2012. június 18., hétfő

Összefoglaló 1.

Merthogy sajnos vannak olyan könyvek, amiket ugyan elolvastam, ám a bejegyzés időhiány, unalom vagy egyéb okok miatt sajnos elmaradt. Most viszont vettem a fáradságot és összeszedtem nektek párat egy csokorba.

Julia Quinn: A herceg és én "Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.
Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell, és semmi nem olyan jó, mint szerelmesnek lenni."

Számomra az év felfedezettje ez a könyv. Nagyon régen még Lobo ajánlotta nekem, mondván hogy hasonló Susan Elizabeth Phillips könyveihez. És valóban nem járt messze az igazságtól. Habár nem a jelenkorban játszódik, Julia Quinn olyan humoros és korhű regényt hozott létre, hogy csak pislogtam utána. Imádtam a szereplőket benne, hangosakat kacagtam rajta és alig várom már, hogy a folytatás is nálam legyen. Merthogy ez a sorozat legalább hét kötetes, ha nem több. Lesz mit olvasniuk a rajongóknak. 

Természetesen ez az év sem múlhat el, a kedvenc írónőm nélkül, mert hogy lassan nekem ő már olyan, mint a drog amit sűrűn ugyan, de lassan kell adagolni, hogy megmaradjon az élmény. Volt egy újraolvasásom, illetve kettő friss regénye, amit még nem olvastam.

Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet című könyvéhez sok mindent nem szeretnék hozzáfűzni, mert már róla egyszer meséltem nektek itt. És hogy miért olvastam újra? Mert a Várom a párom óta ez a második legjobb regénye.

Susan Elizabeth Phillips: Született csábító "A Chicago Stars hátvédje, Dean Robillard a legszerencsésebb fickó a világon: szupersztár sportoló, a liga büszkesége és szép, mint egy görög isten. De ő is kerülhet rossz hangulatba. Dean kocsiba vágja magát, hogy megnézze végre vidéki házát. Amikor letér a sztrádáról egy gyér forgalmú főútra, megpillant valakit…
Blue Bailey festőművész, aki nem tud sokáig megülni egy helyben. Fuvarra van szüksége, Amerika leghíresebb futballsztárjának pedig nagyon lenyűgöző a sportkocsija. Most már csak annyit kell tennie, hogy folyamatosan szórakoztassa a férfit, és eltitkolja előle kétségbeejtő helyzetét: nincs egy vasa sem, sehol nem várja senki.
Dean és Blue hihetetlenül vonzódnak egymáshoz. Életükbe és egymás iránti leküzdhetetlen vonzalmukba belekeveredik egy ötvenes rocksztár, egy házvezetőnő és egy tizenegy éves kislány; a gyerek kétségbeesetten vágyik családra. A vadóc művésznő és a vonzó futballsztár a nyár folyamán kockázatos játékot játszik, harcolnak önmagukkal és egymással. Megismerik egymás gyenge pontjait, és megtanulják szeretni egymást. A testi szerelem korábban jön, mint a lelkek egymásra találása."

A Született csábító a Chicago Stars hetedik része és egyben befejező kötete. Sajnos. Merthogy ez a kedvenc sorozatom az írónőtől. Nem igazán tudok sok mindent írni. Szerettem, imádtam. Humoros, szórakoztató olyan, amit SEP-től elvárok. 

Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág "A nagykorúvá válás regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal járt a legjobban, hogy születésekor eltaszították maguktól, és zárdába küldték nevelkedni. Fleur szülei kisiklott életének, megszállottságuknak, vágyaiknak játékszere. Anyja tőkét kovácsol lélegzetelállító szépségéből, és fotómodell-színésznőt farag belőle. Fleur egyiket sem csinálja szívesen, viszont mindkettő lehetővé teszi anyjának, hogy minél több szép, de legfőképpen híres ember figyeljen fel rá. Fleur, aki még mindig nem bírta megemészteni kitagadottságát, az anyja kedvében akar járni és behódol egy olyan életmódnak, melyhez egyébként semmi kedve. A burokban nevelkedett lányt senki sem készítette fel a hirtelen rászakadó csillogásra. Elbűvölő szépsége kaput nyit egy játékokkal és titkokkal teli világra, mely az ártatlanságát fenyegeti. A szívét azonban még senki sem fenyegette amíg nem találkozott Jake Korandával. Jake Koranda szexis, szellemes, mégis mély érzésű. Megkeseredett, de csak annyira, hogy vérezzen érte a szívünk. A vonzó színész, aki beleegyezik, hogy Fleur játssza a főszerepet az általa írt filmben, melyben ő is szerepel, először csak üresfejű sztárpalántának tekinti Fleurt. Ám a lány több mint csillogó máz és keményebb, mint Jake hinné."

Nagyon furcsa regénye az írónőnek. Nem hasonlít az általam olvasott eddigi könyveihez, de ez egyáltalán nem zavart. Sőt, kifejezetten üdítő volt, hogy egy kicsit komolyabb, érettebb könyvet is olvashattam Susan Elizabeth Phillips tollából. Na, persze azért a humor ebből sem maradhatott ki, hiszen az írónő ezt használja fűszernek.


Susan Mallery: Citrom és osztriga "Előétel: Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége…
Főétel
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni…
Desszert
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban."

Susan Mallery neve azért merült fel, mert anno mikor még erőteljesen tanultam az angol nyelvet, akkor vettem tőle könyvet. Nagy lelkesen neki is kezdtem, de mivel türelem híján vagyok, a lelkesedésem nem tartott sokáig, ezért kifejezetten örültem, hogy a Harlequin megjelenteti a könyveit. 

Igazi limonádé ebben a nagy melegben. A történet nem éppen hétköznapi és néhol tele van klisével, de engem ez most nem zavart. Kifejezetten élveztem Susan Mallery romantikus könyvét. Tele van humorral, romantikával, étellel és sok-sok szórakozással. Szerintem most ennél több nem is kell. Ha valaki szereti a könnyed regényeket, akkor mindenképpen ajánlom és még az ára is pénztárcabarát.

3 megjegyzés:

Zenka írta...

A Quinn könyvnek kiadják a folytatásait? Mert én csak úgy merek belekezdeni, ha tudom, mindet megszerezhetem. ( muhaha)

Szilvamag írta...

Zenka: már rég kiadták a Bridgerton sorozat összes részét (8). A hónap végén pedig az írónő egy új sorozata, a Bevelstoke trilógia első része jelenik meg, utána hamarosan a többi is. :)))Szóval nyugodtan kezdj bele:))))

Christina alias Pöfivonat írta...

Zenka: látom már megválaszolták helyettem. :D

Szilvamag: az új sorozatra nagyon kíváncsi leszek. :)