2013. április 10., szerda

Nagyon új, nagyon várós könyv


A Sanoma Media Kiadó jóvoltából érkezik hozzánk Tana Vasilkova könyve, ami szintén a könyvfesztiválra fog megjelenni. Tana Vasilkova könyveinek témája mindennapi emberekről és mindennapi élethelyzetekről szól, ezért is olyan népszerűek. A mindenkire nyitott és érdeklődő háromgyermekes anyuka igazi híresség lett az utóbbi időben Szlovákiában és Csehországban egyaránt.

Tana Vasilkova: A pók hálójában

"A pók hálójában című könyv egy fiatal anyukáról szól aki Szlovákia egyik legsikeresebb színésznője. Édesanyja fiatalon meghalt, 13 éves korától ő gondoskodott öccséről és iszákos, kegyetlen apjáról. Még főiskolás volt, mikor rátalált a szerelem, összeköltözött Zdenoval, ám amikor minden jóra fordult volna apja hirtelen közbeszólt. Megfenyegette, hogy kicsapatja az iskolából ha nem megy hozzá az általa kiszemelt férfihoz, ezzel kiváltva az apát a tartozásaiból. A fiatal lány alkut kötött apjával: megteszi neki amit kér, de soha többet nem akar vele találkozni. Eközben Blanka terhes lett, ám gyermeke igazi apját nem fedte fel új férjének, Bohusnak. Ráadásul a kislány - Alenka - sajnos értelmi fogyatékos, lassabban fejlődik kortársainál.
 
Blanka időközben elvégezte a főiskolát és befutott színésznő lett, munkahelye az a színház lett melyet korábbi szereleme, a hirtelen elhagyott Zdeno vezet. Blanka egyre többet őrlődik korábbi és jelenlegi élete között, Zdeno folyamatos ostroma mellett egyre jobban megtalálja a hangot gondoskodó férjével, Bohussal. Ahogy a kislány cseperedik egyre feltűnőbb a hasonlóság igazi apjával és Blanka egyre jobban belegabalyodik a saját maga köré szőtt hálójába."
 
Mindenképpen érdemes lesz rá odafigyelni, a blogon hamarosan értékelés is lesz róla. :)

3 megjegyzés:

Tara Nima írta...

tényleg jól hangzik.

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: mert jó is. :D

Unknown írta...

Milyen kár, hogy a kicsi értelmi fogyatékos! :(