2013. február 22., péntek

Előrendelve, megrendelve


Várhatóan ezek fognak megérkezni majd hozzám a következő hónapban és remélhetőleg minél hamarabb készül is majd bejegyzés róluk. 

Amanda Stevens: Örök kísértés

"A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.
John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.
A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, miközben látja azt is, ahogy a kísértetek parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között..."


Stephanie Barron: A titokzatos tiszteletes

"Jane és családja kellemes pihenésben reménykedve a tengerpartra utazik. Épp úton vannak, amikor szörnyű vihar kerekedik, és a kocsijuk felborul. Ennek a balesetnek köszönhetően találkoznak a titokzatos Mr. Geoffrey Sidmouthszal.
Ki lehet ez az öntörvényű, a társadalmi elvárásokra fittyet hányó férfi? Jane szívesen nyomozna egy kicsit a gyanúsan viselkedő úriember és angyali szépségű társa, Mademoiselle LeFevre után, ám egyik nap olyasmi történik, ami még inkább felkelti a kíváncsiságát. Miért akasztanak fel egy halászt a parton, és mit jelent a fehér liliom a bitófa tövében? És ki lehet a hírhedt Tiszteletes, akiről az emberek csak suttognak, de akiről senki sem sejti, hogy kicsoda?
Az írónő egyre több mindent megtud "az éjszaka munkásai"-ról, ugyanakkor egyre jobban össze is zavarodik. Fényt kell derítenie egy újabb gyilkosságra, és le kell lepleznie a Tiszteletest még akkor is, ha netán kiderülne, hogy az illető azonos azzal férfival, aki időközben rabul ejtette a szívét."

Katharina Hagena: Az almamag íze

"Iris nagyanyja, Bertha temetésére érkezik a kis német faluba. A szertartás után kiderül, hogy ő örökölte az asszony házát. A régi szobák és a kert, ahol mintha megállt volna az idő, azonnal felidézik Irisben a gyermekkori emlékeket és a réges-régi családi történeteket. Ezen a helyen született és halt meg Bertha, itt nőtt fel három lánya, és itt nyaraltak minden évben az unokák, Iris és Rosmarie.
A háza azonban nemcsak boldog, békés, nyugodt időkről mesél; a család múltja tele van szerelemmel, csalódással, hazugsággal, tragédiával és titokkal. Minél több időt tölt Iris a házban, minél több dologra emlékezik vissza, annál több homályos és elhallgatott eseményre derül fény, annál több megfejtésre váró titok bukkan elő a múltból. Irisnek meg kell tudnia, ki volt Bertha igazi szerelme, tényleg náci volt-e a nagyapja, miért nem ment férjhez soha a nagynénje. Ám legfőképpen arra kell választ kapnia, mely események vezettek Rosmarie tragédiájához, s mit akart mondani neki a lány halála előtt
Miközben Iris a múltat faggatja, saját életét is másképp látja, és rájön, hogy a sorsa elől ő sem menekülhet..."
 

4 megjegyzés:

Amadea írta...

Az örök kísértésről nem tudom eldönteni, hogy egetverően rossz vagy egész jó lesz-e, úgyhogy megvárom, mit mondtok róla:)

Christina alias Pöfivonat írta...

Az örök kísértést kerülgettem, mint a forró kását, ezért a megérzésemre hallgattam és megrendeltem. :)

Joeymano írta...

Mégis megrendelted Az almamag ízét? :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Joeymano: igen, végül a megérzésem győzőtt. ;)