2008. március 31., hétfő

Taio Cruz: Departure

Mai nap folyamán egy kis kitérőt teszünk a zenei világban, ugyanis most nem az általam felsorolt lemez listából írom a bejegyzésemet, hanem egy friss újdonságról, még pedig Taio Cruzról. Ezt a kis kitérőt azért kell megtennem, mert egyszerűen fantasztikusra sikerült ez a korong és ez feltétlenül meg kell tudnia az egész világnak.


A fiatalemberről úgy vélem nem sokan hallottak, ezért íme egy rövid ismertető.
Taio Cruz 1982-ben született mégpedig nigériai és brazil szülök gyermekeként és jelenleg Angliában él és tevékenykedik. A debütáló száma az "I just Wanna know" 2006-ban jelent meg, az első albuma a Departure (jelentése: távozás, elutazás) kicsit később 2008. március 17.-én került a lemezboltok polcára.


Eme lemezzel különböző hírességek foglalkoztak többek között Omar, Nitin Shawney, Wookie és Will Young is. Műfaját tekintve pop és r'n'b keveréke, habár én inkább az utóbbi erősségét érzem a zenéiben. A lemez kétféle változatban jelent meg, az egyik simán csak egy lemezt tartalmaz, még az exkluzív verzió 2 korongból áll, melyből az egyik egy úgy nevezett mixtape cd.

Az általam kedvelt albumukból mindig kiszoktam válogatni a kedvenceimet, azokat amiket úgy érzem érdemes akár többször is meghallgatni, mert annyira jók és élvezhetőek. Ezen a lemezen szinte mindegyik szám élvezhető és hallgatható. Nem volt olyan érzésem, hogy úristen én ezt képtelen vagyok végig hallgatni. Természetesen itt is vannak kedvencek, amiket pár sorral lejjebb fel is fogok sorolni, csak egy kis türelmeteket kérem.

Következő dalokat emelném ki:

- "I just wanna know" (habár ez magától értetődik, hisz végül is ezért hallgattam meg az albumot.) :) )
- "Moving On" (a másik nagy kedvenc, sőt talán mondhatnám akár, hogy favorit)
- "I can't say to go" (No comment)

Na de most már ne pazaroljuk a szót arra, hogy melyek a kedvenc számaim, akik szeretik az r'n'b, azoknak érdemes meghallgatniuk. Mindenki döntse el maga, hogy tetszett-e neki az album a vagy sem. :D


Értékelés: 9/10

0 megjegyzés: