2009. december 4., péntek

Mautner Zsófia: Chili & Vanília

Ez lesz életem első bejegyzése egy szakácskönyvről, amelynek mondhatni történelme van. Biztos azt gondoljátok, hogy meg vagyok őrülve, de higgyétek el hogy nem, mert ez a könyv megérdemli hogy írjanak róla.

Az ismeretségem a Chili & Vanília bloggal akkor alakult ki, amikor az én kedves párom megmutatta a főzés iránti szenvedélyét. Néha órákat is képes volt nézelődni a honlapon, amit egészen addig a pillanatig nem értettem míg én is meg nem néztem. Így kezdődött a mi kis barátságunk és most már ott tartunk, hogy már a könyvét is megvettük, természetesen dedikálva. :D

Amikor egy könyv a kezembe kerül először mindig a külcsínre figyelek fel és csak utána a tartalmára. Ebben az esetben a külső hibátlanra sikeredett, szerintem a Kulinária kiadó teljes mellbedobással dolgozhatott rajta, úgyhogy egy szavam se lehet. A könyvet forgatva és a recepteket látva az ember nyála máris összesűrűsödik a szájában és szíve szerint azonnal rohanna a konyhába hogy mindet megcsinálja. Sok hasonló könyvet forgattam már a kezemben, de egyik sem okozott nekem ekkora ámulatot és bámulatot. Külön szót érdemel
a receptek változatossága is, hiszen mindenféle ételből kapunk egy kis ízelítőt, amit nagyon jól összeválogatott a szerző (azt hiszem ez a része nem lehetett egyszerű). Külön pontot érdemel, hogy a könyv végén kapunk egy pár tippet hogy hova érdemes elmenni vásárolni, ami nagy segítség a kedves olvasónak.

Egy szó mint száz ez a szakácskönyv igazán megéri a pénzét!

U.I.: Ha kedvet kaptál a további receptekhez, akkor látogasd meg a Chili & Vanília blogot. :)

Értékelés: 10/10**


8 megjegyzés:

tekatana írta...

teljesen egyetértek, de én mondjuk erősen elfogult vagyok :)
annyit helyesbítenék, hogy tudtommal a külcsínben is jelentős chili érdeme - ő választotta ki a "stábot" és a tervezés minden részletének kidolgozásában aktívan részt vett.

Christina alias Pöfivonat írta...

Ooo köszönöm! Akkor most már értem miért néz ki ennyire jól. :) Nagyon gusztusos. :)

szeee írta...

jól van, mert sógornőm ezt kapja tőlünk karácsonyra.

Christina alias Pöfivonat írta...

Nagyon jó választás volt. :)

tekatana írta...

ja és ha esetleg valaki még dedikáltatni szeretne, vagy személyesen találkozni zsófival: hétfőn (dec 14.) 5 órától a mom parkban, az anima könyvesboltban, dedikálja a könyvét.

Christina alias Pöfivonat írta...

Áááá köszi. Kirakjam főoldalra?

tekatana írta...

hát biztos többen észrevennék, ha nem gond, persze tegyed. én próbáltam hirdetni, ahol tudtam, de már csak néhány nap van hátra, úgyhogy minden hír számít.

Ági, aki főz írta...

Tényleg gyönyörűséges könyv!