2009. január 22., csütörtök

Margit Sandemo: Sandhammaren, a végzetes part

A Varázsjelek sorozat remek folytatását olvastam ki néhány nappal ezelőtt. Sajnos a munkám miatt egyre kevesebb időm van arra, hogy blogomba írjak, de azért igyekszem.

A folytatás is bővelkedik rengeteg kalandban és izgalomban, szóval ha valaki elolvasta már az első részt az ne habozzon, bátran olvassa el a másodikat is. Kicsit eltérve a tárgytól: néhány fórumon, illetve blogon olvasgattam és azt vettem észre, hogy nagyon sokan ifjúsági regénynek titulálják a műt. Ezt valahol nem tagadnám, hiszen nincsenek benne véres jelenetek, nem hangzik el csúnya szó, de ennek ellenére nyugodtan kezébe veheti egy tizenkétéves vagy akár egy negyvenéves is. De szerintem az írónőnek pontosan ez volt a célja, hogy bármilyen korosztály nyugodtan a kezébe vegye. :)

Történet:
Az előző kötet ott maradt félbe mikor Iliána és az ő hercege hajóra szállt, mert a gonosz Bogiszláv egyik pillanatról a másikra egy értékes zsákmánnyal hajóra szállva menekült. De az egyik tengerszakasz és a mögötte fekvő part rengeteg veszélyt rejt, ahol már sok hajó elsüllyedt. Vajon Iliána és Ravn herceg egymásra találnak
miközben hajókáznak a tengeren ? Vajon sikerül megmenteni azt az értékes zsákmányt, amit Bogiszláv herceg magának akart? Habár Iliána egyre mélyebb érzelmeket táplál a herceg iránt ,minden erejével azon van hogy megmentse azt a kis lényt, akivel szoros kapcsolatot teremtett. De sikerül mindez?

Nem is szeretném tovább szaporítani a szót tessék olvasni, meg sokat pihenni. Ez az időjárás áááááááááá. Utálom. Napot akarok...

Értékelés:10/10

U.I.: Margit Sandemo tényleg jó, nagyon jó. :)

0 megjegyzés: