkor felsőbb utasításra egy titkos küldetés keretében felkérik a szomszédos Azad birodalom meglátogatására. A Kultúra nincs egyedül a galaxisban, a szomszédos Azad birodalom létezése azonban még titok a nagy többség számára. Gurgeh világához képest egy barbár társadalomról van szó, de úgy dönt, hogy elutazik, mivel egy számára eddig teljesen ismeretlen játékban kell részt vennie.


Az Azad sokkal bonyolultabb és összetettebb játék, mint amit eddig Gurgeh valaha is játszott, szinte tökéletes leképezése a birodalmat működtető szabályrendszernek. A játékosok hosszú éveken át tanulják a szabályokat, a birodalom uralkodója pedig a legjobb játékos lesz hivatalos verseny keretében. Gurgeh egy szinte utópisztikus társadalom tagjaként kénytelen szembesülni egy teljesen másfajta társadalommal és annak könyörtelen szabályaival. Ha győzedelmeskedni akar a játékban, akkor kénytelen megismernie a másik oldalt is, bármennyi veszélyt is csalódást is rejtsen az. Idegenként lépéshátrányban van a birodalomban, ráadásul sokan nem szemlélik örömmel, hogy egy idegen civilizáció szülötte tör előre folyamatosan a játékban, melynek legvégső célja az uralkodói titulus megszerzése. Gurgeh természetesen nem akar uralkodó lenni, ő elsősorban magáért játszik, ez persze nem hatja meg ellenlábasait.


Gurgeh és a kurrens uralkodó Nicosar végső játéka már jóval több, mint két nagyszerű játékos párbaja, itt maga a Kultúra szellemisége csap össze a Birodaloméval. A kérdés csak az, hogy Gurgeh nyerhet-e egy olyan világban, ahol a gyengébbet könyörtelenül eltapossák és nem ismernek semmilyen könyörületet. És vajon miért is küldték őt pontosan ide, hogy részt vegyen a hivatalos játékokon? Mit jelent majd a veresége az ő és a Kultúra számára?


A játékmester egy nagyon jól megírt, hangulatos science-fiction több szempontból is. Gurgeh karaktere jól eltalált, Banks rendkívül jól ábrázolja, ahogyan személyisége lassan megváltozik az idegen birodalomban tett látogatása és a játék hatására. A cselekmény nem ül le egyszer sem, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Gurgehből azadi uralkodó nyilvánvalóan nem lehet idegen származása miatt, de egyre keményebben és elszántabban harcol a győzelemért, a motivációja pedig egyértelmű. Elgondolkodtató kérdés, hogy vajon eldöntheti-e egy hihetetlenül komplex játék körüli versengés, melyik társadalmi forma életképesebb hosszútávon? Olvasd el és megtudod.


Köszönet a bejegyzésért Stridentsun-nak!


Értékelés: 10/10


Mások is olvasták:

Bajla: ITT


2009. október 10., szombat

Lawrence Kushner: Kabbala - Szerelmi történet

A regény Kalman Stern rabbiról és az ő Zohárjáról szól. A Zohár nem más mint egy XIII. században íródott könyv és a Tóra egyfajta magyarázatát adja meg. Kalman miközben szeretne többet és többet megtudni az Ő könyvéről szerelembe esik Isabel Benveniste csillagásszal, aki úgy érinti meg a lelkét mint ahogy még nő soha. Mindeközben az időben ide-oda ugrálunk a jelenben és a múltban, hogy a könyv múltját is megismerhessük.

Meglepődtem, mert romantikus regényre számítottam, ehelyett kaptam egy könyvet ami vallási témákat feszeget. De azt hiszem a lehető legjobbkor találtunk egymásra. :) A történethez hozzátartozik, hogy jelenleg felnőtt hittan oktatásra járok, mert meg kell keresztelkedem ahhoz ,hogy férjhez mehessek. Így minden szerdán este a Szentírást értelmezem még néhány társammal egyetemben. Irigykedtek mi? :D Szóval ez az egész egy romantikus regénynek álcázott teológiai alkotás.

Nem igazán rajongok az ehhez hasonló témájú könyvekért, de mégsem esett nehezemre hogy elolvassam. Érthető és világos, így nem éreztem úgy hogy túlságosan bele akarna menni ebbe az író, inkább hagyta hogy úgy maradjon meg ez az egész mintha csak a szereplők beszélgettek volna róla. De azt hiszem, azért nem fogok az első adandó alkalommal berohanni a könyvesboltba hogy magamhoz ragadjak egy példányt belőle, de tanulságnak azért jó volt.

A könyv mottója:

"A kabbalisták minden körülmények között hangsúlyozták valamennyi világ és a létezés valamennyi szintjének kapcsolódásait. Minden mindennel összefügg, és a dolgok eme értelmezését pontos, ám kifürkészhetetlen törvények irányítják."
Gershom Gerhard Scholem

"Az idővel Isten biztosítja, hogy ne minden egyszerre történjen."
George Carlin


És végül, de nem utolsó sorban köszönet érte Joeymano-nak! :)

Értékelés: 10/8


Mások is olvasták:
Joeymano: ITT



2009. október 6., kedd

Stephanie Calman: Egy rossz anya vallomásai

A történetet az írónő a saját életéből merítette. Valójában nem szeretett volna gyermeket, de mégis úgy alakult, hogy mindjárt kettő is lett. Megfogalmazza a gyermeknevelés viszontagságait egészen a szüléstől az iskoláig. Megtudhatjuk milyen problémákkal szembesülhetnek az újdonsült anyukák és apukák. :)

Először is szeretném megköszönni Joeymano-nak, hogy megvásárolhattam tőle ezt a könyvet. Ha ő nem ajánlotta volna fel, akkor soha nem került volna a kezembe (és ez a bejegyzés sem készült volna el). :) Köszönöm!

Ahhoz képest, hogy először idegenkedtem tőle - mert azért elolvastam egy pár bejegyzést és igazán megoszlanak a vélemények - én mégsem csalódtam. Igenis át tudtam érezni azokat a problémákat amiket felvetett az írónő, pedig én nem is a saját gyerekemen, hanem csak a kisöcsémen keresztül éltem meg őket. Habár szerintem Calman sok mindent eltúlzott és azért kételkedem benne, hogy valóban így reagálta le a dolgokat, mégis élvezettel olvastam el a regényét. Végtelenül szórakoztató, humoros olvasmány, amiből még a leendő férjemnek is fel-fel olvastam.

Calman könyvét nem tudom teljes mértékben besorolni a regények közé, számomra inkább napló. Olyan mintha jól ki akarná magát panaszkodni és hogy ez élvezhető is legyen az egészet egy humoros köntösbe bújtatta. Amit rettenetesen jól csinál. :) Csak a kérdés az, hogy ez az egész tényleg valós-e?


Összességében én nagyon jól szórakoztam és ajánlom minden olyan olvasótársamnak aki habkönnyű regényre vágyik és nem akar filozofálgatni. :)


Zárógondolatnak pedig íme egy rövidke kis szösszenet a könyvből:

"A gyerekek azóta nézik a Simpson családot, hogy ülni tudnak. De nem vagyok túlságosan odáig a "segg" szóért. Mindazonáltal az arra tett próbálkozásaim, hogy kigyomláljam a szókincsünkből, rendre kudarcot vallanak.
- Lawrence. Ne azt mondd, hogy segg, hanem hogy fenék.
- Oké, fenékfej!"

Értékelés: 10/8

Mások is olvasták:
Könyvek és én:
ITT
Rita olvas: ITT
Kultúrmánia:
ITT
Kicsi tündér könyvespolca: ITT
Lobo: ITT
Picurka: ITT

2009. október 5., hétfő

C.J. Sansom: Kard által

A Kard által című regény főhőse Matthew Shardlake, aki legtöbbször ügyvédként dolgozik, kivéve azokban az esetekben amikor fontosabb ügyek elintézését bízzák rá. Matthew, Thomas Cromwell - VIII. Henrik minisztere - megbízásából kerül Scarnsea-be, ahol egy gyilkosság ügyet kell felderítenie. Persze a helyzet koránt sem ilyen egyszerű, hiszen az áldozat Cromwell előző megbízottja és mindemellett a tettes még a monostor templomát is meggyalázta, sőt, ellopja a szentereklyét is. Vajon mi motiválhatta a gyilkost? Hova tűnhetett a szentereklye és miért gyalázta meg a templomot?

A történet tele van feszültséggel, de valahogy nekem mégsem nyerte el a tetszésemet. Szeretem amikor egy krimi pörög, de Sansom könyve túl lassúnak, túl részletesnek tűnik és emiatt egyszerűen elveszett a varázsa, slusszpassz. Valószínűleg azért sem rajongtam érte, mert Sansom nagyobb hangsúlyt fektetett magára a történelmi részekre, mint magára a krimi szálra és azt hiszem én nem erre számítottam. Pedig meg van a regényben minden, ami egy igazán jó krimihez kell.

Annak ellenére, hogy nekem nem tetszett, mégis ajánlom azok figyelmébe akik szeretik a történelmi krimiket, mert biztos vagyok benne, hogy nekik kellemes perceket fog szerezni. De sajnos nekem ez most nem jött össze. :)

Értékelés: 10/3
Mások is olvassák:
Nima: ITT


2009. október 2., péntek

Hát íme.....

Nem akartam összegezni szeptemberi szerzeményeimet, mert azt hiszem én is meglepődnék mennyi mindent sikerült összevásárolnom. :) Meg hát a Zuram is néha meglátogatja az oldalamat és lehet agyborulást fog kapni ha meglátja. De mivel olyan szépen kérte Joeymano és Nima, hát akkor íme gyönyörködjetek. :D



















Esküszöm nem akartam, de tényleg! De azért ne aggódjatok, mert mindez kb. 10 000 forintomba fájt. ;)


2009. október 1., csütörtök

Jill Mansell: Újrakezdés

A regény főszereplője Ginny az elvált egy gyermekes asszony. Jem (a lánya) egyetemi éveit kezdi meg éppen Bristolban, amit azt jelenti, hogy elköltözött otthonról. Vajon mit fog most csinálni Ginny így, hogy egyedül van? Úgy dönt szerez magának egy albérlőt, aki esetleg az újdonsült barátnője is lehetne. De ez az albérlő épp lelki válságban szenved, szóval nem igazán felel meg a főszereplő hölgy elvárásainak. :) Mivel az előbb említett okok miatt Ginny nem igazán bír otthon maradni ,ezért úgy dönt, hogy elvállal egy pincérnői állást, ami egy igazán jóképű főnökkel kecsegteti :) Vajon ebből az egészből mi fog kisülni?!

A tizenharmadik történet után szükségem volt valami könnyed, szórakoztató olvasmányra. Ebben nagy segítségemre volt Jill Mansell regénye, amit még a Molyon keresztül szereztem be. :)

Bevallom derekasan, hogy azért a szórakozás mellett ért egy-két bosszúság is miközben olvastam. Nem vagyok teljesen megelégedve, de lehet túl nagy elvárásom volt a Setterfield mű után. Így nem vagyok benne biztos, hogy most kellett elővennem és lehet nem is most kellene írnom róla, mert nekem ez csak egy közepest ért meg. Megmondom miért, mert valahol a könyv háromnegyedénél erőteljesen elkezdtem unni. Szerintem túl hosszúra nyúlt és túl sok kis apróság volt a történetben, ami nélkül így is nagyon jó lehetett volna.

Persze ezek a bosszúságok eltörpültek amikor kacarásztam egy-két vicces jeleneten, megjegyezésen. :) Összességében jópofa történet egy igazán kellemes külsőbe burkolva.

Ezek után nem tudom kacérkodjak-e még az írónő többi könyvével is. Lehet nem kéne annyira erőltetni, vagy tévedek?

Értékelés: 10/6

Mások is olvasták:
Olvasónapló: ITT
Kultúrmánia: ITT


Itt van az ősz, itt van újra

Gondolom mindenki észrevette a mai napon, hogy beköszöntött az ősz. Mondjuk én annyira nem repesek az örömtől, főleg hogy reggel majd befagyott a fenekem. :S Brrr. És ha már ősz és ha már október, akkor itt egy lista arról mi várható ebben a hónapban, azonkívül hogy hideg, esős idő lesz.

Rita Monaldi - Francesco Sorti: Imprimatur
Megjelenés: 2009.10.05

Geert Kimpen: Kabbalista
Megjelenés: 2009.10.05

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, Se nélküled
Megjelenés: 2009.10.05
Claudia Gray: Nézz az égre!
Megjelenés: 2009.10.10

Laura Thompson: Agatha Christie - Egy angol rejtély
Megjelenés: 2009.10.15

Gena Showalter: Éjsötét vágyak
Megjelenés: 2009.10.15

Charlaine Harris: Élőhalottak Dallasban
Megjelené
s: 20099.10.15
Sherillyn Kenyon: Álomszerető
Megjelenés: 2009.10.15
P.C. Cast - Kristin Cast: Elárulva
Megjelenés: 2009.10.15

Syrie James: Charlotte Bronte titkos naplója
Megjelenés: 2009.10.15

Alyson Noel: Kék Hold

Megjelenés: 2009.10.16


Vass Virág: Vulévu
Megjelenés: 2009.10.20

Stephenie Meyer: Napfogyatkozás
Megjelenés: 2009.10.30









Mindezek mellett, ha meglesitek a Könyvmolyképző kiadó honlapját emitt, akkor láthatjátok mennyi újdonság vár még ránk ebben az évben (köztük van Libba Bray nagy sikerű regényének a folytatása is). Azt hiszem vigyáznom kell a pénztárcámra. :)