2010. július 20., kedd

Freya North: Szerelmi titkok

"Gyönyörű tengerparti ház Saltburnben, jól fizető állás – mindez kötelezettségek nélkül. Joe elégedett a sorsával. Már csak egy megbízható személyre van szüksége, aki gyakori távollétei alatt gondját viseli a háznak. Amikor Tess jelentkezik a hirdetésre, Joe egyáltalán nem biztos benne, hogy ő a megfelelő ember erre a feladatra. Honnan, mi elől menekül ide ilyen sietve? Túl azon, hogy pillanatok alatt össze lehet vele veszni, valami féltve őrzött titok lappang a múltjában – de hát végső soron mindenkinek vannak titkai. Legfeljebb nem ekkorák…"

Múlt héten hoztam haza a csodás Libri könyvesboltból másik két regénnyel együtt és azonnal fel is faltam, egy morzsát nem hagytam belőle. A borító élőben sokkal mesésebb mint itt a képen. Olyan csábító, hívogató. Engem arra szólított fel, hogy üljek ki a kertbe a nyugágyra egy könyvvel, a kutyámmal és egy bögre kávéval felszerelkezve, mint a csajszi a képen. No, de ne aggódjatok, mert valóban így is tettem. :D

Két különböző ember, akik maguk is keresik önmagukat és tele vannak titkokkal, vajon mit tudnak egymással kezdeni? Tess fél, maga sem tudja mit szeretne, tele van bizonytalansággal és önbizalomhiánnyal és még Joe sem segít neki, hisz állandóan valamiért piszkálja. Pedig ő maga is tele van gondokkal, sötét titkokkal, és még ezidáig Ámor nyila sem találta el. És mégis ez a két ember egy fantasztikus helyen (hisz a tengerpart mellett vagyunk) egy házba kerülnek. A végére persze sikerül megtalálniuk a közös hangot és minden egyes puzzle darabka a helyére kerül, így nem marad lezáratlan kérdésünk.


A történet magával ragadó, mesés és varázslatos, a szereplők valóságosak és tele vannak hétköznapi problémákkal, úgyhogy nem egy rózsaszín lányregénnyel van dolgunk. Na jó, azért bevallom volt egy-két oldal, ahol a könyv alá kellett raknom a papírzsebkendőt, mert helyenként icipicit csöpögött, de ez nagyon elenyésző volt. Meg én egyébként is csak azért veszem észre, mert rettenetesen tudok másokat kritizálni. :D Ez a regény mindent megadott ahhoz, hogy az agyam lemerüljön alfába és felvidítson ezeken a meleg nyári napokon. Nagyon kellemes időtöltés volt, mert remekül éreztem magam olvasás közben. :)

Összességében ez egy olyan regény, amelyben rengeteg olyan pillanat bujkál amiért érdemes lesz többször is elolvasni. Legalábbis én biztos ezt fogom tenni.

Mindannyiunknak vannak titkai. Vajon TE mit rejtegetsz?

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

6 megjegyzés:

Csenga írta...

Köszi Pöfi,meg kell venni :D

Andi írta...

Szeretettel tőlem-Neked:
http://andielmenyei.blogspot.com/2010/07/kreatv-blogger-dij.html
pusz

Christina alias Pöfivonat írta...

Csenga: mindenképpen. :D

F-Andi: Köszönöm!

Erika írta...

Pussz: http://erika-sorolvaso.blogspot.com/

tricia írta...

tolem is kaptam dijat, meg jatekot :)

tricia írta...

marmint kaptal, ohjaj, mar irni se tudok :S