2013. november 29., péntek

Eladó könyveim FRISSÍTVE!


Az alábbi könyveket eladnám, ha valakit valamelyik érdekel kérem, hogy az alábbi email címen jelezze: csanadik kukac gmail pont com.

Mindegyik kiváló újszerű állapotban! Személyes átvétel is lehetséges!

Adriana Trigiani: Lucia, Lucia 700 FT
Adriana Trigiani: Szerelmem, Nella  700 FT
Charlotte Brontë: Villette 1000 FT - Lazi kiadós változat
David Nicholls: A beugró 1000 FT
Guy de Maupassant: Bel Ami – A szépfiú 1000 Ft - Lazi kiadós változat
Guy Gavriel Kay: Ysabel 1000 FT
Jennifer Lee Carrell: A Macbeth-rejtély 1000 FT
Joanne Harris: Aludj kislány 1000 FT
Karen Essex: Leonardo hattyúi 1000 FT
Karen Marie Moning: Álom és valóság 300 FT
Karen Marie Moning: Keserű ébredés 300 FT
Margaret Weis – Tracy Hickman: A hanyatló nap sárkányai 1000 FT
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az elveszett csillag sárkányai  1000 FT
Robin Cook: Halálcsapda 1000 FT
Sue Monk Kidd: A sellő legendája 1000 FT
Tracy Chevalier: A kék szűz 1000 FT
Tracy Chevalier: Hulló angyalok  1000 FT

Jay Crownover: Rule

"Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást."
 
Végérvényesen belehabarodtam a new adult műfajba, ezt most már bátran kijelenthetem. Igaz ami igaz, egy kicsit félve vettem a kezembe Jay Crownover regényét, mivel nem voltam benne biztos, hogy a Rule is csak egy lesz-e a sok közül, de összességében véve kellemeset csalódtam. Tény, hogy manapság egy romantikus történet nehezen tud valami újjal előrukkolni, hiszen szinte mindig egy lány és egy fiú szerelméről olvashatunk, de ha sikerül valami plusz apróságot belecsempészni amivel le lehet venni az olvasót a lábáról, akkor már nyert ügye van az írónak. Elnézve a kritikákat meglepve tapasztaltam, hogy milyen sokan szeretik a könyvet, sőt, mondhatni majdnem mindenki kiválóra értékelte, ezért úgy gondoltam érdemes tenni egy próbát. 

"Minden lány egy olyan rosszfiúra vágyik, aki csak miatta lesz jófiú, és minden fiú olyan lányt szeretne, aki csak vele rosszalkodik."

Rule tipikusan az a férfi, akiért megőrülnek a csajok (még ha nem is ismerik be). Tele van tetoválással, piercinggel és úgy tud nézni a nőkre, hogy képesek lennének azonnal levenni a bugyijukat neki. Shaw ennek pont az ellenkezője, végtelenül kimért és céltudatos lány, de az életében mindig mindenkinek megpróbál megfelelni. És mégis pont abba a férfiba kell beleszerelmesednie, aki teljes mértékben az ellentettje, ráadásul mindez már tizennégy éves kora óta zajlik benne.
Ám mindezek ellenére mégis van bennük valami közös, ugyanis mind a ketten súlyos terheket cipelnek a vállukon. És vajon mi történik akkor, ha végül Rule ágyában kötnek ki? Mindez ideáig kiszámíthatónak hangzik, sőt, semmi új nincs is benne, hiszen sokan megírták már ugyanezt, de akkor miért is szeretik mégis annyian ezt a könyvet?

Szerintem nem árulok el azzal nagy titkot, hogy engem is levett a lábamról, sőt, azonnal olvasni akarom a folytatásokat. Ennek pedig két oka van; egyrészt szerintem nincs olyan nő, akinek az életében minimum egy rosszfiú ne fordult volna meg legalább ábrándozás szintjén, és ezért sokkal könnyebben bele tudjuk élni magunkat Shaw helyébe. Nekem már csak azért is sikerült, mert eléggé hasonló személyiségjegyekkel rendelkezem.
A másik ami miatt kiemelkedő a könyv, hogy a karakterek életszerűek. Érző, szerethető szereplők, akik ugyan tele vannak hibákkal, de ezeket képesek felismerni, és nem utolsó sorban változtatni rajta. Mindezek mellett valahol Jay Crownover a saját vágyainkat testesíti meg a regényében, ne legyünk álszentek, mert biztos vagyok benne hogy mindenki eljátszott már a gondolattal milyen lenne egy igazi rosszfiúval. ;)

A Rule egy történet a szerelemről, a családról, elfogadásról és megbocsájtásról, az emberi kapcsolatok törékenységéről. A cselekmény kiszámítható, de ez érdektelen, mert a sztori magja Rule és Shaw párosa, ez a könyv róluk szól maradéktalanul. A regény lendületes és olvasmányos, habár van egy pont ahol egy pillanatra megakad a történet, de az utolsó száznegyven oldalt már egy szuszra olvastam ki. Nevezzetek szentimentálisnak, de én nagyon élveztem a történetet, volt hogy mosolyogtam vagy megkönnyeztem, de a lényeg ugyanaz, hogy remekül szórakoztam rajta. 

"Ha valamelyik haverom talál egy lányt, aki olyan boldoggá teszi, mint Shaw engem, minden tőlem telhetőt módon segítek, hogy kitartsanak egymás mellett. Az ilyen szerelmet nem szabad veszni hagyni, még nekünk sem, akik a létezését sem vették észre."

Könnyed olvasmány a romantika műfajában, hiteles karakterekkel, és még kellő feszültség is érzékelhető. Nem mondom, hogy mindenkit hozzám hasonlóan rabul fog ejteni, de egy próbát mindenképpen megérdemel.

Értékelés: 5/5***


Blogturné állomásai: 

11.21. – Kris­tina blogja
11.22. – Ange­lika blogja
11.23. – E-book Klub
11.24. – Köny­ve­sem
11.25. – Mag­no­lia
11.26. – Kelly Lupi olvas
11.27. – Fran­cica blogja
11.28. – Nem harap a…
11.29. – Olva­só­szoba
11.30. – Nilla
12.01. – Insane Life
12.02. – Köny­vek erdeje







NYEREMÉNYJÁTÉK!

A TÉT, AZ ALÁBBI HÁROM KÖNYV EGYIKE:


a Rafflecopter giveaway

2013. november 27., szerda

YA, avagy Young Adult vagy ifjúsági


Pupilla, Amadea és Katacita után szabadon. 

Kivételesen nem hagyhattam ki, hogy ne soroljam fel a számomra kedves YA, azaz Young Adult könyveket, amit én inkább "ifjúsági" néven illetnék. Valójában nem igazán szoktam nézegetni, hogy éppen felnőtt vagy ifjúsági könyv, amit éppen kinézek magamnak, mert engem jobban érdekel, hogy fantasy, sci-fi, romantikus, krimi vagy éppen disztópia, ezek véleményem szerint sokkal jobban be tudják határolni, hogy pontosan mely csoportba tartozik az adott történet. Nyilván ezek közül van olyan, amit bármikor bárhol szívesen olvasok, de legtöbbször nem igazán szokott érdekelni, hogy az adott könyv ifjúsági avagy felnőtt. Természetesen azért én se veszek mindent a kezembe. ;)

Először nézzük azt ami számomra szívemnek kedves és akár többször is újraolvasnám:

J.K. Rowling: Harry Potter sorozat 


Legelső a sorban, mert számomra a legelső a kategóriában is. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mit ajánlanék a mostani fiataloknak, akkor ez biztos hogy benne lenne. Ötletes, fantáziadús és letehetetelen, abszólút kedvenc. 

Suzanne Collins: Éhezők Viadala trilógia

Suzanne Collins könyveit szerintem lassan mindenki ismerni fogja, hiszen már moziban is élvezhetjük a történetet. Egyetlenegy gond van vele, hogy amíg az első kettő rész kiválóra sikerült, addig a harmadikban néha megöli az embert az unalom.

Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi sorozat



Mit mondhatnék? Imádtam. Cassandra Clare egy teljesen új világot teremt, amibe az olvasó legszívesebben belemászna. Ki ne akarna egy ilyen sorozatot?

Lucy Maud Montgomery: Anne sorozat


Ifjúságom kedvence. Igaz, az utolsó részeket nem olvastam a sorozatból, de még így biztos vagyok benne, hogy azok is kiválóak. És remélhetőleg a nagyobbik csemetém is előbb-utóbb kézbe veszi őket.


Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozat 




Armentrout nevével nemrég találkoztam, pontosabban csak az első kötetet olvastam a sorozatból, de be van tervezve hogy előbb-utóbb (főleg ha megjelenik) kivégzem a Luxent.

Bree DeSpain: The Dark Divine trilógia


Szerintem ez az a trilógia, amit csak én szeretek a bloggerek között. Van benne valami, ami engem teljesen megfogott és emiatt borzasztóan megkedveltem az egész sorozatot, ezért polcon a helye. 


Libba Bray: Gemma Doyle trilógia
Állítólag sokan nem kedvelik Libba Bray trilógiáját, bár nem igazán értem miért, hiszen nagyon hangulatos, izgalmas, szórakoztató és még tudnám sorolni a végtelenségig. 



Ezen kivül még érdemes megemlíteni Marissa Meyer: CinderB.M. Grapes: Jóslatok hálójábanVictoria Schwab: Archívum és Scott Westerfeld: Leviatán sorozatát is, amik szintén kiválóak a műfajban.

Azt viszont sajnálom, hogy senki sem említett a megelőző századból könyveket, hiszen akkor is rengeteg olyan regény született, ami a mai napig megállja a helyét, ilyenek többek között Erich Kastner, Gergely Márta, Fehér Klára vagy Thury Zsuzsa művei. Igaz, hogy ezeket akkor még nem Young Adult kategória alatt adták ki, ám én mégis az ifjúsági könyvek közé sorolnám őket. 

2013. november 24., vasárnap

E heti összefoglaló


Forrás: Az idő értéke...
Ez a hetem nem úgy alakult ahogy terveztem, mivel szerettem volna legalább két bejegyzést is írni, de idő hiányában helyette most egy heti összefoglalót kaptok. Ez van, olvassátok! ;)

A múlt héten volt egy szavazás a blogon arról, hogy mely könyvről olvasnátok a legszívesebben értékelést, ennek győztese Robert Holdstock Mitágó-erdő című könyve lett, ennek olvasása már folyamatban van. A második helyezett Rebecca Donovantól az Elakadó lélegzet, melyről szintén lesz értékelés itt a blogomban, de előtte még kivégzem Richard Godwintól a Romlás labirintusát, ami egy kellően izgalmas kriminek ígérkezik. Legalábbis ajánlom neki. :)

Mindezek mellett kiolvastam a Rulet (Jay Crownovertől), ami elérte nálam, hogy kedvenc legyen, most már csak azt kéne eldönteni hogy bele merjek-e kezdeni angolul is. :) 
Lehet, hogy a folytatásokat már mind angolul kellene beszereznem, de ez már a jövő zenéje.

Végre, végre megérkezett a Nukinak a ruhája, ami pontosan passzol rá és nagyon illik a személyiségemhez. A meska.hu oldaláról rendeltem ladybug67 nevű felhasználótól, akinek a munkáit itt tudjátok megtekinteni. Eredetileg egy teljesen más típust néztem ki, de végül ez sokkal jobban megtetszett, mert nem kell kivennem a tokból ahhoz, hogy olvasni tudjam, így száz százalékosan védve van mindentől, legalábbis a gyerekektől biztosan. :)



Pupilla mintájára elkezdtem tervezgetni, hogy mit szeretnék még idén elolvasni, de nyilván a hangulatomtól is függ majd, hogy melyek lesznek azok, amiket ténylegesen sikerül majd kivégezni. És akkor nézzük azt a listát:

  • Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
  • Elizabeth Richards: A sötétség városa
  • Vanessa Diffenbaugh: Virágok nyelve
  • Lauren Destefano: Hervadás
  • Karen Mack és Jennifer Kaufman: Freud szeretője
  • William Nicholson: Anyaföld
  • Jojo Moyes: Akit elhagytál
  • Peter V. Brett: Rovásember (ha végre megjelenik)
  • China Miéville: Kraken
  • Szergej Lukjanyenko: Nappali őrség
  •  

2013. november 18., hétfő

2013. november 17., vasárnap

Darynda Jones: Első sírhant


"Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét...


Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak."


Még mindig nem értem, hogy került ez a könyv a bevásárlólistámba, hiszen ez annyira nem az én műfajom, de mostanában egyébként is kísérletező kedvemben vagyok, úgyhogy most egy ilyet próbáltam ki. A fülszöveg nem sok mindent árul el a történetről, sőt szerintem eléggé semmitmondó, ezért most egy-két szóval elmesélném, hogy pontosabb képet kaphassatok.

"Persze a határtalan optimizmusom – le merem fogadni, hogy előző életemben hippi voltam – győzedelmeskedett, és nem engedte, hogy eluralkodjanak rajtam a negatív gondolatok. Egyszerűen muszáj volt úgy látnom, hogy az a bizonyos pohár félig tele van. Ha minden jól megy, akkor Jack Daniel's whiskeyvel…"

Charley Davidson gyerekkora óta látja a halottakat és azóta segíti őket átjutni a túlvilágra, mondhatni ő a kapu a másvilágra. Ezt a képességét kihasználva lépett nyomozói pályára, hiszen számos olyan szellem kéri a segítségét, aki valamilyen gyilkosság áldozata lett. A történet elején mindjárt három halott is az útjába kerül, akiket egy és ugyanazon tettes ölhetett meg. A kérdés csak az, hogy miért? Charley az ügy felderítése mellett más problémába is ütközik, mivel egy szellemalak szexuális játékszernek tekintve, hol az álmában, hol fürdés közben zaklatja őt. Így nem csak a megoldatlan ügyet kell felgöngyölítenie, hanem rá kell jönnie ki az, aki a vágyálmait beteljesíti. 

Az első sírhanton érezhető, hogy bemutatkozó kötetnek szánta az írónő, hiszen a nyomozás mellett elsősorban Charley személyének kibontása a cél. Megtudjuk milyen módon és hogyan segít a halottaknak, megismerjük a múltját és közelebbi képet kapunk arról, hogy milyen ember is valójában. Pont emiatt nem is tudom detektívregénynek nevezni, hiszen ez csak egy mellékszál a sok közül. A nyomozás mellett a regény legizgalmasabb része a titokzatos szellem kilétének felkutatása, a karaktere jelentősen megdobja a történetet, és miatta mindenképpen szeretném folytatni a sorozat olvasását.

A történetnek egyetlenegy gyenge pontja van, egész konkrétan túl van írva. A közepe olyannyira unalmas, hogy legszívesebben átlapoztam volna, de nyilván olvasás közben azért ilyet nem tesz az ember. Emellett azonban szórakoztató és olvasmányos, és bár egy-két ponton azért felszaladt a szemöldököm, ennek okáról nem szeretnék beszélni, mert azzal elég sok részletet lelőnék. Ha ezen túljutunk akkor már letehetetlenné válik a könyv, mert a feszültség egyre csak fokozódik benne. A fülszöveg szerint ez egy humoros regény, ami valóban így van, de a történet elején ez egy kicsit erőltetettnek tűnhet, viszont egy idő után természetesebbé válik olyannyira, hogy néhol tényleg hangosan fel is tud nevetni az ember. A romantika egy kis szikrája is érzékelhető, de nem olyan mértékben amit túlzónak érezhet az ember, így annak is élvezhető a könyv, aki esetleg nem szereti ezt a műfajt.

Amit még hiányoltam az a borzongás, néhol olyan jó lett volna ha valamelyik szellemtől frászt lehetett volna kapni, ráadásul szerintem még dobott is volna a könyv színvonalán, de ez már csak tényleg egy kis apróság a részemről.  

Charley Davidson
Tudom, hogy ez így összességében eléggé lehúzóra sikeredett, de higgyétek el én azért élveztem a könyvet és kifejezetten várom a folytatását. Miért is? Mert a titokzatos szellem – akiről ugyan sok minden kiderül a végére –  rengeteg nyitott kérdést hagyott maga után, amire én mindenképpen kíváncsi vagyok. Na meg arra számítok, hogy Charley egyfajta jellemfejlődésen megy keresztül,  és várom hátha borzongatóak lesznek azok a szellemek. 

"Az ördög a részletekben lakozik, mint tudjuk, és abban a pillanatban nem voltam sátánista hangulatban."

A lényeg, hogy ezt a könyvet nem szabad túlságosan komolyan venni és akkor igazi kikapcsolódást tud nyújtani egy hosszú hétvégén egy pohár borral és egy kellemes habfürdővel közösen. Kellemes, könnyed, úgyhogy csak az vegye kézbe, aki pont egy ilyen élményre vágyik. Azt viszont maximálisan megkapja. 


Charley Davidson sorozat részei sorrendben:

1. Első sírhant
2. Second Grave on the Left
3. Third Grave Dead Ahead
4. Fourth Grave Beneath My Feet
5. Fifth Grave Past The Light
6. Sixth Grave On The Edge


Értékelés: 5/3,5

Mások is olvasták:

2013. november 15., péntek

Újabb megjelenések

Joanne Harris: Egész évben karácsony

"Joanne Harris legfrissebb kötete történetek eklektikus keveréke, melyeket inkább a világhírű írónő fortélyos, szellemes előadásmódja, mint egy központi téma kapcsol össze. Harris legújabb könyvében régi-kedves helyszínek és szereplők bukkannak fel, de persze újak is, akik különös frissességet kölcsönöznek a kötetnek. Ilyen Ngok, A folyó dala gyermek narrátora, aki minden fiúnál merészebben úszik le a Kongó folyó zúgóin, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban, és az Erdei nimfa hősnője, aki halálos szenvedéllyel szeret egy fát. A Süti megrázó érzékletességgel megrajzolt nőalakja elhiteti magával, hogy olyan gyermeket hord a szíve alatt, aki "cukorból és fűszerből és minden finomból" van, a Szeretnél-e újra kapcsolódni? főszereplője egy anya, aki hisz benne, hogy halott fia a Twitteren kísért.
Ez a gonoszkodóan élénk képzelőerővel elővarázsolt, nyugtalanító és ármányos eseményeket elmesélő gyűjtemény Joanne Harris kivételes írásművészetét mutatja be. Érzékletes, csintalan, hol végtelenül mulatságos, hol keserű mandulához hasonlóan fanyar ez a kötet, ami a hétköznapit a váratlannal, a fantázia vad szárnyalását a keserédes valósággal elegyíti."

Megjelenés: 2013.12.05. 

Karen Mack, Jennifer Kaufman: Freud szeretője


"A századfordulós Bécs pezsgő, dekadens világában járunk. Minna Bernays, az éles eszű, tanult társalkodónő hirtelen munka nélkül, az utcán találja magát. Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban ennél jóval többre vágyik, és kétségbeesésében nővéréhez, Marthához fordul segítségért.
Ám Marthának is megvan a maga gondja: hat gyermeket nevel, túlhajszolt, közönyös férje pedig nem más, mint a zseniális, ám zsarnoki természetű Sigmund Freud. Freud ebben az időszakban sokat küszködik, kollégái kerülik, szexuális késztetésekkel, ösztönökkel és perverziókkal foglalkozó elméletei pedig támadások kereszttüzében állnak. Martha megdöbbentőnek és visszataszítónak találja férje „pornográf” munkáját, Minnát azonban lenyűgözik Freud korszakalkotó felfedezései.
Minna mindenben Martha ellentéte: intellektuális kíváncsiság hajtja, vonzó és szenvedélyes. Freud szellemi társa lesz, ám a felszín alatt valami ennél sokkal mélyebb is lappang. Valami, amitől egyikük sem menekülhet.

A szerzőpáros a szerelem, a hűség és az árulás e lenyűgöző történetében egy kivételes nő portréját rajzolja meg. Egy nőét, aki gyötrődött a testvére iránt érzett szeretet és a pszichoanalízis megteremtője iránt érzett elsöprő szerelem között."

Megjelenés: 2013.11.26 

Veronica Rossi: Végtelen ég alatt

A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá.
Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat.
A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak... a lány pedig neki.
Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.

A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Éhezők viadala trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került.  

Megjelenés: 2013.12.03 

Lauren Destefano: Hervadás

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági regénye. Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna. Miközben a génvírus miatt egye fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság?

Megjelenés: 2013.12.03

Kate Morton: Távoli órák

"Az elfeledett kert és a Felszáll a köd szerzőjének újabb kitűnő regénye varázslatos romantikus thriller.
Mire képes egy nő, hogy megőrizze titkát? Titokzatos, fél évszázada feladott levél érkezik a Londonban élő Edith édesanyjához, aki a küldemény láttán könnyekben tör ki. A feladó helyén a kenti Milderhurst-kastély címe áll. Edie rádöbben, hogy anyja, Meredith szenvtelen távolságtartása mögött egy réges-régi titok bújik meg. Amikor néhány hónap múlva Edie Milderhurst közelében jár, hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy megnézi a kastélyt.
Megismerkedik Milderhurst lakóival, a különc Blythe nővérekkel, és több meghökkentő felfedezést is tesz. Ezek nyomán úgy dönt, hogy kideríti, mi is történt pontosan édesanyjával a háború idején, valamint hogy rejtegetett titka miként kapcsolódik a kastélyhoz és a Blythe nővérekhez. Ám amint nekilát, hogy Milderhurst ódon falai közt kibogozza a történet szálait, a vártnál sokkal komolyabb titkok sejlenek fel előtte. Vajon megismeri-e végül az igazságot Edie, kikutatja-e, valójában mi minden történt azokban a távoli órákban?"

Megjelenés: 2013.11.28  

Joyce Maynard: Nyárutó 

"Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt Henry megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért - és hogy érdemes várni az igazi szerelemre."

Megjelenés: 2013.12.03

Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze

Nincs elérhető fülszöveg

Megjelenés: 2013.11.28













Ha kicsemegéztették magatok akkor irány Profundus oldalára, aki remek bejegyzést írt Steven Erikson  világáról. Illetve ha van kedvetek, akkor jobb oldalon felül tudtok szavazni, melyik legyen a következő olvasmányom. ;)
 

2013. november 13., szerda

Maria Semple: Hova tűntél, Bernadette?


"A hírhedt Bernadette Fox: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.
Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés.
A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár.
A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu.
Egyszer csak fogja magát, és eltűnik.
Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.
A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban."


A fülszöveg vajmi keveset árul el arról, hogy valójában mit is takar ez a könyv és még csak nem is fedi le a teljes valóságot. Ennek a regénynek arról kellene szólnia, hogy "anyu" eltűnik és mindenki őt keresi, legalábbis az én értelmezésemben erről szól ez a pár mondat, ami a könyv hátlapján virít. Ám elsősorban "anyu" életét mutatja be, a jelenét és a múltját valamint azt, hogy miképp jut el arra a végkövetkeztetésre, hogy neki dobbantania kell. A lényeg, hogy a könyv utolsó harmada az, ami ténylegesen a keresésről szól, a többi mondhatni csak sallang. 

Most, hogy befejeztem a könyvet újfent két dologra kellett rájönnöm. Az egyik az, hogy a könyv borítóján levő ajánlónak nem lehet hinni, a másik pedig, hogy még mindig nem szabad fülszöveget olvasni. Ugyanis a Hova tűntél, Bernadette? az előzetes várakozásaim ellenére egy borzalom volt és a regény végeztével csupán egyetlenegy kérdés villogott folyamatosan a fejem felett, hogy ez meg MI VOLT?
De kezdjük inkább az elején. A történet formailag igen vegyes képet mutat, mintha egy kollázs lenne, van benne email, fax, újságcikk és levélformátum, ami véleményem szerint még ötletes is, hiszen ritka mikor az író így építi fel a cselekményt. De hiányoltam azt az ívet, ahogyan eljutunk A pontból B-be, amitől úgy érzem hogy egy történet be van fejezve. Ebben az esetben még következtetést se tudok levonni, mert nincs is mit. Ráadásul az író egy csomó megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, amit jó lett volna a végére tisztázni.


A történetvezetés minősége olyan mint egy hullámvasút, hol fent hol lent. Arra számítottam, hogy jókat fogok majd derülni rajta, mint ahogy azt több helyen is olvashattam, de sajnos néhol legszívesebben csak sírtam volna. Értem én a történetet, azt is, hogy a fő mondanivalója ami talán a könyv legerősebb pontja az anya-lánya kapcsolat fontosságáról szól, de még ez sem tudott vigasztalni, főleg amiért Beetől néha agymenést kaptam. A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy miért kell több szálon mozgatni egy történetet, ha végül annak nem tesz pontot a végére. Szerettem volna tudni, hogy mi történik Bee apjával, hogyan tudják a feleségével lezárni a dolgaikat, illetve mi lesz a nyomozóval (egyáltalán mit keresett ott), vagy ott a maffia, akikről szintén nem tudni semmit. De ez csak néhány apró kérdés, ami így hirtelen előtört belőlem. 

A szereplők közül az egyetlen értékelhető ember az "anyu", de mivel ez a könyv elsősorban róla szól, ezen nem lepődtem meg. A maga módján nagyon kedveltem, szerettem benne, ahogyan megragadja a lényeget. Jó volt egy olyan példát látni, aki a maga fura szürreális módján látja a gyereknevelést, aki meglátja a tökéletlenségben a tökéletességet, ahogy viszonyult az egész élethez. Különös kapcsolat fűzi a lányához, mondhatni irigylésre méltó és ezért az egy dologért talán volt értelme annak, hogy a kezembe vettem ezt a könyvet. Azt viszont már nem tudom elfogadni, hogy a mellékszereplők csak úgy felbukkannak minden következmény nélkül.

A lényeg, hogy hatalmas tévedés volt részemről pénzt adni ki erre, és haragszom, mert ebből lehetett volna egy oltári jó könyvet csinálni, de most egyelőre csak puffogok magamban. A történet fő szála ugyan ki lett dolgozva és el is lett varva, de minden más zavaros és kidolgozatlan, én hagytam volna még az írónőt egy kicsit dolgozni rajta.

Végül a két pontot azért kapta, mert szerkezetileg ötletes volt és az utolsó pár sort azért megkönnyeztem, na. De nem ez lesz életem regénye és kövezzetek meg, de nekem ez a könyv nem tetszett. És mások véleményét olvasva folyamatosan az jár a fejemben, hogy valamit nem vettem észre, valami mellett biztosan elsiklott a figyelmem és azért nem tudom értékelni a könyvet, de nem, egyszerűen ez nem az én könyvem. És higgyétek el, senki kedvét nem akarom elvenni, mert rengeteg olyan ajánló van, ahol ódákat zengenek róla, ezért inkább azt mondom, hogy mindenki olvasson bele, mert valakit vagy megfog vagy nem. De ezt döntsétek el ti!
Értékelés: 5/2

Mások is olvasták:
meseanyu: ITT
katacita: ITT 

2013. november 11., hétfő

Megjelenésre várva

Csak azért, hogy a pénztárcám szívrohamot kapjon, meg remélem a tiétek is. :P :D Ezeknek a nagy része előrendelve van már, most már csak arra várok, hogy meg is jelenjenek.

William Nicholson: Anyaföld
 

"A szüleink - ahogy korábban az ő szüleik is - ismerték a szerelem érzését még azelőtt, hogy mi a világra jöttünk volna. Könnyen lehetséges, hogy a szerelemhez való viszonyunkat úgy örököljük, akárcsak a szemünk színét. Az örömöt, amely átjár bennünket, érezték már; ahogy a tévedéseinket is elkövették azelőtt. Magunkban hordozzuk a minket életre hívó generációk reményét és félelmeit. Ez az az ismeretlen anyaföld, amelynek partjairól folyamatosan menekülni akarunk, mégis - oly reménytelenül - mindig hűségesek maradunk hozzá.
Egy fájdalmas szakítás után Alice Normandiába utazik, hogy találkozzon sosem látott nagyanyjával. Az asszony elmeséli neki, hogy a családjában minden múltbeli nehézség ellenére egyszer fellángolt az igaz szerelem, s a történetet meg is osztja unokájával. A regény ennek az igaz szerelemnek a története.

Kitty katonai sofőrként 1942 nyarán Sussexben állomásozik, ahol Megismerkedik Eddel, a tengerészgyalogosok tisztjével és Larryvel, a hadműveleti parancsnokság összekötő tisztjével. Kitty azonnal beleszeret Edbe, aki viszonozza a lány érzelmeit. Larry azonban ugyanígy érez.
Az angolok hamarosan tengeri támadást indítanak a német megszállás alatt álló észak-franciaországi Dieppe partjainál. A hadművelet a világháború egyik legnagyobb katasztrófájának bizonyul, s örökre megváltoztatja Ed és Larry életét is. A II. világháború szörnyűségei közepette létezhet-e boldogság Kitty számára, s ha igen, vajon kinek az oldalán?"
 

Megjelenés: 2013.11.22
 

On Sai: Scar

"Scar körül sok a titok.
Titok a vallása, mert kereszténynek született egy olyan világban, ahol a kalózok megnyúzzák, a császáriak pedig agyonlövik a hívőket. Titok, hogy szerelmes Artúrba. Titok az álma, amit követve navigátornak áll.
Artúr körül sok a halál.
Előbb azt hiszi, Scar meghalt, kétségbeesésében csatlakozik egy keresztény csempészhajóhoz, és az űrben bolyongva egyre mélyebben megismeri a sötétséget. Mikor úgy érzi, minden kegyetlenséget megtapasztalt, megtudja, hogy Scar nem halt meg. Hanem áruló lett.
Don körül nagy a csend.
A renegát mentál önkéntes száműzetéséből figyeli a világ eseményeit, ám az ijesztő dolgokról nem beszélhet senkinek. Hallgatása mögött más is lapul: egy titok, és egy régi, fájó szerelem emléke.
Lucy körül nagy a rend.
Don egykori társa majdnem hibátlan. A világegyetem egynyolcadának ura, aki a végső tökéletességet keresi, gyűlöli az érzelmeket és a vércseppek gömbjében lapuló π számot. Könyörtelenül kiiktatja mindazt, ami nem illik a társadalom rendjébe.
Ők négyen furcsa események sodrában találják magukat. Fogalmuk sincs, ki vagy mi mozgatja a szálakat.
Lehet, hogy pusztán játékszerek Isten és a Gonosz kezében?Létezik egyáltalán szabad akarat?A szerelem, melyet elpusztítottál magadban, pislákolhat-e még a másikban?Egyvalaki sejti csupán, hogy ők négyen alkotják a tengelyt, melyen megfordul az emberiség sorsa.A regény a Szivárgó sötétség sorozat első kötete."

Megjelenés: 2013.12.15

Peter V. Brett: A Rovásember
 

"Ahogy napnyugta után beköszönt a sötétség, megjelennek a magványok: természetfeletti erővel bíró démonok, akik izzó gyűlöletet táplálnak az emberiség iránt. Évszázadokon át uralták az éjszakát és az emberekre vadásztak, akik mágikus rovások mögött kerestek menedéket. E hatalommal bíró jelek eredete elveszett a legendákban, védőerejük pedig rémisztően törékeny. Mindez nem volt mindig így. Egykor a nők és férfiak egyenrangú ellenfelei voltak a magványoknak, de azok az idők már elmúltak. A démonok éjről éjre erősödnek, míg az emberek csoportjai egyre csak fogyatkoznak a kíméletlen öldöklésben. Most, hogy a jövőbe vetett remény múlóban van, három fiatal, akik túlélték a démonok vérengzését, megpróbálják véghezvinni a lehetetlent. Elhagyják a rovások hanyatló védelmét, hogy egy elkeseredett küldetésben tegyenek kockára mindent a múlt rejtélyeinek felkutatásáért. Együtt szállnak szembe az éjszakával. "

Megjelenés: 2013.11.30

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
 

"Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk"
 

Megjelenés: 2013.11.15

William Landay: Jacob védelmében
 

"Andy Barber több mint húsz éve megyei helyettes kerületi ügyész. Köztiszteletben álló férfi, szorgalmas munkaerő és boldog családapa. De amikor sokkoló bűncselekmény történik a New England-i kisvárosban, és Andy tizennégy éves fiát vádolják az osztálytársa meggyilkolásával, a férfit teljesen elvakítják az események.

Andy foggal-körömmel próbálja védeni a fiát. Jacob váltig állítja, hogy ártatlan, és Andy hisz neki. Hiszen ez a kötelessége. Ő Jacob apja. De miközben egyre több terhelő bizonyíték és megdöbbentő titok kerül napvilágra, Andy házassága összeomlással fenyeget, a per egyre gyorsabban halad fenyegető végkifejlete felé, és a válságos események tükrében az is kiderül, milyen kevéssé ismeri az apa a fiát, Andy a saját lelkiismeretével is összeütközésbe kerül: hűség és becsület, igazság és hamisság, a mélyen eltemetett múlt és az elképzelhetetlen jövő között őrlődik.

William Landay tökéletes regénye egy válságba került családról szól – izgalmas, karakteres krimi, amely egyben lebilincselő történet bűntudatról, árulásról, és arról, milyen félelmetes sebességgel tud félresiklani az életünk."
 

Megjelenés: 2013.11.30

Nem tehetek róla, azt hiszem függöny lettem, könyvfüggöny. :) Titeket érdekel ezek közül valamelyik?

2013. november 7., csütörtök

J. Sterling: A hibátlan játék


"Nem így és nem ezt akarták.
És mégis…

Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal.

Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket…

Mert az élet néha durva és kegyetlen, mielőtt gyönyörűvé válna…"


Azt hiszem kezdek rászokni a new adultra mint műfajra, hiszen lassan már nem telik el úgy egy hónap, hogy ne olvassak ki egy ehhez az irányzathoz kapcsolódó könyvet. De ezt egyáltalán nem bánom, hiszen azért legbelül még mindig a húszas éveim elejét taposom, úgyhogy ide nekem mindjárt az összeset, ami itthon megjelenik. 

"Csak azt mondom, néha az elengedés az egyetlen, ami megmutathatja, ki az, akihez igazán ragaszkodnod kell."

A hibátlan játék valójában két olyan fiatal szerelméről szól, akik nem mernek abban bízni, hogy létezik még igaz szerelem, és hinni, hogy el lehet fogadni egymást a hibáink ellenére is. Ez a kapcsolat olyannyira törékeny, hogy ha valamelyikük egy picit is hibázik akkor oda a bizalom, de ők ezt végül elfogadták és úgy döntöttek, hogy megpróbálják.

A történet ígéretesen kezdődik, szépen lassan bontakozik ki előttünk valami jó és megfoghatatlan. Mindjárt az elején megszólította a romantikus énemet, amiről úgy gondoltam, hogy  a történet végéig így marad. Ám oldalról oldalra haladva ez az érzés egyre inkább elhalványult és arra lettem figyelmes, hogy kényelmetlenül érzem magam, mert a cselekmény kuszává és kapkodóvá vált, mintha az írónő nem tudta volna, hogy mivel is kellene kitölteni a sztori közepét. Talán úgy gondolhatta, hogy ha beletesz még egy-két csavart, akkor majd jó lesz a történet, de nálam pont az ellenkező hatást érte el. Még szerencse, hogy az utolsó száz oldalnál az írónő összekapta magát, mert máskülönben talán be se fejezem a könyvet. Állatira jót tett neki az a fordulat, amit a végére összedobott: izgalmas, olvasmányos lett és még az igazi romantikus énemet is újra előhozta. Szerencséjére. 

Az írónő mind a két szemszögből bemutatja a történetet amivel elsőre nem tudtam mit kezdeni. Ennek oka, hogy Cassie nézőpontja erősebbre sikerült, mint Jacké. Ráadásul eleinte nem éreztem a stílusváltást, például azt, hogy egy férfi szemén keresztül kellene látnom a dolgokat. Ez az elején nálam problémát jelentett, de végül azért ebbe is belerázódtam. 

Nem tehetek róla, de nekem Cassie nem volt szimpatikus, ellenben Jacket meg tudtam volna zabálni. Szerintem ritka az olyan férfi, aki ennyi mindent képes megtenni az általa kiválasztott nőért, Jack pedig ha tehette volna akkor még a csillagokat is lehozza az égről. Az ő szerepét teljes mértékben életszerűnek éreztem, ellenben Cassievel már voltak fenntartásaim. Néhol egy kicsit művinek, túlzónak éreztem amit művel, de igyekeztem elfogadni és megérteni az ő álláspontját is. A mellékszereplők Dean és Mellissa is sokat dobtak a könyvön, akik mindig jókor voltak jó helyen, nem csodálkoznék ha később lenne róluk egy külön könyv.

Mindezektől függetlenül azért kellemes olvasmány volt, hiszen tele volt csípős párbeszéddel, kellemes mellékszereplőkkel és még egy kis rózsaszín felhő is került bele, hogy meg legyen a hab a tortán. Nem hiszem, hogy egy ilyen történetnél kellhet ennél több. Sajnálom, hogy az írónő elcsúszott a közepén, hiszen akár az egyik kedvencem is lehetett volna, de így csak egy gyenge négyes jár neki. Nem baj, majd legközelebb.

"Észrevetted már valaha, milyen szépek meg csinosak tudnak lenni a szavak? Hogy milyen könnyű azt mondani, amit szerintünk valaki hallani szeretne? És hogy mennyire meg lehet változtatni valakinek az egész napját pár rohadt mondattal? – ekkorra elmúlt a félmosolyom is. – De ha aztán nem követi tett a szavakat, akkor semmi értelmük. Akkor csak hangok meg szótagok. És baromira semmit nem jelentenek."

Mint ahogy azt már megszokhattuk mostanában, ez is egy trilógia nyitó kötete. Habár elképzelni se tudom mi várható a folytatásban, főleg egy ilyen történet esetében, azért én kíváncsian várom mi lesz Cassie és Jack sorsa. Részemről egyébként lezártnak érzem ezt a részt, de természetesen nem fogok hadakozni, ha elém vágják a folytatást. ;)

The Perfect Game trilógia sorrendben:

1. A hibátlan játék
2. The Game Changer
3. The Sweetest Game


A könyvet köszönöm az Ulpius-ház Könyvkiadónak!
A hibátlan játék most 25% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a kiadónál ITT!
 
Értékelés: 5/4,

Mások is olvasták:
SzAngi: ITT

2013. november 6., szerda

Érkezik hozzám

Már most látom, hogy mely könyvek érkeznek meg hozzám ebben a hónapban ilyen - olyan úton módon és gondoltam megosztom veletek az e havi listámat. ;) 

Kérlek írjátok meg, mely könyvről olvasnátok mihamarabb értékelést, mert akkor az előre kerül a virtuális olvasási listámon.

Rachel Hartman: Seraphina

"Képes egyetlen lány egyesíteni két világot?
A négy évtizednyi béke alig-alig enyhítette a goreddi királyságban élő emberek és sárkányok közötti bizalmatlanságot. Bár a magukat emberi alakba préselő sárkányok racionális agyukkal tudósokként és tanárokként hajtanak hasznot az egyetemeknek, nem lehetnek teljes értékű polgárai a királyságnak – kivéve akkor, ha eltitkolják sárkány mivoltukat… Ahogy közeledik a két faj közötti egyezmény évfordulója, melyre a sárkányok legfőbb vezetője is ellátogat Goreddbe, a feszültség tovább fokozódik.
A tizenhat éves Seraphina Dombegh okkal tart mindkét oldaltól. A rendkívüli tehetségű muzsikuslány épp akkor szegődik el az udvarba, amikor a királyi család egyik tagját gyanúsan a sárkányokra valló módszerrel megölik. A Királynő Őrségének kapitánya, a veszélyesen éles szemű Lucian Kiggs társaként bevonja a nyomozásba Seraphinát. Miközben nekilátnak a béke lerombolására irányuló aljas összeesküvés leleplezésének, Seraphina azért küzd, hogy megóvja gyermekkora óta hordozott titkát – amely olyan szörnyű, hogy felfedése az életébe kerülhetne."

Julia Quinn: Mint a mennyben

"A Bridgerton család ismeri a Smythe-Smith családot. És ön?
Honoria Smythe-Smith:
A) nagyon rossz hegedűs
B) még mindig dühös, hogy gyerekként Poloskának csúfolták
C) NEM szerelmes bátyja barátjába
D) a fentiek mind


Marcus Holroyd:
A) Chatteris grófja
B) sajnálatos módon mozgásképtelen (bokaficam)
C) NEM szerelmes legjobb barátja húgába
D) a fentiek mind


Együtt:
A) elég sok csokoládétortát esznek
B) túlélnek egy halálos lázat ÉS a világ legrosszabb zenei előadását
C) nagy szerelembe esnek Julia Quinn legragyogóbb formáját hozza ebben a könyvben,
tehát tudjuk, hogy a válasz:
D) a fentiek mind"


Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet

"Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről, és a törékeny reményről. A Reason to breathe a nagy kritikai elismerést aratott Breathing-sorozat első kötete."

Maria Semple: Hova tűntél, Bernadette?

"A hírhedt BERNADETTE FOX: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.
Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés.
A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár.
A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu.
Egyszer csak fogja magát, és eltűnik.
Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.
A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.
"

Elizabeth Richards: A sötétség városa

"Egy véres, brutális háború után, a Fekete Város még füstölgő romjai között a tizenhat éves Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy hibbant Sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a Sötétfajzat félvér fiúba? Pedig szíve varázslatosan megdobban a közelében, megtagadva mindent, amiben a lány addig hitt. Ez a felkavaró szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. Ekkor lép az életébe Natalie, így neki is választania kell. Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyd ki!"

Mark Lawrence: Tövisek királya

"A fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt…

Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron.

Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király.
Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt."
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
"Lady Arabella Blydon szép és okos, és elege van az olyan férfiakból, akik csak az egyik tulajdonságát hajlandók értékelni, a másikat figyelmen kívül hagyják.
Amikor egy kérő kijelenti Arabellának, hogy szépsége és nagy hozománya miatt hajlandó elnézni neki botrányos kékharisnya hajlamait, úgy határoz, hogy egy ideig nem akar jelen lenni a házasulandók piacán.
Nem számít arra, hogy megismerkedik Lord John Blackwooddal, a sebesült háborús hőssel, aki annyira felkelti érdeklődését, ahogy addig egyetlen férfi sem.
Lord John megélte a háború borzalmait, de semmi sem volt olyan félelmetes érzés szívének, mint Lady Arabella közelsége. Mert Lady Arabella mámorító, bosszantó… és miatta Lord John úgy érzi, érdemes élni, hogy táncolhasson vele, amint éjfélt üt az óra. És bár tudja, hogy nem olyan férfi, akit a kisasszony megérdemel, mégis kívánja. Ám az éjfél varázsát megtöri az éles napfény. Vajon ez a meggyötört lélek képes lehet újra szeretni?"
Brent Weeks: A fekete prizma
"Gavin Guile a Prizma, ő a leghatalmasabb ember a világon. Császár és főpap, az ő erején, bölcsességén és bűverején múlik, fennmarad-e a törékeny béke.
De a Prizmák sosem hosszú életűek, és Guile pontosan tudja, mennyi idő van még hátra az életéből: öt év, ami alatt öt lehetetlen célt kell teljesítenie.
Ám amikor Guile felfedezi, hogy van egy fia – aki egy messzi királyságban született a háború után, ami őt hatalomra juttatta –, döntenie kell. Mennyit hajlandó feláldozni azért, hogy megőrizzen egy titkot, ami szétszaggathatja a világát."


Esetleg még érkezhet:
Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd
"Wertheimer Miklós hadnagy, Horthy kormányzó szárnysegéde alapvetően hétköznapi figura. Három dolog fontos a számára: az egyenruhája, a becsülete és a kocsija. Ám október 15-én egyszerre kerül veszélybe mindhárom: a kormányzó fiát az orra elől rabolják el, majd Magyarország, ha csak pár óra erejéig is, de kilép a háborúból, és a nyilas hatalomátvétel fenyegetése dermesztő valósággá válik.
A katasztrófa elkerülhetetlen, ezért a kormányzó és legbelsőbb köre egyszerre két olyan feladattal is megbízza Wertheimer hadnagyot, amelyek egyenként is embert próbálóak: menekítsen ki az országból egy geológust, mielőtt Szálasi és veszett csatlósai elkapnák, és menekítse ki az országból a Szent Koronát. Azt a Szent Koronát, amely eddig soha nem hagyta még el Magyarország területét, azt a Szent Koronát, amely Wertheimer hadnagy számára sokkal többet jelent egy koronázási ékszernél. Pár óra elteltével egy fiatal lánnyal az oldalán hagyja maga mögött Pestet, hogy végrehajtsák a lehetetlen feladatot, miközben hungarista rendvédelmi szervek és náci kommandósok lihegnek a nyakukba.
Nem telik el huszonnégy óra, és a szárnysegédnek már nem csak a becsülete, az egyenruhája vagy a kocsija miatt kell aggódnia: még a legártatlanabbnak látszó helyeken és a legbarátságosabb emberek között is csapdába kerül; egyik pillanatról a másikra űzött vaddá válik, hazája pedig ellenséges területté. A nyilasok és németek azonban kitartóak, nem adják fel, ahogyan Wertheimer Miklós sem adja fel. Soha. Még az élete árán sem."

Richard Godwin: A romlás labirintusa

""Hirtelen ismét megjelent az alak. Csak állt és várt. Castle újra üldözőbe vette. Az alak megfordult és irányt váltott, de Castle a sarkában volt, még a szagát is érezte.
Emlékezett a frissen sült kenyér illatára, arra, ahogy a konyhai asztalnál ült gyerekkorában. Az illat savanykásabb lett, a penészes rothadás, az elmúlás szagára váltott.
Amint ismét előrenyúlt, hogy megragadja, az ösvény megváltozott, és ő a sötétség közepén találta magát."

Frank Castle főfelügyelőt még mindig kísérti egy huszonnyolc évvel korábban elkövetett brutális sorozatgyilkosság emléke. Akkor a nyomozás kudarcba fulladt, ami romboló hatással volt a karrierjére és magánéletére egyaránt. Újabb sorozatgyilkos kezdi el szedni áldozatait a régi esetekkel azonos módon, és Castle partnerével, Jacki Stone felügyelőnővel beleveti magát az ügy felgöngyölítésébe.
Együtt lépnek be abba a halálos labirintusba, amelynek középpontjában egy vészjósló ember áll - Castle szerint ő az eredeti gyilkosságok elkövetője. A férfi egy vallási szekta vezetője, és sötét játékot űz a rendőrséggel. A gyilkos közben politikusokat feszít keresztre, tökéletes precizitással darabolja fel áldozatait, és rejtett üzeneteket hagy a helyszíneken.
Vajon létezik-e kiút az újabb gyilkosságok és gyilkosok uralta világ, a bizonyosságok és mellékvágányok, múlt és jelen összefüggéseinek útvesztőjéből?"