2008. május 9., péntek

Szerzeményeim

Szerencsémre az Alexandránál épp valami hihetetlen akció volt, így sikerült beszereznem néhány könyvecskét, pontosabban 11 darabot. Így múlt héten szerdán nálam járt a GLS. :D De azért ne nagyon irigykedjetek. :D

Íme:


Jenny Colgan: Amanda esküvője

Mel, Fran és Amanda elég régóta barátnők ahhoz, hogy tudják barátnőjük mennyire elviselhetetlen, ezért igencsak nehezen akarják elhinni, hogy Amanda férjhez megy. Mivel tudják, hogy a menyasszony csak a vőlegény rangját akarja, ezért minden megtesznek annak érdekében, hogy ez a menyegző meg se történjen.


Hogy mi lesz a vége? Hát azt a könyv végén megtudhatjátok. ;) De a fülszöveg alapján igencsak ígéretesnek tűnik.


Emma McLaughin és Nicola Kraus: Dadusnapló


A könyv főszereplője Nanny, aki heti két alkalommal elvállalja a dadus szerepét egy dúsgazdag családnál. Ám mielőtt észbe kaphatna, már nem csak egy egyszerű dadus, hanem a gyermek anyjának lesz a titkárnője- cselédje és szakácsnője is egyben.


Gondolom itt mindenki egyből a Marry Poppinsra asszociál, pedig remélhetőleg nem az, legalábbis a könyv hátulján ezt állítják.


Adele Parks: Férjek és szeretők

Connie a húszas évei vége felé jár, mindene meg van amire egy nő csak vágyhat (egy tökéletes férj, jó állás és egy szép ház). De, hogy még se legyen annyira könnyű az élete megismerkedik egy másik tökéletes férfival, amitől totálisan felfordul az élete. Szóval a szokásos bla- bla- bla. :D Majd meglátjuk.


Bízom benne, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy a könyv hátulján olvastam.


Jill A. Davis: Hölgypóker


Ruby Capote, aki fél szembe szállni a problémáival New Yorkba költözik, hogy hátrahagyja a gondjait. Az új helyen felveszi a kapcsolatot a régi barátnőivel és elkezdődnek a szerdai esti póker partik, amelyek sokkal többet jelentenek egy szerencsés lapjárásnál. Vajon Rubynak sikerül-e teljesen hátrahagynia a régi életét, vagy egyike lesz a nagyváros boldogságkeresőinek?


A választ megtalálhatjuk a könyvben, ;)


Karen Brichoux: Kávé és Kung-fu


A főszereplő Nicci Bradford imádja keletet és a kung-fu filmeket, de nyugati nagyvárosban él. Egyedül. Egészen addig, amíg az élet úgy nem hozza, hogy összeismerkedjen egy pár új érdekes emberrel. Ettől kezdve az élete egyre jobban hasonlít egy kung-fu filmre, csak épp verekedés nélkül.


Joanne Harris: Ötnegyed narancs


Les Laveuses egy aprócska falu a Loire mentén. Framboise úgy gondolja, hogy itt ebben a kis városkában fogja eltölteni élete hátra levő részét. Valami oknál fogva, nevét és kilétét titkolja, régi házát pedig felújítja, kis vendéglőt is nyit, amely hamarosan közkedveltté válik. Azonban visszatérése, felkavarja a benne a faluval kapcsolatos gyermekkori emlékeit.


Helen Cross: Szerelmem nyara


Mona 15 éves, aki igyekszik minden rosszban benne lenni (iszik, lop és játékfüggő is). Otthona egy kocsma, ahol pocsékul mennek a dolgok. Aztán megismerkedik egy lánnyal, aki egy előkelő család sarja és végleg feje tetejére áll minden. A két lány szabadon garázdálkodik egy luxusvillában, ahol majd vad szerelembe esnek, amely igencsak megváltoztatja mindkettőjük életét.


Ígéretesnek hangzik, ebből a könyvből egy film is készült, mely itt hever a polcom. :)


Joanne Harris: Partvidékiek


A könyv hősnője Mado, aki visszaköltözik szülőfalujába és meglepve tapasztalja, hogy két veszély is fenyegeti a szigetet. Az egyik az árapály, a másik egy vállalkozó, aki megakarja kaparintani a salantsiak földjét. Mado úgy gondolja tennie kell valamit a faluért, ezért szövetségre lép egy titokzatos férfival.


Kathleen DeMarco: Áfonyakirálynő


Diane Moore életét teljesen felforgatja egy baleset, melynek hatására elköltözik New Yorkból, mégpedig a kicsinyke Pine Barrensbe. Ebben a kisvárosban szabadnak, nyugodtnak érzi magát, ahol nem csak, hogy megvalósíthatja önmagát, de újjáépítheti életét.


Az Áfonyakirálynő keserédes, megindító, szellemes kisregény mindazoknak akik nyári olvasmányt keresnek, mint például ÉN.


Nora Roberts: Északi fény


A könyvben egy rendőr életébe tekinthetünk bele, aki végignézi ahogyan a társa meghal, és ezért a bűntudat gyötri. Mivel sehova sem tud menni, ezért elfogadja az állást a távol eső alaszkai városban, amelyben a béke balzsamaként hat összetört lelkére, és még egy váratlan szerelemi kapcsolat is felforrósítja az éjszakákat.


Hát kíváncsian várom a végkifejletet, remélem nem egy csöpögös lányregénybe szaladtam bele. :)


Sarah Mason: James hálójában


Holly Colshannon, aki a Bristol Gazette bűnügyi tudósítója, most legújabb megbízatásaként, egy igencsak ellenszenves, de annál inkább dögös nyomozót kell követnie a mindennapi munkája során. A kalandjaikról naplót ír az újságnak, amelyre igencsak hamar rákapnak az olvasók. Ki gondolta volna, hogy akár egy szaftos kis bűnüldözés akár romantikus is lehet? A választ megtudhatjuk a könyvből.


Amint látjátok nem fogok unatkozni, amint lehet neki is állok az olvasásnak. Habár igencsak nehéz kiválasztani a tizenegyből, hogy melyik legyen az első. Gondolom megértitek a problémámat, hiszen mindegyik ígéretesnek tűnik.


Természetesen, amint túl jutok valamelyiken közlöm is a véleményem veletek. Úgyhogy nyugodtan forduljatok meg az oldalon, akár többször is, mert igyekszem minél hamarabb blogolni. :)


További kellemes olvasást. Páááá.



0 megjegyzés: