2014. szeptember 27., szombat

Fahéjas teasütemény

Igaz nem a francia süteményes könyvből készítettem eme finomságot, hanem egy teljesen más angol forrást vettem alapul, mégpedig David Gillespie The No Sugar Recipe Book című könyvét, amiben olyan sütemények vannak amiket nem cukorral kell sütni. Na már most én akkor is cukorral csináltam, úgyhogy David Gillespie így járt. 

A szerzőnek állítólag ez a kedvenc Ausztrál süteménye, mert állítása szerint mindenkinek mosolyt csal az arcára. Az enyémre csalt, úgyhogy lehet hogy van benne valami. :D

Hozzávalók:

Tészta:
200 g vaj
205 g cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
225 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 teáskanál fahéj
125 ml tejszín

Tetejére:
1 1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál fahéj
50 g vaj


Lépések:

1. Előmelegítem a sütőt 160 fokra.
2. A cukrot és a vaníliakivonatot a vajjal addig kevergetem, amíg krémes nem lesz.
3. Hozzáadom a tojást, majd az így kapott masszához öntöm a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejszínt. 
4. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába öntöm és azután 1 órán keresztül sütőm, amíg szép barna nem lesz.
5. Miután elkészült a sütemény, akkor egy ecsettel elkenem rajta a vajat és a tetejét megszórom fahéjas cukorral.

Related Posts:

  • Cassandra Clare: Bukkott angyalok városa "A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadás… Read More
  • Tara Monti: La Mattanza "Mindhármuknak mást jelent. A fiú menekül előle, mert önnön sorsát látta meg a véres tengervízben. A lány elébe megy, mert meg akarja érteni. A f… Read More
  • Hónap zárás, avagy mit nem vettem januárban. Mivel lassan két hónapja sikerült megállnom magam, hogy ne vásároljak semmit sem, de azért könyvvásárlási ingerenci… Read More
  • Félbehagyva Nem szeretek félbehagyni egy darab könyvet sem, de néha előfordul, hogy elmegy tőle a kedvem, nincsen többé hozzá hangulatom. Főleg akkor szokott vel… Read More
  • Jamie Ford: Hotel az Édes és Keserű út sarkán "Jamie Ford nagyszerű regénye, a Hotel az Édes és Keserű út sarkán első oldalain Henry Lee az egykor a japán negyed kapujának számító Panama Szálló … Read More

2 megjegyzés:

Nima írta...

ez de jól néz ki.
és cukor helyett mit tett bele?

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: gyümölcscukrot, de szerintem más édesítőszert is nyugodtan rakhatsz bele. :)