2012. január 11., szerda

Vrábel Krisztina: Főzd magad!

Eredetileg nem akartam ezt a bejegyzést megírni, mert valahogy nem éreztem azt, hogy a címben szereplő könyv illeszkedne a blogom profiljába. De a kisördög csak nem hagyott békén, folyamatosan a fülembe duruzsolt. Így most tessék: Vrábel Krisztina szakácskönyvének értékelése következik:

Ennek a könyvnek a története igen egyszerű. Egyszer valamilyen gyorsan elkészíthető vacsorát szerettem volna összedobni, mert a 8 hónapos kis Pöfi mellett igencsak nehéz pepecselős munkát elvégezni. Így jutottam el a Dolce Vita honlapjához, ahol elém került a Sütőtök csirkével című bejegyzés, ami azonnal levett a lábamról. Két dolgot szeretek egy receptben: ha finom a végeredmény, és ha mindezt még egyszerű is elkészíteni. Sose szerettem a sok lépésből álló recepteket, mert erre nincs ingerenciám. Mivel nagy sikert ért el a sütőtökös recept, ezért folyamatosan nézegettem fel az oldalra, a férjem pedig ezt kilesve úgy gondolta, hogy megfelelő ajándék lesz számomra Vrábel Krisztina szakácskönyve. És valóban.

Mióta megkaptam azóta folyamatosan megfordul a kezemben. Nagyon igényes kiadvány, gyönyörű! A fényképek szépek, a receptek egyszerűek. Már jó párat megcsináltunk és eddig egyik sem sikerült félre. Érthetőek és világosak. Az első oldalakon megtudhatjuk, honnan jött az ötlet, hogy Krisztina maga állítsa össze a boltban kapható terméket, illetve egy-két információt kapunk arról, hogy hol lehet beszerezni a szükséges alapanyagokat. Semmi sallang, semmi mellébeszélés, egyszerű és következetes.

Azonban egy dolgot tudnod kell, mielőtt elrohansz megvenni a könyvet. Ebben a szakácskönyvben főleg olyan ételek vannak, amelyeket te is könnyen meg tudnál venni valamelyik boltban vagy áruházban. Többek között vajat, mascarponét, különféle májkrémeket vagy éppen egy friss croissantot. De miért is tennéd, ha te magad is meg tudod csinálni őket? Ha kedvet kaptál, vagy meguntad a bolti, mindenféle adalékanyaggal összehordott élelmiszereket, akkor valószínűleg ez a szakácskönyv jó választás lesz neked.

Amit mi már kipróbáltunk és leteszteltünk:
-Citromos-gyömbéres vajkrém: körülbelül 10 perc alatt elkészült és friss kaláccsal valami iszonyat finom. Tuti siker.

-A sült krumpli kicsit másképp ;)

-Diókrém: különleges és ízletes, karakteres ízű. A szilveszteri vendégség egyik nagy sikere.

-A fűszersók közül mi a citromos-rozmaringosat készítettük el, mely kevés ráfordítással fantasztikus karácsonyi ajándék lett

Mindezek mellett még készítettünk kókusztejet, csirkemájkrémet, cantucci kekszet, baguettet és a ropogós grissiniket. Egyikkel sem lőttünk mellé.

Ha szeretnéd magad kipróbálni, ha leakarod nyűgözni a rokonokat/barátokat, akkor szerintem érdemes beszerezned a Főzd magad szakácskönyvet, biztos hogy sikered lesz.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

6 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Úgy látom, hogy akkor Te is szereted kipróbálni az új dolgokat!:) Jó is az.:)

Tara Nima írta...

nagyon jól tetted, hogy írtál róla. csupa érdekes dolog van benne, amik más szakácskönyvekből hiányoznak.
megy is a listára.:)

Christina alias Pöfivonat írta...

Szilvamag: rettenetesen. :D nálunk nem nagyon szokott hétköznapi kaja készülni. :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Nimue: először is jól megleptél ezzel a névvel. :D a másik könyvét is beszerzem majd mindenképpen. az is nagyon jó lehet.

Szilvamag írta...

Jessszus hogy bírod? Mert nálunk is mindig variálni kell, nálunk a férjem van oda a változatos kajáér, de én inkább úgy hívom, hogy "különleges" ételekért.:)))) Karácsonyra olyan jó töltött pulykát készítettem!!! A férjem kereset rá echte amerikai receptet. Volt benne: kalács, mazsola, alma, zellerszár, hagyma húsleveslé, narancslé, meg fűszerek.... de ha ettél még finomat!!!!Hmmmm. Annak ellenére, hogy úgy nézett ki, mint egy moslék, nagyon finom volt.:)

Christina alias Pöfivonat írta...

Szilvamag: azért, mert szeretek főzni és új dolgokat kipróbálni. :) Uuu ez jól hangzik. :) Elkérhetem majd a receptet. :D