
Úgy érzem totál hülye vagyok, hogy harmincakárhány fokban nekiálltam beizzítani a sütőt, de szerintem megérte. Az a csokoládéillat ami az egész lakást bejárja maga a mennyország, de tényleg. És bár koszos a konyha azért azt hiszem az íz majd cserébe kárpótol. ;) Azt meg már el se mesélem, hogy milyen ideges voltam, hogy elkészíthetem nektek az első francia süteményemet a fantasztikus könyvemből, ezért alig bírtam ledarálni a mandulát, de szerencsére itt van férj aki ilyenkor átveszi az irányítást. :P A lényeg, hogy a receptet lefordítottam, elkészítettem és még meg is kóstoltam. :) Jah és pontosan úgy néz ki, mint ahogy a könyvben van. :)
Hozzávalók:
3 tojás
100 g cukor
60 g méz
110 g 30%-os tejszín
45 g 75%-os csokoládé
100 g finomliszt
6 g sütőpor
60 g őrölt mandula
16 g kakaó
60 g olvasztott vaj
Lépések:
1. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
2. Beleteszem a tojást, a cukrot és a mézet egy keverőtálba és addig keverem, amíg a massza sűrű és krémes nem lesz. Ajánlom a kézi habverő használatát fakanál helyett, mert azzal hamarabb készen van. :)
3. A tejszínt felmelegítem egy serpenyőben éppen csak forrásponting - nem szabad forrnia! - majd az apróra tört csokit belerakom és addig kevergetem még teljesen el nem olvad.
4. A tejszínes csokit beleöntöm az előzőleg elkészített masszába.
5. Beleszitálom a lisztet és a sütőport, majd hozzáadom a kakaót és az őrölt mandulát. Az egészet újra elkeverem.
6. A végén hozzáöntöm az olvasztott vajat és addig kevergetem, míg szép fényes nem lesz a tésztám.
7. A kenyérformát kibélelem sütőpapírral, beleöntöm az elkészült masszát. A formát beteszem a sütőbe.
8. 200 fokon csak 5 percig sütöm, aztán kiveszem a formát, megszurkálom a süti tetejét és lejjebb veszem a hőfokot 155 fokra. Ezután visszarakom és addig marad a sütőtérben, amíg tűpróbával jónak nem ítéljük (nem ragad rá a tészta, ehhez cca. 40 perc kell).
Tipp: Ajánlom fagyival vagy tejszínhabbal tálalni, de valamit mindenképpen egyetek hozzá mert az egész egy tömény csokoládé. Nálunk pont csak kávéfagylalt volt a mélyhűtőben ami túl karakteres volt a csokoládé mellé, vaníliával biztosan tuti párosítás. Nyamm.
2 megjegyzés:
Isteninek tűnik.:) Köszi, hogy lefordítottad és kiraktad.
Én lekvárt főztem ebben a forróságban, de az a szerencsém, hogy az otthoni ház nagyon hűvös, még a konyha se melegszik fel, ha főzök.
Amadea: mázlista vagy. :D Szerencsére most már annyira lehűlt a levegő, hogy a következő sütésnél, ne akarjak szétfolyni. :D Remélem a többi recept is tetszeni fog. :)
Megjegyzés küldése