2012. augusztus 13., hétfő

Megjelenések és minden más

Mióta ház birtokosok lettünk, azóta hirtelen kevés időm jut mind az olvasásra, mind a blogolásra, de azért igyekszem írogatni, mert nem szeretném ha elpártolnátok tőlem. Előfordulhat, hogy most több lesz az agymenés, mint a normális bejegyzés, de remélem azért ezt is élvezni fogjátok. :) 

Ma hoztam nektek egy pár új megjelenést, ami nekem fel keltette az érdeklődésemet, hátha nektek is.

C. J. Daughtery: A Cimmeria titka

Miután Allie-t harmadszor is letartóztatják, szülei egy különleges iskolába íratják be. A lány egy hatalmas birtokon található, patinás kúriában találja magát, amelynek falait festmények díszítik, báltermében a diákság estélyiben és szmokingban keringőzik, miközben személyzet szolgálja ki őket. Az intézetben egyre különösebb dolgok történnek, a legnagyobb rejtély azonban az Éjjeli Iskolában zajló eseményeket övezi. Vajon mi állhat a dolgok hátterében, és kiben bízhat meg Allie?



Fabio Volo: Ráadásnap

Nem az a kérdés, hogy mennyit kell várni, hanem hogy kire vár az ember.

Ébresztő, kávé, villamos, iroda, konditerem, pizza, mozi, szex - ex...

Giacomo megrögzött agglegény. Harmincöt évesen egyszerre kisfiú és macsó, nagydumás nőcsábász, afféle "érzelmi fogyatékos", akinek minden nő tetszik - csak ne maradjon sokáig!
Egy napon munkába menet a villamoson megpillantja Michelát, aki épp az ellentéte: túlságosan komoly, igényes, neki senki sem elég jó. Menekülnek is előle a férfiak. Bár két hónapig együtt villamosoznak reggelente, Giacomo sem meri lerohanni, mi több, ez eszébe sem jut. Mikor végre összeismerkednek, kiderül, hogy a lány másnap Amerikába költözik. Giacomo attól fogva nem találja a helyét. Utánamegy New Yorkba. Kitalálnak egy játékot, hogy, úgymond, összecsiszolják kettejük igényeit. Kilenc napot fognak együtt tölteni a legkomolyabb szerelem és összetartozás jegyében. Kilenc nap édes élet, egy perccel sem több. Hosszú távra tervezni, komolykodni tilos!
Így indul ez a mai románc egy érzelmi fogyatékossal.

Rory Clements: Bosszúálló

1592 - Londont a fekete halál, a pestis, Angliát a Nagy Armada pusztulása után ismét talpra álló Spanyolország fenyegeti. Erzsébet királyi udvara az eltérő érdekkörök csatájának színhelye. John Shakespeare, a volt hírszerző, jelenlegi iskolamester ide tér vissza családja köréből, amikor feladatot kap, hogy kutassa föl Roanoke szigete elveszett telepeseinek vélt túlélőit. A gyilkosságok útvesztőjében végzett felderítés során Shakespeare-nek nemcsak régi ellenségével, Topcliffe-fel kell folyamatosan megküzdenie, de egyszerre kell két urat szolgálnia, hiszen mind a királynő-kedvenc Essex grófja, mind ellenlábasa, Sir Robert Cecil titkos tanácsnok megbízását teljesítenie kell. A küldetés időközben már a saját és családja életéért való küzdelembe torkollik - rajta múlik, hogy testvéröccsét, Willt is megmentse a hóhér kezétől, mivel bizonyos szerelmes versek miatt hajszálon függ az élete.

Intrikák, konspirációk, cselszövések, felségárulás, trónkövetelés az 1590-es évek Angliájában, a katolikusok halálos vesszőfuttatása közepette. Clements díjnyertes történelmi krimije megnyerő módon ábrázolja a 16. század végi angol politika világát, miközben közelről mutatja a mindennapi élet ezer apró jellegzetességét. 

2 megjegyzés:

Anaria Matthews írta...

Jaaaj az első kettő tökre tetszik...nesze neked várólista :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Anaria: én már félve nézem meg a megjelenéseket, mert biztos találok valamit. :)