2014. május 30., péntek

Májusi beszerzések


Az előző hónapban ugyan elmaradt, de most nem felejtettem el hogy beszámoljak nektek az e havi könyvbeszerzésről, zsákmányolásról. Sajnos túl sok mindenről nem fogok tudni nyilatkozni, mivel összesen négy azaz 4 újdonság került a polcomra, amiből egyet már ki is olvastam. 


A parfüm titkát a Stahl oldaláról szereztem be 30% kedvezménnyel és ingyenes kiszállítással, a Joanna Trollope és Gillian Flynn regényét az Alexandra akciójában, a Mozart múzsája pedig molyos beszerzés. Mindegyikre borzasztó kíváncsi vagyok, így hamarosan olvashattok is majd róla itt a blogomban. :) 



2014. május 26., hétfő

Kathleen Tessaro: A parfüm titka


"Egy levél és egy váratlan örökség – az illatok rejtélyes világa Párizsban. Gyönyörűen megírt, különleges regény vágyakról, titkokról, emlékekről, szenvedélyről.

Egy francia ügyvédi iroda levélben értesíti a Londonban élő Grace Munroe-t, hogy a módos parfümmúzsa, Madame Eva d'Orsey ráhagyta a vagyonát. Csak egy probléma van: Grace sosem ismerte az örökhagyót. Innentől kezdetét veszi a kalandos és fordulatos utazás, amely során Grace felfedezi, ki lehetett a jótevője, aki megbabonázta a párizsi és a New York-i felső tízezer életét az 1920-as évektől kezdve. Ki volt valójában Eva d'Orsey, aki mindent önmagától ért el, csakis a saját tehetségéből, és végül milyen árat fizetett a sikerért? Mire kiderül az igazság, Grace Munroe élete örökre megváltozik. Nemcsak arra jön rá, miért éppen ő örökölte a vagyont, hanem tanulva Eva d'Orsey sorsából, döntenie kell: azt az életet éli-e tovább, amelyet mások elvárnak tőle, vagy azt, amelyet a szíve diktál."

Annyira szerelmes vagyok ebbe a könyvbe, hogy még napokkal az olvasása utána is teljesen a hatása alatt vagyok. A borítója rögtön elvarázsolt, a történetbe pedig szinte azonnal beleszerettem.

"A parfümnek az a feladata, hogy elmesélje a történetünket: kik vagyunk, kik lehetnénk, talán még azt is, hogy kivé félünk válni…Ez mind lehetséges. Ez nagyon intim dolog, pont olyan, mint a kézírás vagy a beszédhang. Olyan érzéseket közöl, amelyeknek nincs nevük, nincs nyelvük."

Hihetetlen módon magával rántott már az első mondatával, ami általában a legtöbb olvasmányommal nem szokott megesni. 
Minden akkor kezdődött, amikor Grace Monroe levelet kap Franciaországból, amiben közlik vele, hogy azonnal utazzon az országba, mert egy hatalmas vagyon örökösévé vált. Természetesen Grace nem akar hinni a szemének, ezért mindenképpen maga szeretne utánajárni ennek a rejtélyes dolognak. A megérkezése után nem sokkal nyomozásba kezd, hiszen a jótékony adományozót nem hogy személyesen, de még csak hallomásból sem ismerte és ezt addig nem hajlandó elfogadni, amíg minden kérdésére meg nem kapja a választ. A történetet két szálon futtatja a szerző, az egyikben Grace nyomozásában vehetünk részt, míg a másikban megismerhetjük a titokzatos Eva d'Orsay múltját. Mindkét szemszögben megtaláltam a számomra érdekes momentumot, ami miatt annyira szerettem ezt a regényt. Az írónő olyan eleganciával és nőiességgel ruházta fel a történetet, ami miatt az olvasó egyszerűen elveszik a sorok között.

A könyv hangulata az igazi 1920-as éveket idézi meg, szinte magam előtt láttam azokat a nőket, akik cigarettával az egyik kezükben, egy pohár pezsgővel a másikban kacérkodnak a férfiakkal, hangosan nevetnek miközben jazz zenét hallgatnak és táncolnak. Nem beszélve arról, hogy a történet sem éppen mindennapi, hiszen a nyomozás mellett megismerhetjük a parfümök világát is. Valójában a nyomozás elhalványul, magunk is kitalálhatjuk a sztori végét, ám ennek ellenére mégis magával ragad mind Grace Monroe, mind Eva d'Orsay élete.

A könyvet egyfajta történelmi regényként is felfoghatjuk. Süt a könyv lapjaiból, hogy az írónő szerette írni ezt a történetet, szeretett Párizsban, illetve a huszadik században kalandozni és többek között pontosan ezért szerettem én is ezt a regényt. 

Grace Monroe élete úgy vélem nem volt könnyű, hiszen egy csalfa férj és az életét körüllengő rengeteg kérdés csak megnehezítette számára a létezést. De ennek ellenére erős maradt, csökönyös és hajthatatlan. Elutazott egy vadidegen országba, egy tőle távol álló szokatlan kultúrába, mivel akkoriban Franciaországban nem csak a színek, de az illatok és az ízek is sokkal harsányabbak, hivalkodóbbak voltak, mint Angliában. Mondhatni egy teljesen új életet kellett megismernie és eligazodnia benne. 
Eva d'Orsay vesztét az okozta, hogy fiatalon naiv és hiszékeny lány volt, de a sok viszontagság után a sors végül kegyes volt hozzá, ám ezért cserébe súlyos árat kellett fizetnie. Mindkét nő életében van egy közös pont, amire csak a regényben kaphatjuk meg a választ.

A parfüm titka elvitt a múlt egy olyan szegletébe ami nagyon is kedves a szívemnek. Imádom ha egy történet a huszadik század kezdetén játszódik, egyszerűen képtelenség nem szeretni ezt az időszakot. Egyszerre buja, titokzatos, nőies és elegáns minden hibájával együtt, ám én ennek ellenére is egyszerűen imádom és ezért meglehet kicsit elfogult vagyok a könyvvel szemben.

"A levegő egyszerre volt ismerős és idegen. Nedvesen zöld és halványan dohos, tengerillatú, mint az osztriga, és frissítő, mint a pezsgő."

Kathleen Tessaro könyve ízig-vérig női regény, hiszen nem csak a történetből, hanem a szereplőkből is árad a nőiesség, ezért mindenképpen olyan olvasóknak ajánlom, akik szeretnek az ehhez hasonló művekbe belefeledkezni. Engem lenyűgözött és magával ragadott a múltban való utazás, a szereplők élete és ahogyan próbálták megkeresni a kérdéseikre a választ. Természetesen kedvenc lett.

Értékelés: 5/5***


Mások is olvasták:

2014. május 24., szombat

Megjelent


A tegnap végre megjelent a Victoria kiadó gondozásában Celeste Bradley: A szélhámos című könyve, amiről itt írtam is. Megvásárolható a Bookline és a Victoria kiadó oldalán. :)

"Clara és Dalton, Monty és Rose... Két pár, egy nagy szerelem. Az Álruhások Klubja újabb könyvében mindenki sokszor visel álruhát. Nem könnyű piperkőcként kiöltözve megjelenni a londoni társaságban, különösen egy, a feltűnést mindig is kerülő úriember, Dalton Montmorency számára. Márpedig az Álruhások vezetőjének legújabb küldetése során éppen Sir Thorogood, a különc karikaturista szerepét kell alakítania, akinek a politikai gúnyrajzai egész Londont felbolygatták. Sir Thorogood valódi kilétét homály fedi. Daltonnak ezt a rejtélyt kell megoldania, mivel a karikatúrák rombolják a Korona tekintélyét. Feladata teljesítése során azonban folyamatosan az útjába kerül egy bosszantó, ugyanakkor furcsa módon vonzó hölgy, Clara Simpson... Amikor Clara megpillantja Sir Thorogoodot egy bálban, azonnal tudja, hogy az illető úr szélhámos hiszen a hölgy az igazi Sir Thorogood. Titokban készít karikatúrákat e furcsa álnév leple alatt, így próbál némi pénzre szert tenni, hogy elköltözhessen végre sógornőéjék házából és saját lábára állhasson. Eltökélt szándéka, hogy leleplezi a csalót ehhez viszont neki is alakoskodnia kell. A különös szerepjátszás olyan cselekedetekre készteti, amelyekről korábban még csak nem is álmodott s amelyek egyenesen az ördögien jóképű ellenfele karjaiba sodorják őt!"

Valamint nagy örömre június 10.-én fog megjelenni Susan Elizabeth Phillips: A nagy menekülés című könyve, ami a Wynette, Texas hetedik része. Juhhuu! :)

"Lucy Jorik szerencsés lány. Kamaszkorában a legsötétebb nyomorból emelte ki egy asszony, aki később az Egyesült Államok első női elnöke lett, így azóta Lucy a tökéletes család tökéletes gyermekeként élte boldog és kiváltságos mindennapjait. Ám amikor a családja és a hírekre éhes újságírók hada arra vár, hogy kimondja a boldogító igent a tökéletes férfinak, ő hanyatt-homlok kimenekül a texasi templomból és felpattan az első útjába kerülő motorkerékpár hátsó ülésére. 
Egy világ választja el a segítőkész motorostól, aki némi rábeszélés után egyenesen a Michigan-tóig fuvarozza a lányt. Panda kemény, mogorva, zárkózott és pokolian szexis férfi, így nem csoda, hogy hamarosan az ágyban kötnek ki, ám lelkileg továbbra sem közelednek egymáshoz. 
Az egész világ a szökött menyasszonyt keresi, aki álruhában, teljesen más emberként 
érkezik a sérült, démonokkal küszködő, válaszokat kereső közösségbe, ahol meglepő módon békére, új barátokra lel és végre az igaz szerelem is rátalál."

2014. május 21., szerda

Kepes Ágnes: Sün Peti és barátai


"Az erdei óvodásokkal mindig történik valami érdekes - Gida Gedeon rosszalkodik, új sünilány érkezik a csoportba, az óvó néni beteg lesz, a kis állatok izgalmas nyaraláson vesznek részt. Kepes Ágnes meséi a négy-hat éves korosztály életének történéseit, örömeit és bánatait ültetik az erdei állatok világába. A rövid, kedves meséket Oszter Alexandra bájos illusztrációi teszik teljessé."

Nem is tudjátok mióta szemezek ezzel a mesekönyvvel, hiszen annyira csalogató a borítója, ráadásul nálunk épp az életünk része lesz az óvoda, mivel a nagyobbik gyerkőc idén ősszel fogja kezdeni. Csak reménykedhettem benne, hogy nem csak az én, de a Nagy tetszését is elnyeri majd Sün Peti és barátai. 

A történet ott kezdődik, amikor Sün Peti először óvodába megy és megismerkedik a többiekkel. A könyvben összesen kilenc történet kapott helyet, melyek mind-mind életszerűen varázsolják elénk az óvódásokkal megtörténő izgalmas eseményeket. A mesékhez hangulatokban abszolút passzoló, gyönyörű illusztrációk tartoznak, ami segít a gyerekeknek a történet könnyebb elképzelésében. A mesék leginkább a négy-hatéves korosztálynak szólnak, de szerintem azoknak a gyerekeknek is kedves lehet, akik még csak most készülnek az óvodai életre, legalábbis a Nagynak most ez a kedvenc könyve.

Amikor először kézhez kaptam teljesen megdöbbentem azon, hogy mennyire gyönyörű mind a belseje, mind a külseje. Lélegzetelállítóan mesés a külcsín, kellemes forgatni és különösen tetszett, hogy belül még egy térkép is helyet kapott, amit a Nagy előszeretettel nézeget. Minden egyes alkalommal, amikor kézhez vesszük meg kell nézni hol van az óvoda, illetve az óvó néni - merthogy mindig ők az elsők - és csak utána nézzük meg a többi szereplő lakhelyét. Legelső nap úgy terveztem, hogy minden napra egy mesét olvasok, de természetesen ezt a Nagy megvétózta, mivel az első fejezet után olyannyira belelendült Sün Peti kalandjaiba, hogy a következő fejezetet is el kellett olvasnom. Aztán itt meg is torpantunk egy darabig, egyszerűen nem sikerült túljutni az első két fejezeten - amelyben Sün Peti óvodába megy - erről kellett állandóan mesélnem- de végül én győzedelmeskedtem. Mindemellett nem csak az olvasás nyújtott élvezetet, hanem a benne szereplő képek is, amiket minden egyes alkalommal átbeszéltünk és kielemeztünk. :) Egyszóval ez igazán remekre sikeredett mesekönyv lett.

Annyira jó volt Sün Peti történetét kézbe venni, olvasgatni belőle és nem csak azért, mert esténként összebújtunk az ágyban a gyerekekkel, hanem azért is mert még engem is sikerült elvarázsolnia arra a pár percre. És most már nem csak Bartos Erika mesekönyveivel utazgathatnunk, hanem Kepes Ágnes könyvével is, ami egyértelműen kedvencünk. Jó szívvel ajánlom minden anyukának, akinek most lép óvodába gyermeke (vagy már éppen odajár), mert minden kaland ami a könyvben van vélhetően nagyon fog tetszeni nekik. Reménykedjünk benne, hogy a szerző további történetekkel lep majd meg bennünket a közeljövőben. 

Értékelés: 5/5***

Mások is olvasták:

2014. május 18., vasárnap

Nagyon szeretném őket is...


Újabb adag könyvekre bukkantam, amik automatikusan felkerültek a virtuális beszerzendő polcomra. ;) Szemezgessetek!

Ezek közül az új Karin Alvtegen regénynek örültem a legjobban, aminek a borítója szerintem nagyon jól sikerült:

Karin Alvtegen: Szégyen

"Két nő a múlt fogságában. Két nő, akik jobban nem is különbözhetnének egymástól. Monika sikeres orvos, szép és fiatal, akire végre a szerelem is rátalált. Maj-Britt magányos, megkeseredett, óriási túlsúllyal küzdő, idősödő nő, aki évek óta nem lépett ki otthonából. Van azonban, ami közös bennük: mindkettejük eltökélt szándéka, hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljanak gyermek- és ifjúkoruk gyötrő emlékeitől. Ám úgy tűnik, minden hiába. Egyiküket egy tragikus baleset, amelyben úgy érzi, helyette halt meg valaki, másikukat egy váratlan levél arra kényszeríti, hogy minden eddiginél fájóbban szembesüljön múltja árnyaival. Remélhetnek-e valaha is megváltást? – ezt tárja elénk a pszichokrimijeiről is ismert szerző döbbenetes erejű regényében."

Jön még A hamis partner folytatása Julie Jamestől, amire mindenképpen vevő leszek. ;)

Julie James: Az a gyanúm, szerelem

"A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni..."

Valamint az I.P.C kiadó is két érdekes újdonsággal állt elő, amik közül az egyiket már elő is rendeltem. :) Lehet tippelni, hogy melyik lehet az. 

Colin Falconer: Anasztázia

"Sanghaj, 1921.
Az amerikai újságíró, Michael Sheridan beugrik a Huangpu folyóba, hogy kimentsen egy fehérorosz menekült lányt, akivel Sanghaj egyik lokáljában ismerkedett meg. Anasztázia Romanov rendkívüli módon emlékeztet az azonos nevet viselő nagyhercegnőre, akiről azt rebesgetik, hogy túlélte, amikor a bolsevik forradalmárok brutális kegyetlenséggel meggyilkolták a családját. Az orosz cár legkisebb lányának sorsa a korszak egyik legtöbbször emlegetett rejtélyévé vált. Michael Anasztáziája azonban amnéziában szenved, és csak élete legutóbbi egy-két évére képes visszaemlékezni.
A lány múltját és személyazonosságát övező rejtély kibogozása Sanghaj utcáiról a húszas évek Berlinjébe és Londonjába, a bolsevik Oroszországból a Wall Street-i tőzsdekrach előtt álló New Yorkba sodorja el Michaelt és Anasztáziát. Michael az egyetlen férfi, aki úgy segít Anasztáziának, hogy semmit sem kér cserébe - de vajon a lány le tud-e mondani az igaz szerelem kedvéért a lehetőségről, hogy hercegnő legyen?

"Némelyik férfi nem szerelmes lesz, hanem egyszerűen elvész. Én is abban a pillanatban elvesztem, amikor azon az estén megpillantottam a lokálban Anasztázia Romanovot..."

A nemzetközi hírű bestseller író, Colin Falconer gyilkosságról és árulásról, királyi botrányról és pénzügyi fondorlatról szövi a húszas évek viharos és romantikus évtizedén átívelő meséjét - és a valaha elbeszélt szerelmi történetek egyik legremekebbét tárja elénk."

Renée Rosen: Babaarc

„Ez a regény ugyanolyan részegítő, mint egyik főszereplője, az alkohol. A Rosen által megrajzolt chicagói gengszterek hús-vér figurák, akik emberként is ugyanannyi bajt okoznak, mint a fegyvereikből kiröppenő golyók.”
(Sara Gruen, a Vizet az elefántnak szerzője)

A tizennyolc éves Vera Abramowitz elhatározza, hogy kitör a szegény környékről, ahol gyermekkorát töltötte, és sokkal izgalmasabb életet fog élni, mint az őt egyedül felnevelő édesanyja. Rövidre vágatja a haját, és a térdét látni engedő ruhákban, vastagon kirúzsozott ajkakkal beleveti magát a chicagói éjszakába. Ilyenkor a nappal gépírónőként dolgozó lány vad charlestont jár, és csinos pofikájával kiérdemli a Babaarc becenevet.

Álma hamarosan beteljesülni látszik: egyszerre két fiatalembert is meghódít – az egyik egy jóképű és gazdag bártulajdonos, a másik nem annyira gazdag, de annál sármosabb szerencsejátékos. Mellettük végre bejut abba a csillogó világba, amelyről mindig is ábrándozott. Úgy gondolja, legnagyobb problémája az, hogy a két férfi közül melyiket válassza. Ám egy nap rádöbben, hogy mindkét szeretője gengszter, ráadásul két szemben álló banda tagjai. Vera váratlanul a szesztilalom idején kirobbanó gengszterháború kellős közepén találja magát – az Al Caponéval szemközti oldalon.

2014. május 16., péntek

Katie Alender: A rossz lányok nem halnak meg



"A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…

Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.

És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?

Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?"

Bizonyos könyveknél borzasztóan számít az időzítés, hiszen nem mindegy hogy egyes regényeket az ember mikor olvas el, mivel ugyanaz a történet lehet rossz illetve jó is, attól függ milyen hangulatunkban kapjuk el. Katie Alender regényével pontosan így jártam, ugyan tudtam, hogy kell nekem, mégis megvártam a megfelelő pillanatot, amikor biztos voltam abban hogy itt az ideje, hogy ő kerüljön sorra. És most már tudom, hogy tényleg minden az időzítésen múlik, de tényleg.

A történet főhőse Alexies egy tizenhat éves lány, aki hasonló problémákkal küszködik, mint általában a hasonló korú lányok, annyi különbséggel hogy  Ő tényleg furcsa. Nem elég, hogy rózsaszín haja van, de nyílt, őszinte és esze ágában sincs követni az aktuális divatot. Szeret kiríni a többiek közül, ezért társai messziről kerülik, barátja nincsen és még az igazgatónő is nagyon jól ismeri. Alexis egy napon fényképezés közben egy furcsa fényforrást lát az égen, amit lehetetlenség beazonosítani és ettől a pillanattól kezdve nem csak a házban, de a húga körül is furcsa dolgok történnek. Vajon mi lehet a háttérben? És vajon mi történhetett a húgával? 

Annyira, de annyira jó volt ez a könyv annak ellenére,  hogy ez bizony ifjúsági, az a tipikus ifjúsági. Egyelőre megfoghatatlan számomra, mi is fogott meg igazán ebben a történetben, hiszen se nem félelmetes, se nem ijesztő nem volt számomra - bár meg kell hagyni volt egy-két jelenet amitől lúdbőrös lettem - de azért olvastam már ennél sokkal durvább könyveket is. Mégis faltam a sorokat, egyszerűen imádtam Alexist és a történetét. Van benne hiba, de ugyan kit érdekel ez amikor én olyannyira szerelmes lettem az egész könyvbe. Ki érti ezt? Magam számára is meglepetést okoztam azzal, hogy pozitív véleménnyel vagyok a történetről és már alig várom, hogy a folytatásokkal gazdagítsam szerény kis könyvespolcomat.

A cselekmény nem túl hátborzongató, de azért mégis érezhető egyfajta  az az egész történetet átható feszültség. A szerző ezt az atmoszférát mondhatni klasszikusnak számító horrorjelenetekkel biztosította, ezek nagy része lerágott csont, de ez engem egy csöppet sem érdekelt.
Katie Alender

Alexis mellett a másik nagyon eltalált szereplő Kasey, aki marha jól sikerült karakter, mondhatni a legjobban sikerült az egész történetben. Félelmetesen borzalmas egy nőszemély, még én is bedőltem az ő karakterének. Az írónő valami elképesztő módon mosta össze a kislány és a szellem alakját, ez tényleg borzongatóra sikeredett. Szóval csillagos ötös jár Kasey jelleméért. Viszont a többiekről már nem tudom ezt elmondani, és itt jön ki a történet legnagyobb hibája, hogy olyan mellékszereplőkkel van teletűzdelve a cselekmény, akiknek nem túl sok lényeges szerepük van az egész történetben. De talán a következő részekben ezekre is fény derül és sokkal több teret kapnak a többiek is. Legalábbis remélem.

Szóval ez most öt pontos lett, de ne dőljetek be nekem, hiszen engem jókor jó pillanatban kapott el és nem vagyok benne biztos, hogy te kedves olvasóm ugyanolyan szerencsés leszel. Ebből kifolyólag félve ajánlom bárkinek is ezt a könyvet, mert ez bizony vagy bejön vagy nem. Ez van. :)

Értékelés: 5/5
Mások is olvasták:
Loki: ITT
Roni: ITT

2014. május 14., szerda

Morzsa


Az utóbbi időben megcsappantak a bejegyzések, de ettől függetlenül azért olvastam, mégpedig a legújabb Gaura Ágnes regényt, illetve Gayle Formantól a Hová tűntél című? könyvet, amikről röviden ugyan de most mégis írni fogok.

Gaura Ágnes: Lidércnyomás

"Vannak, akik nagy esküvőről és tengeren túli utazásokról álmodnak – és vannak, akik jól tudják, hogy az előttük álló utazás és lakodalom csak belépő egy igazi rémálomba. Eric Bowman kérésére Bori Coloradóba utazik Attilával, és egy esküvő leple alatt megpróbálja kideríteni, vajon miféle szerzet gyilkolja sorban az alakváltókat a Bowman-fivérek falkájában. A szálak egy alakváltó szépségversenyhez vezetnek, s ha ez még nem lenne elég, Borinak közben meg kell küzdenie Attila egyre aggasztóbb fizikai állapotával is – valamint egy jóslattal, mely semmi jót nem ígér.

Vajon kinek az életébe fog kerülni az elkerülhetetlen lidércnyomás?

Ki tartja rettegésben a vérfarkasokat, és ki lopózik be éjszakánként a Bowman-birtokra?

Borinak több fronton is helyt kell állnia, de ez nem egyszerű: szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és barátai titkaival. Mint mindig, most is eltökélten lép a tettek mezejére – ám életében először, egy pillanat erejéig, a döbbenettől elakad a szava…"

Gaura Ágnes azok közé a szerzők közé tartozik, akinek a regényei mindig a polcomon landolnak bármi történjék is. Mindig hozza azt az elvárt színvonalat, ami az első rész óta meg van, így biztos lehetek benne hogy nem okoz nekem csalódást. A Lidércnyomás is pontosan ugyanolyan jó volt mint a többi, ezért is lennék képtelen róla kis regényt írni, mert egyszerűen képtelenség. Szeretem Gaura Ágnest, ahogy ír és szeretem Borit, aki egyszerűen nem normális, de hát ez van. :D

Mit is mondhatnék? Hogy mindenki olvassa. ;)

Gayle Forman: Hová tűntél?

"HÁROM ÉV MÚLVA

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?"

A Hová tűntél? című regény a Ha maradnék folytatása, amiről itt írtam is nektek és már égtem a vágytól, hogy folytathassam Mia és Adam történetét. De azaz igazság, hogy nem szerettem ezt a részt. Nekem túl sok volt Adam siráma és lelki válsága, illetve nem is kötött le annyira mint az első rész. Ezért egy erős négyest érdemel a könyv, mert azért mégis csak Adam és Mia volt benne. ;) Sajnálom, mert azt hittem hogy ez is ugyanúgy le fog nyűgözni, mint ahogy az első rész tette, de nem. Ráadásul akaratlanul, de mégis össze hasonlítottam a két részt és az első magasan jobb volt mint a folytatás, de mégis azt mondom, hogy így volt kerek egész a szerelmesek története. :)
 

2014. május 8., csütörtök

Christina Lauren: Gyönyörű rohadék


"Egy ambiciózus gyakornok. Egy perfekcionista igazgató. És rengeteg indulat. Ismerje meg a történetet, amelynek blog előzményét több mint kétmillióan olvasták el online!
Chloe Mills esze borotvaéles, mindent belead a munkájába, és éppen most szerzi az MBA-diplomáját. Egyetlen problémája van csak: a főnöke, Bennett Ryan, aki szigorú, korlátolt, tapintatlan – és teljes mértékben ellenállhatatlan. A Gyönyörű Rohadék.
Bennett Franciaországból tért haza Chicagóba, hogy fontos szerepet vállaljon a családi médiavállalkozásban. Nem gondolta volna, hogy az az asszisztens, aki oly sokat segített neki innen, Chicagóból, míg ő külföldön volt, egy káprázatos, ártatlanul provokatív – és végtelenül dühítő – lény, akit mostantól mindennap látnia kell. A pletykák ellenére Bennett sohasem csípett fel nőket a munkahelyén. De Chloe annyira csábító, hogy már hajlandó érte kijátszani – vagy akár nyíltan felrúgni – a szabályokat, csak hogy megkaphassa őt. Az irodaépület bármely zugában.
Mikor az egymás iránti étvágyuk eléri a kritikus pontot, Bennettnek és Chloének dönteniük kell, milyen áldozatot hajlandók hozni, milyen nyereségért."

Ezt a könyvet nem mostanában olvastam, bár fogalmam sincs akkor minek kezdtem bele, de akkor jó ötletnek tűnt. Azóta megbántam. 

Még mielőtt teljesen beletemetkeznék a bejegyzés megírásába, hozzá kell tennem hogy ez volt az első erotikus könyv, amit eddig a kezembe vettem, úgyhogy a kritikát ennek fényében olvassátok.

Ebben a regényben két dolog értékelhető, az egyik az eleje, a másik a befejezés, ami közte van azt mindennek tudom nevezni csak történetnek nem. Ebből érzékelhetitek, hogy nem voltam túlságosan elájulva tőle, ami egyrészt köszönhető a "cselekménynek", másrészt a férfi főszereplőnek, de ennyire ne is szaladjunk előre. Adva van egy férfi és egy nő, a férfi gazdag, okos és jóképű, a nő pedig gyönyörű, okos és a férfi alkalmazottja. Utálják egymást, legalábbis addig a pillanatig, amíg hirtelen egymásnak nem esnek az irodában. Eddig a pontig viszonylag érdekesnek mondhatnám a  történetet, hiszen két olyan ember érez vonzalmat egymás iránt, aki eddig azt hitte hogy utálják egymást. Ám ahogy a cselekmény haladt előre, úgy éreztem hogy egyik pillanatról a másikra belecsöppentem egy szaftos pornóregénybe. Értem én, hogy minden fejezet végén kell egy szexjelenetnek lennie, mert sokan erre gerjednek, de kérdem én: hol a romantika? Nem hiszem el, hogy egy nő és egy férfi kapcsolata csak ebből állhat. Nem értek egyet azzal, hogy ez kell a női olvasóknak, hiszen itt ebben a történetben a nő teljesen alárendeli magát a férfi akaratának. De miért? Hol marad a szenvedély, az igazi túlfűtött erotika, ami két szerelmes között kialakul? És legfőképpen hol marad a jól felépített cselekmény, amit egy rendes romantikus, erotikus könyvtől azért elvárnék.

Bennett Ryan
Szeretem a romantikus könyvet és nincs bajom a szexjelenetekkel, de van egy pont amikor már ezt is unalmasnak lehet találni, amikor már azt veszem észre magamon, hogy átlapozom ezeket a részeket. Ennyi erővel végig nézhettem volna egy pornófilmet is. De visszatérve a cselekményre, ami nincsen azon kívül, hogy hirtelen egymásra találunk, majd a befejezés előtt összeveszünk és újra egymás nyakába borulunk, tulajdonképpen nem történik semmi. Nincs meg az a fajta érzelmi kibontakozás, amikor egy férfi és egy nő megismerkedik, az a fajta romantikus töltet, amiért én szeretem az effajta regényeket. Humorban bár bővelkedik a Gyönyörű rohadék, mégis kevés volt ahhoz, hogy megkedveljem a történetet. A másik gondom a szereplőkkel volt, leginkább Bennettel, aki az én szememben egy tapló, röviden és tömören. Képtelen vagyok elfogadni, hogy egy ilyen férfiért nők képesek epekedni, azonkívül hogy gazdag és jóképű, ám legyen. Az én szememben ő  túlságosan határozott, kemény, irányító típus, akivel valószínűleg sokáig nem férnék meg egy helyen. Ráadásul úgy folyik belőle a csúnya beszéd, mint a csapból a víz, ami szintén bántotta a szememet. Chloet viszont Bennettel ellentétben sikerült megkedvelnem, bár elképzelni sem tudom, hogy lehetett szerelmes egy ilyen fickóba, de ez már legyen az ő baja.

Összefoglalva a lényeget a Gyönyörű rohadék számomra minden nyújtott csak élvezetet nem, egyedül az utolsó oldalak értek valamit, ott már valamennyire megmutatkozott a romantika. Így aki elsősorban erotikus regényre vágyik az nyugodtan vegye a kezébe, mert ebben a kötetben nem fog csalatkozni, viszont nekem ez a könyv csak egy kettest ért meg.


Értékelés: 5/2

Mások is olvasták:
SzAngelika: ITT
Javíthatatlan: ITT

2014. május 5., hétfő

Nagyon szeretném őket is


Végre kész a kert, vagy legalábbis a nagyja már meg van. :) Múlt héten végig kint dolgoztunk, ezért sem volt érkezésem bejegyzést írni, de mától újra elérhető vagyok. ;) Reszkess billentyűzet, mert püfölni foglak!

Első körben szeretném felhívni a figyelmeteket az alábbi megjelenésekre, mert némelyik igazán ínycsiklandozó:

Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Van bármi, amit ne tennél meg a testvéredért? És olyan, amit sosem bocsátanál meg neki?

Hollie Hudson és a férje, Richard, lassan minden reményüket elveszítik, hogy valaha is lehet kisbabájuk. 
Ám Hollie képtelen búcsút mondani az álmainak, ezért utolsó mentsvárához, önfejű húgához fordul. Scarlett éppen az ellentéte zárkózottabb testvérének, de képes megadni neki a csodát, amire annyira vágyik, s kihordani a gyermekét. 
Scarlett, akit a nővére csaknem teljesen egyedül nevelt fel, tudja, hogy sokkal tartozik Hollie-nak. Ezenkívül titkos motiváció is hajtja… Az Amazonas menti önkéntes munkából hazatérve azonban nehezen illeszkedik be az otthoni környezetbe, mert a múltja és az elfojtott érzelmei ismét kísérteni kezdik. Ha rajta múlna, legszívesebben azonnal visszamenne az esőerdőkbe. 
Eközben az egyre kétségbeesettebb Hollie élete legnehezebb döntésével szembesül.

A Hudson nővérek lebilincselő történetének középpontjában az áldozathozatal, a testvéri szeretet, a régi-régi titkok és a veszedelmes vágyak állnak.

Amanda Stevens: A próféta

A Sírkertek királynője-trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csodaszép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet. Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.

Kathleen Tessaro: A parfüm titka

Egy levél és egy váratlan örökség – az illatok rejtélyes világa Párizsban. Gyönyörűen megírt, különleges regény vágyakról, titkokról, emlékekről, szenvedélyről.

Egy francia ügyvédi iroda levélben értesíti a Londonban élő Grace Munroe-t, hogy a módos parfümmúzsa, Madame Eva d'Orsey ráhagyta a vagyonát. Csak egy probléma van: Grace sosem ismerte az örökhagyót. Innentől kezdetét veszi a kalandos és fordulatos utazás, amely során Grace felfedezi, ki lehetett a jótevője, aki megbabonázta a párizsi és a New York-i felső tízezer életét az 1920-as évektől kezdve. Ki volt valójában Eva d'Orsey, aki mindent önmagától ért el, csakis a saját tehetségéből, és végül milyen árat fizetett a sikerért? Mire kiderül az igazság, Grace Munroe élete örökre megváltozik. Nemcsak arra jön rá, miért éppen ő örökölte a vagyont, hanem tanulva Eva d'Orsey sorsából, döntenie kell: azt az életet éli-e tovább, amelyet mások elvárnak tőle, vagy azt, amelyet a szíve diktál..

Gillian Flynn: Sötét helyek

Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.

Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja – egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság – felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül. 

Lian Dolan: Szerelmem, William

A fiatal, belevaló tanárnő, Liz nyári nyugalmát három férfi bolygatja fel: a semmiből, egészen váratlanul felbukkanó exférje, aki mellesleg híres hollywoodi sztár, illetve egy sármos politikus – és végül, de nem utolsósorban William Shakespeare.

Előbbi különös állást ajánl neki a nyárra, a politikus a házára pályázik (legalábbis szívesen beköltözne egy időre), utóbbi pedig egy fesztivál névadójaként, és Liz imádott drámaírójaként borítja fel a hősnő életét.

Adott még egy sznob anya, egy Nobel-díjas apa, egy testvér, és egy kamaszodó kislány is, akit Liz nyakába varrnak, és ha ez nem lenne elég, egy kóbor kutya is a főhős mellé csapódik. Nagyon humoros, vidám nyári történet született Lian Dolan, a pasadenai írónő tollából.

Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Három anya. Két apa. Egy gyerek.

Öt évvel ezelőtt Tia őrülten beleszeretett egy családos férfiba. Amikor terhes lett, Nathan eltűnt az életéből, ő pedig a kisbaba örökbe adása mellett döntött. Most viszont szeretné felvenni a kapcsolatot a lányával és a volt szerelmével. 
Öt évvel ezelőtt Caroline, a neves patológus, hirtelen ötlettől vezérelve örökbe fogadott egy kisbabát, hogy a férjének kedvében járjon. Most azonban már megkérdőjelezi, hogy egyáltalán alkalmas-e feleségnek és anyának.

Öt évvel ezelőtt Juliette ideálisnak tartotta az életét: szerető családja, szilárd házassága és gyümölcsöző vállalkozása volt. Majd kiderült Nathan viszonya. A férje megfogadta, hogy soha többé nem lép félre, és ő bízott benne. De ez még azelőtt volt, hogy az asszony tudott volna a babáról.

Most, hogy Juliette felbontotta a Nathannek érkezett levelet, a világa újra összeomlik. Hogyan tudta a férje megtagadni a lányát? És mi mindent titkolhat még? Juliette szeretné kideríteni az igazságot, s a kislány keresésére indul. A kutakodása Tiához és Caroline-hoz vezeti, és a három nő olyan következményekkel találja szemben magát, amilyenekkel egyikük sem számolt.