2012. március 30., péntek

Ki vagyok? 4

Valójában már csak pár oldal van belőle, de ez nem tart vissza attól, hogy feladjam nektek feladványnak. :)

Kíváncsi leszek hány jó megoldás fog születni. Íme:

A Hód és A sportos szexi férfi véletlenül találkoznak a történetemben. De mellettük megismerkedhetünk egy kellemetlen öregasszonnyal, egy önbizalom hiányos gyerekkel, egy híres énekessel, egy anyával és egy kutyával. A bűvös szó: sport.

Susan Elizabeth Phillips: Született csábító

2012. március 28., szerda

A világ legszebb könyvesboltjai 2.

Hasonló bejegyzés volt már, de ezeket a képeket muszáj megmutatnom. :) A mai világban, amikor az online könyvesboltok átveszik az uralmat, igazán felüdülés lehet, amikor az ember betéved egy-egy könyvesboltba. Személy szerint képes lennék órákat eltölteni olyan üzletben, amiből csak úgy árad a kényelem és az elegancia. Azok közül amiket most bemutatok nektek, biztos vagyok benne, hogy ti is szívesen eltöltenétek az időt. Sőt, megkockáztatom, hogy ott is akarnátok aludni. :D Nektek melyik a kedvencetek?

Kína, Peking (Az egyik kedvencem. Ilyen helyen minden gyerek szívesen el lenne. :))

 Japán, Tokió (Szuper modern könyvesbolt, melynek előnye a rengeteg fény, amivel meg van világítva.)

Portugália, Lisszabon (Mesésen néz ki a felfüggesztett bicikli.)

Hollandia, Amszterdam (A tervezők igyekeztek minden zúgót kihasználni.)

 Görögország, Santorini (A társaihoz képest kevésbé hivalkodó, de pont ettől lesz gyönyörű.)

  California, Ojai (A világ legnagyobb szabadtéri könyvesboltja.)

 Franciaország, Párizs (Imádom, hogy ennyire kusza.)

Mexikó (Itthon miért nincs ilyen?)

 Belgium, Brüsszel (Az egyik legkülönlegesebb összeállítás.)

 Szlovákia, Pozsony (Egyszerű, letisztult forma.)

Forrás: Flavorwire.com

2012. március 26., hétfő

Katherine Center: Szépségtapasz

"Lanie Coates egy nap rádöbben, hogy nem ilyen életre vágyott. Hiába van három fia, akiket imád, hiába büszke a férjére, akiből egyszer talán híres zeneszerző lesz, hiába valósult meg számára az „amerikai álom", mégsem boldog. Kétségbeesetten próbál visszaemlékezni fiatalkori álmaira, de minden energiáját lekötik a gyerekek, és képtelen kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából. Végül egy szerencsétlen találkozás egy régi iskolatárssal megadja neki a lökést, amely ahhoz kell, hogy megváltoztassa az életét.

Lanie nekiáll, hogy kihalássza a pelenkás doboz aljáról azt a ragyogó embert, aki azelőtt volt, mielőtt az anyaság minden mást kiszorított az életéből. Sportolni kezd, visszatalál régi hobbijához, megpróbál új életet lehelni szexuális életébe, és legfőképpen azért küzd, hogy elhitesse önmagával: még mindig szép - bár ez utóbbi sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, mint gondolta. Az idő múlásával egyre elkeseredettebben vágyik arra, hogy újra régi önmaga legyen - ám ezt egyáltalán nem olyan könnyű elérnie, főleg miután rádöbben, hogy a nagy átalakulással a házasságát is veszélybe sodorja."

Valójában Selmecz Mari könyvét olvastam (Randevú a Broadwayn), de annyira felhúztam magam rajta, hogy inkább csak bosszantott, mint érdekelt. A Szépségtapasz pedig ott kuksolt a polcomon és olyannyira egyedül érezte magát, hogy arra gondoltam biztosan örülne neki, ha elolvasnám. Miután végeztem vele, rengeteg gondolat fordult meg a fejemben, ami nagyon régen történt már meg könyvvel kapcsolatban. És ez jó. Nagyon jó.

A történet egyszerű és hétköznapi. És pont ettől lesz igazán kellemes és szórakoztató. Nem akar több lenni, csak az ami. Egy anyuka, aki három gyereket próbál felnevelni, miközben a férje a karrierjére koncentrál. A játszótéren üldögélve, egy nő teszi fel a rettegett kérdést: hanyadik hónapban vagy? miközben nem is terhes. Ekkor jön rá, hogy sürgősen változtatnia kell. Szerintem már minden anya biztosan átérezte, hogy milyen slamposnak és rondának lenni. Nekem is megfordult a fejemben számtalanszor, ezért is tudtam átérezni a történteket, és tudtam megkedvelni a főszereplőt. Nem akar Lanie túl sokat, csak hogy férje elismerje és hogy jó szülő legyen. És az ami igazán fontos, hogy elkezdte megtalálni önmagát. Rájött mit is akar kezdeni az életével, úgy hogy igazándiból a sors irányította az életét, nem pedig ő. Ez nem olyan történet, hogy na akkor innentől kezdve azt fogom csinálni, amit elhatározok, hanem hagyta, hogy csak történjenek meg a dolgok.

A sorokat csak faltam és faltam, és egy apró hibát sem találtam benne. De nem is nagyon kerestem. Egyszerűen csak beleszerettem ebbe az egyszerűségbe. Mivel a való életet ábrázolja és olyan kérdéseket tesz fel, ami bennem is megfordult. Mi lenne ha? Amire csak magunkban találjuk meg a választ. És nekem ennél több nem is kellett. Ráadásul egyáltalán nem tudtam mire számíthatok majd, hogy mi lesz a történet vége. De nem is akartam tudni, szerettem volna ha meglepetés lesz. :)

A történet mondanivalója az, hogy ha szülő vagy, akkor is meg lehet találni önmagunkat és az egymáshoz vezető utat. Igenis van olyan, hogy két ember - még ha évek óta is van együtt - képes szeretni egymást életük végéig. Ehhez nem kell mást tenni mint néha meghallgatni egymást, felfedezni a bennünk lakozó értékeket. Egyszerűen hangzik, pedig közel sem olyan egyszerű. De ha igazán akarod, akkor minden lehetséges.

Katherine Center fantasztikusan ír és remélem, hogy a több könyvét is megismerhetem még.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

2012. március 24., szombat

Jennifer Crusie: Álmaimban kísértesz

"Andie Miller változást akar: hozzámenni a vőlegényéhez és maga mögött hagyni a múltját, különösen ex-férjét, North Archert. Ám ekkor a férfi kér még tőle egy utolsó szívességet. Egy távoli rokona halálakor North két kis árva gyámja lett, akik már három nevelőnőt elűztek maguk mellől. North-nak különleges emberre van szüksége, és ez nem lehet más, mint Andie.
Amikor Andie találkozik a két gyerekkel, rádöbben, hogy a helyzet aggasztóbb, mint hitte. Carter és Alice megrémítik, a ház düledezik, a házvezetőnő pedig egy rémséges szipirtyó. Ráadásul Andie vőlegényének meggyőződése, hogy ez az egész nevelőnősdi átlátszó kísérlet arra, hogy North visszaszerezze Andie-t és könnyen lehet, hogy igaza is van. Az öreg házban Andie álmait ugyanis kísérteni kezdi North és a múltbéli falrengető szex emléke. És színre lépnek horrorosabb kísértetek is..
Közben felbukkan egy önmagában kétkedő parapszichológus, egy harapós médium, Andie Tarot-kártya vető anyja, egy bosszúszomjas ex-anyós, és természetesen a féltékeny vőlegény… Ráadásul úgy tűnik, North sem éri be holmi álomszexszel.
Andie próbál megszabadulni a sok vendégtől, a kéjsóvár kísértetektől, megmenteni a gyerekeket és saját magát a múlttól. Persze az is lehet, hogy a sorsnak más tervei vannak."

Jennifer Crusie könyveit azért szeretem elővenni, mert mindig megnevetett és elszórakoztat. Általában különlegesek a történetei, ami nem elhanyagolható szempont mostanság. De most kivételesen nem hozta azt, amit elvártam tőle, ezért egy kicsit szomorúan tettem le a könyvet.

A történettel semmi probléma nem lett volna, ha izgalmasan lett volna megírva. Sajnálatomra nagyon lassan haladtam vele, mert egyáltalán nem kötött le, még úgy sem, hogy néhol jókat nevettem rajta. A szellemes történetek úgy érzem mostanság nem igazán váltak be. Először Barbara Erskin regényét fejeztem be hasonló okok miatt, most meg Jennifer Crusie regénye nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Pedig kivételesen jó lett volna olyan igazi lötyögős könyvet olvasni, mert iszonyatosan pihent volt az agyam.

Nekem kicsit sok volt a szereplő, túl nagy fontosságot kaptak a szellemek, ami a történet rovására ment. Vártam, hogy egy kis hangsúlyt kapjon a szerelem (persze volt benne), ami nagyon lassan bontakozott ki. Persze ez lehet előny annak, aki nem bírja a csöpögős részeket, én viszont kivételesen élveztem volna.

Az az igazság, hogy végig se olvastam, az utolsó húsz oldal ki is maradt, inkább olvastam mást. Pedig egy darab Jennifer Crusie könyvet sem hagytam eddig abba, mert imádom a könyveit. De ez, hát ez minden volt csak jó nem. Ennek ellenére nem fogom abbahagyni a könyveinek gyűjtését, mert mindenkinek lehetnek rossz könyvei. Jelen pillanatban még a Szerelmes szélhámosok várja, hogy elolvassam. Remélem az már sokkal-sokkal jobb lesz.

Értékelés: 5/3

Mások is olvasták:

2012. március 22., csütörtök

Ki vagyok? 3

Kivételesen három könyvvel jövők most (na persze nem azért, mert egyszerre hármat olvasok). Ebből egyet elkezdtem, de végül a Trónok harca legyűrte. Majd próbálkoztam egy másikkal, ami nagyon jónak indult, de csak felidegesítettem magam rajta, ezért inkább egy olyan könyvért nyúltam, aminél azt éreztem, hogy most kell elolvasnom.

UPDATE! Adok még egy kis segítséget, mert úgy vettem észre, hogy ez most nehezebbe sikerült.

Nézzük az elsőt (Trónok harca legyűrte, pedig nagyon jó könyv):
Kilenc ember sorsa elevenedik meg a lapjaimon, amin egy ponton összefonódnak. A történetemben szebbnél szebb mondatok jelennek meg, melytől nem csak olvasod a betűket, hanem ízleled, látod és hallod őket. Hozzátartozó szó, mely talán segíthet: varázslat, főzőtanfolyam.

Megfejtés: Erica Bauermeister: Ízek életre-halálra


Második (felbosszantott és idegesített, de mindenképpen elolvasom):
A történetem középpontjában a színház áll, ahol egy nagyon fontos szereplőt megmérgeznek. Innen indul az a nyomozás, ami egy bizonyos férfihez vezetnek. A befejező oldalakon kiderül kiakart rosszat ennek az embernek. Szó, ami segíthet: Broadway.

Megfejtés: Selmeczi Mari: Randevú a Broadwyn


Harmadik (jelen pillanatban most ezt bújom és úgy néz ki be is fejezem):
Három gyerekes anyuka életét ismerhetitek meg az oldalaimon. Igazi hétköznapi könyv vagyok, ami mégis ettől lesz igazán különleges. A legfontosabb kérdés, hogy két ember aki igazán szerette egymást, újra megtalálhatja-e az egymáshoz vezető utat. És az elmaradhatatlan szó: fényképezés, tapasz.

Megfejtés: Katherine Center: Szépségtapasz


Kíváncsi leszek kitudja mind a hármat megfejteni. Sok sikert!

U.I.: A képek bizonyos értelemben kapcsolódnak a könyvekhez. :) 

2012. március 21., szerda

A legszebb főiskolai könyvtárak

Úgy vettem észre lassan rendszer alakul ki ezekből a bejegyzésekből, ezért igyekszem minden héten legalább egy ilyen témával előállni. Reményeim szerint nem csak könyvtárakról és könyvesboltokról fogok írni, hanem minden más is előkerül, amit érdemesnek találok nektek bemutatni. :) A heti téma, mint ahogy a cím is utal rá, a legszebb főiskolai könyvtárak lesznek.

Azok akik jártak vagy járnak főiskolára biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer bekukkantottak. Sajnos, ahol én végeztem nem éppen a legszebb könyvtárral találkoztam. Kevés könyv volt megtalálható benne és látszatra sem igazán adtak, de amit most hoztam nektek egytől-egyig mind csodálatra méltó. Ilyen helyre bármelyikünk szívesen eltöltette egy-egy órát vagy akár egy-egy napot is. :) Vajon nektek melyik lenne a kedvencetek?

Baltimore, Johns Hopkins Egyetem




Spanyolország, Salamanca Egyetem könyvtára


Boston, Boston College

Franciaország, Párizs, La Sorbonne olvasószoba

New Haven, Yale Egyetem

Chicago, Chicagói Egyetem

Cambridge, Cambridge-i Egyetem könyvtára

Olaszország, Róma, Pontifical Lateran Egyetem


2012. március 18., vasárnap

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

"Egy napon a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek értesítőt. Rövidesen kiderül, hogy a hírek nem múltbéli, hanem a hamarosan bekövetkező eseményekre vonatkoznak. Egymás után furcsábbnál furcsább balesetek történnek, öröknek hitt kapcsolatok szakadnak meg, új és rejtélyes barátságok, szerelmek szövődnek. Ki írja a jövendöléseket és mit akar elérni velük? Ki lehet a sokat emlegetett, titokzatos JJ? Ki és miért akarja eltenni láb alól az idős matematika-tanárnőt? Mi köze a merényletsorozatnak egy különös, régi fényképhez?"

A Jóslatok hálójában olyan könyv, amit mindenáron szerettem volna elolvasni, már csak azért is, mert magyar a szerzője. Az új nevek mindig valamiféle kíváncsiságot váltanak ki belőlem, na meg szeretem őket felfedezni. B. M. Grapes nagy reményekkel indult nálam, mert nagyon jó beszámolókat olvastam róla, de végül egy kisebb csalódással búcsúztunk egymástól.

A közel 534 oldalt hihetetlen gyorsasággal olvastam ki. Az író remekül vezeti a szálakat és hihetetlenül izgalmasra sikerült megalkotnia a történetet. Olyannyira szövevényesre sikerült, hogy nem csak a könyvben szereplőket sikerült megvezetnie, hanem magát az olvasót is. Maga a történet is különlegesre sikerült, jóslatok melyek minden reggel napvilágot látnak, ki hallott már ilyet. Máris szívembe zártam az írónőt, hiszen igyekezett nem egy szokványos regénnyel előállnia, azt gondoltam, na végre valami. Erre a befejezésben akkorát csalódtam, hogy minden összeomlott bennem és csak az járt a fejemben, hogy miért? Aki olvasta az biztos tudja mire gondolok, de most nem szeretném jobban kifejteni, mert egy hatalmas nagy spoiler lenne. Mindenesetre elvette a kedvemet a befejező oldalaktól. Igazság szerint én valami sokkal kézenfekvőbb megoldást vártam volna és nem azt kaptam. 

Ha csupán a vége alapján értékelnék, akkor biztosan egyest adnék, de mivel az egészet nézem így azért megérdemli mind az öt csillagot. Mert végig izgultam az egészet, ráadásul kiszámíthatatlan a vége, ami után van egy hatalmas nagy csatt és csak fogja az ember a fejét, hogy miért is nem gondolt erre. És én imádom az ilyen könyveket. Na meg a szereplők is kedvelhetőek. Egyiktől sem kaptam agymenést, ami már önmagában is figyelemre méltó. És hiába ifjúsági regény, szerintem egy felnőtt is kiválóan szórakozhat rajta.

"A tudatlanság olyan,mint a sötétség. A feneketlen mélyében az ismeretlen bújik meg, és amíg lenn fel nem tűnik egy csöpp fény, fenn nincs semmi remény."

Persze maradtak kérdések bennem, amikre nem feltétlenül kaptam meg a választ és szívesen feltenném a kérdéseimet a szerzőnek. Na de a lényeg, hogy nem csak egyszer, de százszor is el lehet olvasni ezt a könyvet, ami már önmagában is fantasztikus, mert mostanában ritka az ilyen. Az író remekül játszik a szavakkal, nagyon választékosan fogalmaz és különleges a stílusa. 

B. M. Grapesre érdemes figyelni, mert biztos hogy remek könyvek fognak még elkészülni a tollából. 

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:
Gretty: ITT

2012. március 14., szerda

Ki vagyok? 2

Sajnos elfelejtettem feltenni rejtvénynek az előző könyvet, amit olvastam. De, most gyorsan megteszem.

Íme:

A történetem a XIX. században játszódik, melyben egy hölgy kapja meg a Hercule Poirot szerepét. Egy gyilkosság forgatja fel a kedélyeket és a főszereplő ezt próbálja megfejteni. Talán ez még kevés lehet, de íme egy szó, amit többet mond, mint gondolnád: író.


2012. március 13., kedd

A világ legszebb könyvesboltjai

A férjemmel voltunk egy pár szép helyen a világon, de valahogy sose mentünk be egyetlen egy könyvesboltba sem, pedig ezeket a képeket nézegetve lehet, hogy meg kellett volna tennünk. A mai napon összegyűjtöttem nektek a világ legszebb könyvesboltjait. Gyönyörűek! Nézegessétek.

Chapters Runnymede, Toronto

Baldwin’s Book Barn, West Chester, PA

Kníhkupectvo Martinus.sk, Bratislava, Slovakia

The Honesty Bookshop, Hay-on-Wye, UK

Mendo, Amsterdam

Rizzoli, New York City

 Waterstones at the Bradford Wool Exchange, Bradford, UK

 Forrás: Flavorwire.com

2012. március 11., vasárnap

Suzanne Collins: Éhezők viadala trilógia

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal."

Nagyon sokáig ellenálltam a kísértésnek, hogy elolvassam Suzanne Collins híres sorozatát. Ebben nagy segítségemre volt, hogy egyáltalán nem fogott meg a fülszöveg. Az ok, amiért mégis a kezembe vettem az Nima bejegyzése volt. Ez talán furcsán hangzik elsőre, miért is pont egy másik blogger véleménye miatt olvastam el, de úgy éreztem, hogy ha Nimának is bejött, akkor majd biztosan nekem is. Szerencsémre Borostyánttól meg is kaptam az első részt, így már csak arra várt, hogy elolvassam.

A három részt úgy ahogy voltak befaltam. Nem érdekelt, hogy éjjel van, vagy nappal van, csak olvastam és olvastam. Egyedül akkor hagytam abba, amikor a következményem ébren volt, de így is igyekeztem minél hamarabb a sorozat végére érni. És hogy miért ez a hatalmas lelkesedés? Mert Suzanne Collins olyan történetet rakott össze, amiben benne volt szinte minden. Ha körömrágós szokásom lenne, akkor biztos mind a tíz ujjamról odavesztek volna, de rossz szokás híján megúszta az összes. Izgalmas, letehetetlen és szomorú volt, bizony legördült egy-egy könnycsepp az arcomon. A három részt egymáshoz viszonyítva úgy gondolom, hogy az első toronymagasan vezet, a többiek csak kullognak utána.

Igazság szerint, irtózatosan nehéz dolgom van. Előttem már sokan megragadták a lényeget, de talán sikerül átadni azt, hogy miért is szerettem meg a könyvet. Olyan karakterek vannak benne, akiért érdemes izgulni, akiket meg lehet szeretni. Számomra Peete volt az abszolút kedvenc. Katniss csak úgy volt a történetben, mint mesélő, hidegen hagyott teljes mértékben. Nem igazán éreztem, hogy érző lény lenne, a stílusa néhol hideg volt, de nyilván csak a körülmények miatt lett belőle ilyen ember. Mindenesetre nem tudtam megszeretni, másokkal ellentétben.

"Mindenki emlékezni fog ránk. Az emberek megjegyzik az arcomat, és a nevemet. Katniss. A lány, aki lángra lobbant."

A Viadal egy végig könyörtelen játék, de muszáj odaszegezned a tekinteted. Olvasnod kell, hiába nem bírod, mert tudni akarod, hogy mi lesz a szereplők sorsa. Érzelmek nélkül lehetetlen végig olvasni mind a három részt, mert Suzanne Collins úgy alkotta meg a szereplőket, hogy az olvasó számára valósághűek legyenek. A történet végig odaszegez a könyvhöz és ha végére érsz, akkor csak ürességet érzel.

Ha úgy döntesz, hogy elolvasod, akkor érdemes mellé meghallgatni Rue dalát, rettenetesen passzolnak egymáshoz és sokkal jobban át lehet érezni a történetet.

Mindenképpen szeretném megnézni a filmet, érdekelne, hogyan sikerült nekik a könyvet adaptálni, mennyire tudják átadni az atmoszféráját és az érzelmeket. Igazi zsákbamacska, de már nem kell sokat várni rá. 
 

Értékelés:5/5


Mások is olvasták (teljesség igénye nélkül):
Nima: ITT
Amadea: ITT
Lobo: ITT
FFG: ITT
Heloise: ITT

2012. március 9., péntek

Ki vagyok?

Nima annak a játéknak a szülőanyja, amiben én is részt veszek. Tömören és röviden: ki kell találni mit olvasok éppen. :) Jelen pillanatban már csak pár oldal van hátra, így gyorsan feladom talánynak.

Feladvány:

Az írom úgy döntött minimum hét kötetesre tervezem engem, de jelen pillanatban négy kötet jelent meg magyarul, az ötödik folyamatban. A történetemben vannak királyok, királynők, lovagok, zsoldosok és barbárok. Hogy minél érdekesebb legyen tele van intrikával, ármánnyal, szerelemmel, titkokkal és csatával. Hogy ez még mindig nem elég? Akkor itt egy szó, ami biztos segít majd a megoldásban: sárkány vér.

2012. március 6., kedd

A filmekben is vannak könyvesboltok

A kedvenc internetes oldalamat böngészve bukkantam rá egy érdekes bejegyzésre, melyben összeválogatták az általuk legszebbnek ítélt filmben szereplő könyvesboltokat. A listából néhányat kiválogattam, ami számomra valamilyen oknál fogva megtetszett. Sajnos ezek közül már néhányat megszüntettek.

1. Harry Potterben található könyvesbolt



Számomra az egyik legkedvesebb, mert tele van mágiával átitatott könyvekkel. Persze ennek is van hátránya, hiszen némelyik akár el is szökhet, bújhat nehogy te legyél a gazdája.

2. Szerelem hálójában


Kathleen Kelly által vezetett gyermekkönyvtár. Most mondja valaki, hogy nem gyönyörű. 

3. A leleményes Hugo


Azt hiszem szem gyönyörködtető látvány A leleményes Hugoban található Monsieur Labisse által vezetett könyvtár. A helységben több, mint 40.000 kötet található, amiben minden könyvbarát biztos, hogy szívesen elveszne egy-két órán keresztül.

4. Sztárom a párom


William Thacker által vezetett könyvesbolt, mely az előzőekhez képest nem olyan kiemelkedő, de ezért érdemes vetni rá egy pillantást. 

Forrás: flavorwire.com
 

2012. március 3., szombat

Jane Austen: A klastrom titka

"A kislánynak csúnyácska Catherine idővel virágzó szépséggé érik, s amikor szomszédjuk Bath városába utazik fürdőkúrára, meginvitálja a kisasszonyt, hogy bevezesse a társasági életbe. Catherine körül nemsokára több udvarló is felbukkan: a hóbortos John Thorpe, a lány új barátnőjének bátyja, valamint a gáláns Mr. Tilney, miközben a kalandvágyó Catherine elindul, hogy felfedje a klastrom titkát."
Valójában nagyon régen olvastam már ezt a könyvet, ennek ellenére mégis csak most próbálok meg valamiféle bejegyezést rittyenteni róla. Arra már sajnos nem emlékszem, anno miért is vettem a kezembe, de egy biztos, nem volt felesleges. Maradjunk annyiban, hogy olvastam és kész. 

A történetvezetés hullámzó, nem minden pillanata volt felhőtlenül érdekes, sőt, kifejezetten untam bizonyos részeket. Ilyenkor legszívesebben kihagytam volna azokat az oldalakat, de úgy voltam vele, hogy ha nem olvasom el, akkor tutira valami iszonyat fontos pillanatról maradok le. Így erőt vettem magamon és folyattattam tovább. Most már bevallhatom, hogy én a fülszöveg alapján teljesen másra számítottam. Azt gondoltam, hogy a klastrom titka nagyobb szerepet fog kapni, mint amennyit valójában kapott. Persze érdekes volt, de kisebb csalódottság ült ki rajtam, mikor a végére értem.  Bár nem mondanám, hogy minden sorát élveztem, de kellemes kikapcsolódás volt, és összességében szórakoztató volt.

Thorpe volt az egyetlen szereplő, akinek a nevét ha megláttam egyből kinyílt a bicska a zsebemben. Rettenetesen öntelt, arrogáns egy fickó. Borzalom. Mellette még Isabelletől kaptam frászt, akiről sejtettem, hogy nem az akinek mutatja magát. A többiekről sok mindent nem tudok írni, annyira nem voltak különcek, mint az általam megemlített szereplők.

"Akár úr, akár hölgy, aki nem leli élvezetét egy jó regényben, bizonyára elviselhetetlenül ostoba."

Jane Austennak rengeteg rajongója van, és annak ellenére, hogy három könyvét tudhatom magam mögött, én mégsem vagyok az. Valóban szórakoztató regényeket írt és különlegesek a karakterei, illetve jó belelátni a XIX. századba, de ettől függetlenül nekem nem nyújt többet. De jó lesz majd, ha gyerekeim megismerkednek ezzel a korszakkal, mert Jane Austen remekül ábrázolja.

Értékelés: 5/3

Mások is olvasták:

2012. március 1., csütörtök

Hónap zárás

Néha olyan jó lenne beszabadulni egy könyvesboltba és össze-vissza vásárolni mindent, amihez csak gusztusom támad. De ez csak egy álom marad, hacsak nem nyerjük meg a lottót, főleg hogy nem is lottózunk. Ezért be kell érdem egy, vagy különleges helyzetben két darab könyvvel havonta. Mivel még mindig jó kislány vagyok, ezért nem lesz hosszú az e havi lista sem :).


Szabó Magda regényeit sürgősen be kell pótolnom, illetve ki kellett használni, hogy Valentin nap van. :) A Futótűz pedig azért került a listába, mert elkezdtem az Éhezők Viadalát, és ha már egyszer belekezdtem, illő volt minél előbb kiolvasnom.


És hosszú idő óta, végre sikerült könyvet cserélnem a molyon. Az idő fogságában című könyvet áldoztam fel Barbara Erskinetől, az új szerzemény pedig Kate Furnivalltől a Szentpétervár ékköve. Ha jól tudom ez az Orosz szerető előzménye, ezért mindenképpen be akartam szerezni.

Ígérem, legközelebb már könyves bejegyzéssel jövők.