Vasárnap vendégek jöttek hozzánk és mivel egy fél bölcsődét megtölthettünk volna a vendégeskedő gyerkőcökkel, ezért úgy döntöttem egyszerűbb lesz valami francia keksszel várom őket valami bonyolultabb sütemény helyett.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a kis csimóták jobban szeretik a rágcsálnivalókat, mert sokkal könnyebb vele rohangálni és hamarabb tudják begyűrni a kis szájukba, így egyértelmű volt, hogy a keksz főnyeremény lesz. Nem teketóriáztam sokat, mindjárt a legelsőt kiválasztottam a könyvből, ami nem csak hogy könnyen elkészíthető, de nagyon finom vajas, ráadásul a só és a cukor kiválóan harmonizál egymással.
Hozzávalók (nagyjából 30 darab lesz):
3 tojássárgája
3 tojássárgája
140 g cukor
150 g vaj
200 g finomliszt
15 g sütőpor
4 g só
Lépések:
1. Keverőtálba öntöm a cukrot és a három tojássárgáját, majd addig keverem amíg szép sűrű masszát nem kapok.
2. Hozzáöntöm az olvasztott vajat.
3. Beleszitálom a lisztet, a sütőport és az egészet elkeverem.
4. Összegyúrom az elkészült masszát és egy 5 cm átmérőjű rudat formázok belőle, majd fóliába betekerve egy éjszakára pihentetni teszem a hűtőbe.
5. Másnap előmelegítem a sütőt 170 fokra.
5. Másnap előmelegítem a sütőt 170 fokra.
6. A tésztarudat 5 mm vastagságú szeletekre vágom és ráhelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsire majd 15 percig sütöm őket míg szép aranybarnák nem lesznek.
2 megjegyzés:
a halálom az ilyen recepteknél, hogy a tojásfehérjével nem tudok mit csinálni. kidobni luxus, de akkor meg mi legyen vele?
kellene majd egy olyan poszt is, hogy meddig tárolod, hol, és utána mit csinálsz belőle.
Nima: tervbe volt véve, hogy két receptet rakok fel, mert a könyvben van egy olyan recept is ahol fehérje kell, de nem volt hozzá kókuszreszelékem. :( De lesz olyan amikor fehérje kell hozzá. :)
Megjegyzés küldése