2010. október 5., kedd

Epres Kornélia: Őszike

"Sárgult falevelek közt susogó szellő, zizegő avar, vörösbor a bágyadt napsütésben, zúgó zápor, majd csend, felvillanó emlékképek, titokzatosság... Ősz. Talán a legszebb, leghangulatosabb évszak. Alapanyagnak éppen megfelelő. No mármost, kedves Olvasóm, kezdetnek adjunk ezen alaphoz négy lányt: Gerberát, Nárciszt, Berkenyét és Íriszt! Családostul-mindenestül öntsük őket egy csodálatos szépségű völgybe, majd jól gyúrjuk össze csapatukat, hogy a szálak teljesen összegubancolódjanak s a romantika egészen átszínezze keveréküket! Akkor aztán szórjuk meg művünket némi titokkal, kalanddal és izgalommal, végül fűszerezzük az egészet egy késhegynyi humorral, s voilá, már készen is áll az Őszike! (Nap)sütést nem igényel, azonnal tálalható s fogyasztható. Jó olvasást!"

A történet középpontjában három lány áll, akik utolsó évüket töltik a gimnáziumban ezért igyekeznek minden percet egymással tölteni. Ahogy haladunk előre a regényben lassan mindannyian megismerik a szerelmet, a bánatot és az elválást. És hogy miért is kaphatta az Őszike címet a könyv? A válasz nagyon egyszerű, a történet az egyik legszebb évszakban játszódik mégpedig ősszel. :)

A lányok szülei idén úgy döntenek, hogy az őszi szünetet együtt töltik a Virág völgyben. Mindenkinek változást hoz az életében ez az egy hét, valaki a szerelmet ismeri meg, valakinek komoly döntést kell meghoznia ami hatással van a jövőjére.

A regény humoros, könnyed és szórakoztató. Már az első oldalakon magával ragadott a regény és tudtam, hogy végre megtaláltam a hozzám illő történetet. Ahogy elmerültem a sorok között, valahogy mindig visszakanyarodtam a saját életem legszebb pillanataihoz, az első szerelem, az első igazi csók, a barátok és az a sok utálatos pillanat amit az iskolában kellett eltöltenem. Már csak ezért is megéri beszerezni a szerző első regényét, mert amíg olvassuk visszarepülünk a saját emlékeink közé, és néha jó visszaemlékezni és elmosolyodni azon mennyi hülyeséget vétettünk. :)

Ha emlékszel arra milyen volt kamasznak lenni, akkor máris tudod, hogy milyen szereplő lehet Gerbera, Nárcisz és Berkenye. A lányokat nem lehet nem kedvelni, hisz nem sokban különböznek tőlünk. Pont abban a korban vannak, amikor már majdnem kész nők, de a lelkük mélyén még gyerekek, az élet pedig olyan döntéseket állít eléjük, amit felnőtt fejjel kell megoldani.

Azaz igazság, hogy nem tudok és nem is akarok rosszat mondani a könyvre. Az írónőre pedig figyeljetek mert jól ír, marha jól ír és megéri a figyelmet. :)

A könyvért köszönet a Novum Pocket kiadónak!

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

0 megjegyzés: