2015. január 2., péntek

2015, avagy valaminek az új kezdete

Elméletileg itt valami összegzős bejegyzésnek kéne lennie, de a tavalyi évben annyira hanyag voltam, hogy össze - vissza sikerült csak feljegyeznem a dolgaimat. De amit viszont tudok, hogy összesen 87 darab könyvet olvastam el, ezzel is teljesítve a Goodreads 2014 Reading Challenge nevű kihívását, amit magasan túl is teljesítettem. Remélhetőleg az idei évem is hasonlóan sok olvasmány élményből fog állni.

Ahogy elnézegetem az idei évi megjelenéseket, úgy érzem hogy a 2015 a fantasy éve lesz, hiszen a Fumax, a Delta Vision és a Könyvmolyképző mellé most a Gabo is felsorakozott. Az utóbbira érdemes nagyon is odafigyelni, mivel igazán ínycsiklandozó könyveket fognak hozni. Viszont a Könyvmolyképzővel nagyon hadilábon állok és általában nem is szoktak érdekelni, hogy ki hogy adja ki a könyveit, és általában nem is szoktam mérgelődni rajtuk, de most a KMK nagyon kihúzta a gyufát, mivel az általam két nagyon kedvelt sorozat második kötetével borzasztóan sokat csúsznak. Emiatt most duzzogás van ezerrel.
Ami viszont biztos, hogy ha idén csak Gabo által kiadott könyveket veszek, akkor már jól fogok lakni, mivel jobbnál jobb regényekkel állnak elő, amit nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni:


Robert Holdstock: Lavondyss (Mitágó-erdő folytatása)
Karen Akins: Időhurok (ifjúsági sci-fi)
Garth Nix: Sabriel (ifjúsági)
Helene Wecker: A gólem és a dzsinn (történelmi fantasy)
Patrick Rothfuss: A néma dolgok lassú szemlélése (!! kisregény)
Adam-Troy Castro: A holtak küldöttei (sci-fi)
Moskát Anita: Horgonyhely (magyar genderfantasy)
Brian Staveley: A császár pengéi (epikus fantasy)









Delta Vision (ezek csak azok a címek, amik engem érdekelnek):
Brandon Sanderson: Firefight 
Dave Duncan: A tűzföldek ura
Greg Keyes: Hangakirály
Stina Leicht: Of Blood and Honey
Gail Z. Martin: Iceforged

Erin Bowman: Taken

Fumax kiadótól Brian McClellan a Lőpormágus trilógia folytatását (eszméletlen jó a Vérrel írt ígéretek), a Vér énekének, illetve a Bolondok hercegének második kötetét várom. És ha ezek mellé még további fincsi kis regényeket hoznak, akkor azokra is le fogok majd csapni. 

Ja és akkor még a többi kiadót nem is említettem. Szóval lesz itt ereszd el a hajam rendesen!

Most merjétek azt mondani, hogy nem lesz mit olvasnunk 2015-ben!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm