2008. július 17., csütörtök

Sarah Mason: James hálójában

Holly Colshannon újságíróként dolgozik a Bristol Gazette-nél, ahol is állatokról kell történeteket írnia, mind addig míg ki nem nevezik bűnügyi tudósítónak. Új feladata nem más mint, hogy James Sabine nyomozót kell követnie hat héten keresztül és ennek élményeit kell naplószerű formában megírnia. Mindeközben igen különleges dolgok történnek vele, mint például: beszorul a lábujja egy borosüvegbe, vagy fejbe vágja magát teniszütővel és ezek csak apró részletek ebből a habkönnyű olvasmányból. De hogy mi lesz a vége? Ezt mindenki megtudhatja, aki olvassa ezt a művet.

A könyvet Amadea hatására olvastam el, és nem csalódtam. Kellemes könyv tele humorral és igazán érdekes történettel. Holly személyisége nagyon megnyerő és kedves, igencsak közel kerültem hozzá a sok hülyeség ellenére is amit elkövetett. Megjegyezném én is ilyen balfék vagyok, ezért hamar sikerült megkedvelnem, sőt szerintem pont ez a személyes varázsa a csajszinak, hogy mindenféle hülyeség történik vele.

A szórakoztató könyveknek meg van az a kellemes szokása, főleg azoknál amik tényleg jók, hogy sikerül mellette kikapcsolni az agyat. Ha valaki szeret nevetni, de mellette igencsak érdekes könyvet olvasni egy meleg takaró alatt, miközben kint esik az eső, az ne habozzon szaladjon be a boltba és azonnal vegye meg a könyvet. :) (És ez parancs :D)

Értékelés: 10/10

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

Nah újra itten és újra kezemben akadt egy pár könyv. :)

Első körben Frances Mayes könyvéről írnék ha tudnék, de az a baj, hogy ez ma nem fog menni. Hogy miért? Mert ez a könyv nem az én műfajom és nem akarok olyan könyvről véleményt alkotni, melynek műfaja nem is tetszik. Mindentől függetlenül azért néhány szót mégis ide vetnék. :)

Történet: Az író a jelenlegi párjával kiköltözik a zsúfolt Amerikából Olaszországba, pontosabban Toszkánába. Szeretnének elmenekülni egy nyugodt csendes helyre és sikerül is nekik megvásárolni egy kertes házat, mely igencsak felújításra szorul. Innentől kezdődik el az egész kálvária.

A könyv valahol útleírás, szakácskönyvvel és társadalomrajzzal egybekötve. A mű először érdekesnek hangzott (főleg amikor a hátulját elolvastam), de valahogy engem nem ragadott magával ez a műfaj. Azt hiszem talán többet nem is fogok megpróbálkozni ilyesmivel.

De ettól függetlenül ajánlom mindenkinek, akit elragad ez a fajta elbeszélés.

Értékelés: Nincs