2011. január 20., csütörtök

Patry Francis: Egy hazug nő naplója

"Te meddig mennél el, hogy megvédd a családod? Hogy megvédd a gyermeked? Hány hazugságot mondanál? Lenne merszed beismerni a legsötétebb titkokat - legalább magad előtt? Jeanne Cross hétköznapi kertvárosi feleség és anya, aki látszólag tökéletes életet él, amikor feltűnik a színen Ali Mather, egy hegedűtanárnő, aki felrúg minden szabályt, s bár jócskán elmúlt negyven, sorra töri a férfiszíveket. Jeanne-t szinte akarata ellenére mágnesként vonzza ez a rendkívüli asszony, s az igézet hamarosan megfertőzi Jeanne férjét és tinédzser fiukat is. Bár a két nő barátsága szokatlannak, sőt veszélyesnek tűnik közös ismerőseik szemében, Alit és Jeanne-t összekötik a mélyen rejlő érzésekből fakadó szükségleteik, sebezhetőségük és a titkok, amelyeket Ali naplóba zár. A napló egy fenyegető titok kulcsát rejti. Bár bizonyítani nem tudja, Ali szentül hiszi, hogy valaki bejár a házába, amikor ő nincs otthon és szándéka nem sok jót ígér. A betörő nem kevesebbet akar, mint egy darabot Ali lelkéből. Az Egy hazug nő naplója zavart elmék hátborzongatóan gyönyörködtető története. "

Világ életemben rajongtam a thillerekért. Az Egy hazug naplója kiváló példánya ennek a műfajnak, minden egyes sorával az idegeket borzolja. A történet lassú mederben folyik, ám azt olyan feszültség ötvözi, amitől az ember folyamatosan libabőrös lesz. Ráadásként a szerző olyan csavarokat tett bele, amitől a kedves olvasó tutira nem bírja majd letenni a könyvet. Egy kedves ismerősöm azt állította, hogy ő nem bírta kiolvasni, mert véleménye szerint unalmas volt. Hát én itt ezt most megcáfolom, egyáltalán nem unalmas, sőt, izgalmas és hátborzongató :).

A történetet végig az egyik főszereplő szemszögéből ismerhetjük meg, rajta keresztül pedig a többi karaktert. Mindenkinek van valami vaj a füle mögött, így sose tudhatjuk kiről mi fog kiderülni a következő oldalakon. Azt hiszem elmondhatom, hogy a szerző megpróbált minden cselt bevetni, hogy az olvasó ne bírja letenni a könyvet. ;)

Egyetlen gondom volt csak, mégpedig a cím. Annak ellenére, hogy az angol kiadás is ezt a címet kapta, nekem mégsem illik a tartalomhoz. Habár szó esik egy bizonyos naplóról, de teljesen más vonatkozásban jelenik meg a történetben. Engem egy picit összezavart, mert vártam volna valamit a végére, amit végül nem kaptam meg. Sajnos ennél többet nem mondhatok, mert akkor az egy hatalmas SPOILER lenne. De ez csak egy kis apróság és ettől függetlenül is egy nagy élményben lesz részed, ha úgy döntesz ezt a könyvet veszed meg. :)

U.I.:
A kiadónak külön köszönet, mert mind a borító mind a fordítás remekre sikeredett. :)

Értékelés: 5/5***

Mások is olvasták:

6 megjegyzés:

Tara Nima írta...

vártam már, hogy valaki elolvassa, hogy érdemes-e foglalkoznom vele, ezek szerint igen.
köszi.:)

Csenga írta...

Én volnék az a kedves ismerős???:O

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: mindenképpen ajánlatos kézbe venni, főleg ha szereted az ilyen könyveket. :D

Csenga: igen TE. :D

Unknown írta...

a végén az epilógusban írja le hogy miért ez a címe... jeanne feladja magát és a börtönben írja meg ezt a naplót...

Unknown írta...

a végén az epilógusban írja le hogy miért ez a címe... jeanne feladja magát és a börtönben írja meg ezt a naplót...

szeee írta...

Nekem meg nagyon tetszett a címe, mert pont az a lényege szerintem, hogy az is egy hatalmas átverés.
KIS SPOILER: mert ugye mindenki azt hiszi, hogy arról a piros naplóról van szó, pedig hát egy másikról (amit az előttem szóló jó SPOILERESEN le is írt...)