2008. november 17., hétfő

Erich Kastner: Három ember a hóban

Ifjúságom egyik nagy kedvence volt Erich Kastner. Akkoriban az összes könyvét ki is olvastam, és most megint kedvet kaptam hozzá, ezért szépen megvettem ezt a művét a Bookline antikvár könyvesboltjában potom pénzért. Nagyszerű! :)

Történet:

Tobler tanácsos, aki alapvetően gazdag úriember, úgy dönt hogy elindul a saját pályázatán álnéven. Természetesen mindjárt el is nyeri a második díjat, mellyel egy ingyenes utazást nyer az Alpokba. Ahhoz, hogy megtartsa inkognitóját felvásárol mindenféle szegény ruhát, ezzel is álcázva gazdagságát. Azon a napon amikor a tanácsos úr megérkezik, még további két ember jelentkezik be a híres szállodába. Az egyik közülük az úr hűséges inasa, aki mint gazdag vállalkozóként jelenik meg. A második vendég viszont az első díj nyertese, Hagendorf doktor, egy tehetséges, de az érvényesülés területén reménytelenül járatlan reklámszakember. Nah már most ahogy az lenni szokott, eme három fiatalembernek igencsak összefonódik a sorsa, különböző mókás dolgokon keresztül. :)

Annak ellenére, hogy szinte az összes online könyvesboltban az ifjúsági irodalom közé van besorolva, én úgy gondolom, hogy nyugodtan olvashatják felnőttek is.

Nagyon kellemes szórakoztató olvasmány, szellemes dialógusokkal, pergő, csöppnyi öniróniát sem nélkülöző regény, melyet ajánlok figyelmébe mindenkinek. A könyvet igazándiból akkor érdemes elővenni, amikor épp nem a Háború és Békére vágysz, hanem
csak egy könnyed mulatságos történetre.

Na, jó éjszakát mindenkinek. Pákkk. :)

Értékelés: 10/10

0 megjegyzés: