2013. február 5., kedd

Megjelenések és előrendelések


Egyfolytában friss megjelenésekbe botlom az elmúlt napokban, amit muszáj közzé tennem nektek a blogban is. Lehet csemegézni. :)

FUMAX:

Március: Mark Lawrence: A Tövisek Királya
Május:   James S. A Corey: Levitán ébredése
            Michael J. Sullivan Riryia krónikák 2. kötete  

CORLEONIS:
 
Február 15.: Jasper Fforde: A Jane Eyre eset

"Isten hozta a Nyájas Olvasót egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliában, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t…"


Február: Gary Shteyngar: Abszurdisztán

"Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben − apja jóvoltából − az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén."
 
VICTORIA:

Február 08.:  Kristan Higgins: Minden vágyad

"Callie Grey kimondottan csinos, a PR-szakmában dolgozik, éppen betöltötte a harmincat, és fülig szerelmes a főnökébe. Ám Mark Rousseau váratlanul másfelé veszi az irányt...
Callie józanabbik énje - aki okos, akár a First Lady Michelle Obama - riadót fúj, ám a másik - aki viszont totál buggyant, akár a rajzfilmhős Betty Boop - fejest ugrik a szerelem háborgó tengerébe. A barátnők természetesen kéretlenül is nyakon öntik Callie-t a jó tanácsaikkal, sőt, a családja is gondoskodik arról, hogy egyetlen pillanat nyugta se legyen.
És amikor már teljes a káosz, megérkezik a kisvárosba a több mint jóképű új állatorvos, Ian McFarland. Vajon a lánynak kell-e választania Mark és Ian között, vagy a két férfi küzd meg egymással Callie kegyeiért? "Halálosan izgis a szitu" - mondhatná Callie, ám nem mondja, ugyanis gyermekkorát - temetkezési vállalkozó anyja jóvoltából - egy ravatalozóban töltötte."

ADASTRA:

Február 28:. Greg Egan: Diaszpóra  

"Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig. A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak. A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat...

Február 22.: Lauren Beukes: Moxyland

"Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland félelmetesen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe. Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat… Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel – kerül, amibe kerül.  "

Ezek után van valakinek kérdése? :D
 

2 megjegyzés:

Memoir írta...

De miért ilyen ronda a Jane Eyre-eset borítója?? :(

Christina alias Pöfivonat írta...

Memoir: fura, de nekem nagyon tetszik és kíváncsi vagyok milyen lesz élőben. :)