2012. január 9., hétfő

Bree Despain: The Lost Saint - Fehér farkas

"Amikor Grace úgy döntött, hogy Daniel szerelmét választja, akaratlanul is kiszolgáltatta bátyját, Jude-ot a farkasnak. Grace mindenre hajlandó, hogy bátyját megtalálja, még arra is, hogy egy jóképű idegennel összefogjon, aki megígéri, hogy segít neki. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy éled fel Grace-ben a farkas, és kapcsolata Daniellel egyre inkább széthullik."

Sokakkal ellentétben én kifejezetten élveztem már az első részt is, ezért száz százalékosan biztos voltam benne, hogy el fogom olvasni a következőket is. Bree Despain ebben a részben is hatalmasat alkotott és ez még jobban is sikerült, mint az előző.

A történet olvasása közben úgy éreztem, mintha az író összeszedte volna magát egy kicsit. Talán meghallgatta, elolvasta a neten fellelhető különféle kritikákat. Ez a kötet ugyanis sokkal eseménydúsabb, izgalmasabb és a szereplők is jobban ki lettek dolgozva. Nem is beszélve a gördülékenységéről, könnyedségéről. Ami meglepő, hiszen a folytatások nem mindig szokták felülmúlni az első részeket. Az író által megteremtett világ is kezd egyre izgalmasabbá válni, hiszen érdekesebbnél érdekesebb lények jelennek meg a történetben. A Fehér farkas határozottan jobb, mint a Fekete Bárány, a kérdés már csak az, hogy a harmadik kötetben mi fog történni.

Grace naiv, nagyon is, de ki ne lenne az ebben a korban? Nem mondom, hogy nem idegesített néha, de ha belegondolok, hogy ifjúkorban milyenek a fiatalok, akkor azt kell hogy mondjam, nagyon is jól lett ábrázolva. Most már kezdek képet kapni arról milyen is, ki is ő valójában. Viszont Daniel számomra még mindig titokzatos, nem igazán tudom hova tenni. Néha nagyon össze tudja kuszálni a gondolataimat egyes cselekedeteivel és még mindig nem vagyok benne biztos, hogy tényleg jó fiú.

Kiemelkedő a történetben, hogy az írónőnek sikerült megvezetnie, nem is kicsit. Biztos a figyelmetlenségem volt az oka, de nem sikerült megfejtenem a csavart. Megtanultam, hogy nem mindenki az aminek mutatja magát és néha egy történet vége olyan tud lenni, hogy azonnal rögtön kell a folytatás.

"Egyáltalán nem éreztem magam olyan nagy biztonságban. Mert hát mi van olyankor, amikor az elveszett bárány visszajön, a jó pásztor meg nincs sehol? Sőt, mi van ha ez a bárány egyáltalán nem bárány? Mi van, ha valójában ő a farkas?"

Bree Despain sorozatának második része jobb, sokkal jobb, mint eddig. Ha ez így folytatódik, akkor függő leszek, nem is kicsit.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:
Gonoszkaktusz: ITT
Gigi olvasmányai: ITT

0 megjegyzés: