2013. október 20., vasárnap

Banánkenyér


Hetek óta nézegetem már ezt a receptet, egyszer majdnem neki is álltam, de aztán kiderült, hogy sajnos óriási nagy pechemre kevés hozzávaló van itthon. Ám most felkészült voltam és harminc perc alatt összehoztam ezt a finomságot. :)

Hozzávalók
  • 17,5 dkg liszt
  •  2 tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 4 db érett banán
  • 6 dkg apróra vágott dió
  • 10 dkg mazsola
  • 3-4 ek. rum vagy whisky.
(Megjegyzés: az eredeti recept szerint a mazsolát a rummal összeforralom. Ezt a lépést én kihagytam, helyette vizet raktam a tésztába.)
 
1. A sütőt előmelegítettem 170 fokra.

2. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverem. 

3. Megolvasztom a vajat, majd a hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.

4. Hozzáadtam a cukrot, a tojást és négy darab banánt, majd jól összedolgoztam. 

5. A masszához hozzáraktam három evőkanál vizet és a diót. Itt, aki akar rakhat bele mazsolát vagy csokidarabkákat is, ez szabadon választható. :)

6. Ha mindezt jól összedolgoztuk, akkor a tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér formába, és süssük addig míg aranybarna nem lesz. 

7. A formában hagyjuk kihűlni.