2008. november 7., péntek

Barbara Pease, Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Azt hiszem egy nap alatt sikerült kiolvasnom a testbeszéden otthonosan mozgó szerzőpárostól az Illjünk egymáshoz című könyvet.

Ahogy a címe is mutatja párkapcsolati problémákat tár fel különböző tesztfeladatokon keresztül. De mielőtt rátérne a tesztfeladatokra, feltárja a férfi és nő közötti nehézségeket. Mitől választjuk ki egymást, milyen szempontok alapján tudjuk megmondani, hogy ő ez igazi, miért veszekszünk stb. stb. kérdéseket tár fel elénk. Amit levezetésképpen kielemezhetünk különböző feladatsorokon keresztül.

A szerzőpáros igazándiból hozza a formáját humorosan adja elő a szituációkat, sőt minden egyes új témakörnél különböző vicceket is beszúr, ami különösen feldobja a könyv hangulatát. Összeségében jó és tanulságos volt a mű, habár az én szememben még mindig a testbeszéd enciklopédiája viszi a prímet, amit szintén ők készítettek. :)

Sajnos ezt a könyvet nem fogom 10-ből 10-re értékelni, mert annak ellenére hogy párkapcsolati problémákat feszeget, egyik gondra sem kapjuk meg az egyértelmű választ. Nem kapjuk meg a megoldást, ezekre a gondokra, hanem csak úgy lóg a levegőben, aminek személy szerint nem látom értelmét. És itt most nem arra gondolok, hogy az író adja a kezükbe a megfejtést, hanem csak kisebb táppontokat adhatnának arra, hogy milyen úton induljon el az olvasó a helyes megoldás felé. De lehet hogy csak azért várok túl sokat, mert az Egymásra hangolva című könyvben, hasonló képpen oldotta meg a szerző.

Aki hasonló témakörben szeretne tájékozódna az, ne ezt a könyvet vegye meg. Véleményem szerint találhatóak ennél sokkal jobban kidolgozott művek is.

Egyébként pedig JÓ HÉTVÉGÉT mindenkinek. :)

Értékelés: 10/7

0 megjegyzés: