2008. július 17., csütörtök

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

Nah újra itten és újra kezemben akadt egy pár könyv. :)

Első körben Frances Mayes könyvéről írnék ha tudnék, de az a baj, hogy ez ma nem fog menni. Hogy miért? Mert ez a könyv nem az én műfajom és nem akarok olyan könyvről véleményt alkotni, melynek műfaja nem is tetszik. Mindentől függetlenül azért néhány szót mégis ide vetnék. :)

Történet: Az író a jelenlegi párjával kiköltözik a zsúfolt Amerikából Olaszországba, pontosabban Toszkánába. Szeretnének elmenekülni egy nyugodt csendes helyre és sikerül is nekik megvásárolni egy kertes házat, mely igencsak felújításra szorul. Innentől kezdődik el az egész kálvária.

A könyv valahol útleírás, szakácskönyvvel és társadalomrajzzal egybekötve. A mű először érdekesnek hangzott (főleg amikor a hátulját elolvastam), de valahogy engem nem ragadott magával ez a műfaj. Azt hiszem talán többet nem is fogok megpróbálkozni ilyesmivel.

De ettól függetlenül ajánlom mindenkinek, akit elragad ez a fajta elbeszélés.

Értékelés: Nincs

3 megjegyzés:

Bence írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bence írta...

Nekem kifejezetten tetszett, bár tényleg furcsa kevert műfajú alkotás, bár valószínűleg elfogult vagyok Toszkána irányában. A receptek között vannak nagy kedvencek. Belinkeltem a Molyra: http://moly.hu/konyvek/frances-mayes-napsutotte-toszkana

Christina alias Pöfivonat írta...

Szerintem nekem eleve a műfajjal van vaj. Egyszerűen elaludtam rajta. :S De nagyon sokan dicsérik a könyvet veled együtt. :)