2011. szeptember 14., szerda

Gondolatébresztő 1. fejezet

Avagy tippek és trükkök arra, hogyan olvasson egy kismama egy örökmozgó baba mellett...

Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor először vettem kezembe könyvet a kislányom születése után. Ráadásul pont egy félbemaradt olvasmányomat kellett befejezni, úgyhogy minél előbb szerettem volna pontot tenni a végére. A kisasszony már az ágyban, gondoltam lesz egy lélegzetvételnyi időm arra, hogy azt a hátralevő harminc oldalt gyorsan átrághassam. Hahaha, jó vicc volt. Rimánkodtam, hogy most az egyszer ne ébredjen fel, azt a félórányi időt még bírja ki. Egyébként Melissa Marr könyvét olvastam akkor mikor kórházba kerültem, így sajnos nem volt időm befejezni, eddig. Itt volt a lehetőség, úgyhogy gyorsan lekaptam a polcomról. Kellemes csend, nyugalom, az uram mellettem fetreng, könyv a kezemben, elnyúlok az ágyon közben sikeresen túljutottam az első mondaton. És akkor abban a pillanatban egy halk nyöszörgésre leszek figyelmes, természetesen a kis hölgy úgy gondolta, hogy a sziesztámnak itt és most vége. Anya gyorsan a kiságyhoz rohan, cumi be a szájába, egy kis buksisimogatás, hatalmas vigyor a képemen amikor látom, hogy visszaszenderedik. Kéz a könyvben és olvasok tovább. :) Azóta persze már tökélyre fejlesztettem az olvasási képességemet. :)

Ágyban: eleinte örülünk, ha testünk minden porcikája vízszintesbe kerül, ám a későbbiekben kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az esti órákban mélyebben belemerüljünk egy-egy könyvbe. Ne lepődjetek meg, ha férjetek néha nehezményezi, hogy egy könyvvel bújtok ágyba, nem pedig vele. :)

Alvás közben: igyekezzünk minden lehetőséget kihasználni, ezért mindig kéz közelben legyen az aktuális olvasmányunk. Így ha csöppségünk bármikor álomba szederül, mi csak gyorsan előkapjuk és már olvashatunk is.

Fürdőben: ooohh igen (*hatalmas sóhaj*). Imádom. Na ilyenkor jön a férj, aki őrködik a csöppségünk álma felett. Mi pedig végre vehetünk egy kellemes meleg fürdőt könyvvel a kezünkben, ennél nincs is jobb a világon.

Babakocsi tologatása közben: eleinte remekül beválhat, de a csöppség növekedésével egyenes arányban nő a kíváncsisága is. Előfordulhat, hogy alvás helyett inkább a borítót figyeli nyitott szájjal és árgus szemekkel.

Evés közben: valószínűleg az első hetekben örülsz, ha egy-két falatot le tudsz majd nyelni úgy, hogy közben nem kell öt percenként rohannod egy üvöltő csomaghoz, ám hidd el, később evés közben is képes leszel olvasni.

Szoptatás közben: azt hiszem egy könyvfüggő igen hamar rájön arra, hogy a babája ilyenkor a legnyugodtabb. Úgyhogy érdemes ezt a pillanatot is kihasználni kedvenc időtöltésünkre. :)

Keresd az Olvasószoba oldalán kéthetente szerdán. :)

4 megjegyzés:

Joeymano írta...

mire a poszt végére értem, vettem észre micsoda változások lettek itt a blogon. tökjó lett a stílus, tetszik. :)
És ne felejts ki egy olyan részt sem, h mi mindent lehet még csinálni szopizás közben, vagy csak engem tisztelsz meg így? :D
Jó lett a poszt, várom a folytatást!

Nita írta...

Ezek az infókat elraktározom akkora, mikor babám lesz. Jó poszt, köszi. :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Joeymano: nem hiszem, h jó ötlet lenne ha leírnám mit szoktam csinálni, mikor a csaj eszik. Szerintem sokan elborzadnának. :D:D:D

Christina alias Pöfivonat írta...

Nita: szívesen. :D