2009. március 6., péntek

Stephenie Meyer: Alkonyat

Visszatértem három nap pihenés után és tettre kész vagyok. :)

A könyv tartalmáról nem hiszem, hogy sok újat tudnék mondani, mivel úgy vélem, hogy kevesen lennének azok akik még nem ismerik. Bella a napfényes Phoenixből átköltözik az esős Forks városba az apjához. Beiratkozik a helyi iskolába, megismerkedik az osztálytársaival, kap egy pár udvarlót. Majd az ebédlőben Bella szeme találkozik Edward hideg tekintetével. Eleinte nem érti miért viselkedik vele olyan tartózkodóan, de aztán mindenre fény derül és kibontakozik a köztük lévő szerelem.

Elolvastam. Ezek szerint engem is elkapott a könyvvel kapcsolatos felhajtás. Igaz, szerintem nagyobb a füstje mint a lángja. Nem akarom megbántani a nagy Twilight (de beszéljünk magyarul: Alkonyat) rajongókat, de szerintem nem olyan nagy durranás. Nem azt mondom, hogy nem élveztem a könyvet, de olvastam már sokkal jobbat is.

Kellemesen kezdődött maga a regény, szépen lassan sodort magával, de aztán meguntam úgy körülbelül a 200. oldalon. Untam. Azért untam, mert nem történt semmi, csak egymáson lógott Bella meg Edward. (Itt halkan megjegyezném, hogy egy kicsit túl sok volt benne az ömlengés. Jó-jó, elhiszem, hogy nagyon klassz pasi lehet ez az Edward, meg hogy ennyire édes Bella... de akkor is. ) Semmi izgalom, majd egyszer csak beindult az élet a könyvben, mint egy gyorsvonat, hirtelen zajosan és gyorsan (meghökkentett). Szóval kérdezem én, nem lehetett volna lerövidíteni a közepét? Nem akarok nagyon kritikus lenni, meg hát végül is tini könyv vagy mi fene, mivel jól szórakoztam.

A másik furcsaság, ami feltűnt a könyvvel kapcsolatban, az az, hogy vajon Amerikában a tanítási órák mindig ugyanazok? Ez azért érdekelne. Persze, ez baromira lényegtelen a könyv szempontjából, de azért kíváncsi lennék mennyire őrültek ezek az amerikaiak. :D

Ja és elolvastam a kommenteket a végén, hát ööö hagynak némi kívánni valót maguk után. Ki az aki összehasonlít egy vámpíros könyvet egy varázslóssal, (Harry Potter) amikor szerintem ég és föld a kettő. Mind a kettő a maga nemében nagyon szórakoztató, de könyörgöm, összehasonlítani?? Ááááá. Na de nem bosszankodom.

Kíváncsi leszek, vajon Bellából vámpír lesz-e? :)

U.I.: Még egy kérdésem lenne. Mit szimbolizál a borító (a kéz meg az alma)? Tudom, hogy általában nincs összefüggés a borító és a könyv tartalma között, de most megfogalmazódott bennem, hogy vajon mit is takarhat. Ha valaki tudja rá a választ azt megköszönném.

Mások is olvasták:
Amadea: Itt
Kultúrmánia: Itt
Keményfedél: Itt
Fülszöveg: Itt

Értékelés: 10/7

11 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

hihi, én ugyanezen törtem a fejem. Minden nap ugyanazok az órák?

spg írta...

A mások is olvastákhoz itt egy teljesebb lista:

http://www.olvasonaplo.hu/konyvajanlok/stephenie-meyer/alkonyat/

És még sok más könyvről is található ott ajánlat.

stippistop írta...

igen, igen, abszolút jogos a feltevés! :o))

Unknown írta...

nekem is feltűnt, hogy minden nap ugyanazok az óráik, furcsa.

a borítón egyébként az alma a tiltott gyümölcsre utal. az írónő honlapján ír erről, meg még egy csomó érdekességről a könyvvel kapcsolatban.

Christina alias Pöfivonat írta...

Fairy: köszi szépen. Rá is néztem és elég sok érdekes dolgot olvastam róla.

Örülök, egy kérdésemre már megkaptam a választ. :D

Lobo írta...

Gondolom ez lehet az amerikai rendszer. Már a Neveletlen hercegnő naplójában is mindig ugyanaz a 7 órája volt a hét minden napján egy félévig Miának.

Christina alias Pöfivonat írta...

spg: megnéztem és hát érdekes bejegyzéseket olvastam a könyvvel kapcsolatban. Némely eléggé elszállt. Szerintem. :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Lobo: Ez igaz! Nem ismerem annyira az amerikai rendszert, csak számomra meglepő. :) De ha nekik ez így jó. :D

spg írta...

A mieink waldorf iskolába járnak és ott epochák vannak: egy ideig ugyanazt tanulják a gyerekek minden nap.

Unknown írta...

A filmben az Edward fogja meg az almát, ami a boríton van.

Névtelen írta...

Szerintem az alma a Tiltott Szerelmet jelenti.
Ez csak az én véleményem...;)