2013. szeptember 9., hétfő

Mai hírek


Először is végleg elköszönök a molytól, melynek okait nem szeretném most kifejteni, de a lényeg hogy megtaláltok a Facebookon, illetve a Goodreads oldalán is, ha valakinek nagyon hiányoznék. :) De a lényeg, hogy ennek hatására szeretnék sokkal többet foglalkozni a bloggal, hiszen az értékeléseim most már csak itt fognak elsősorban látszódni.

Másodszor az alábbi könyveket szeretném azonnali hatállyal beszerezni, amint megjelennek: 

Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

"Ha a vonzalom törvényeiről van szó, nincsenek szabályok.

Payton Kendall és J. D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J. D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben.
De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket..."

Diane Chamberlain: Titkok örvénye
 
""Kedves Anna! Nehéz papírra vetni mindazt, amit el kell mondanom, de tisztában vagyok vele, hogy végigolvasni sokkal nehezebb, és nagyon sajnálom..."

Ez a félbeszakadt levél az egyetlen nyom, amelyből Tara és Emerson kiindulhat legjobb barátnőjük, Noelle öngyilkosságának okait kutatva. Minden, amit tudtak róla - szülésznői hivatása, bátor kiállása az igaz ügyek mellett, családja és barátai iránt érzett szeretete -, olyan ember benyomását keltette, aki ragaszkodik az élethez. Miért választotta mégis a halált?
Túl sok mindenről nem tudtak.
A levél és egy szívszaggató titok felfedésével a két nő lassan rájön, hogy valójában mégsem ismerték jól Noelle-t, s miközben egyre inkább kirajzolódik előttük bonyolult személyisége, szerelemmel, árulással, részvéttel és csalással is szembesülniük kell.

A Titkok örvénye izgalmas regény, amely mindannyiunk számára felteszi a kérdést: mi az, amit már nem lehet megbocsátani?" 

China Miéville: Kraken

"A londoni Természettudományi Múzeumból eltűnik a világ egyik legnagyobb preparált polipja, az Architeuthis dux. A megmagyarázhatatlan bűncselekmény -miként kerülhetett ki a gigászi üvegtartály a bezárt teremből? - azonban csak a kezdet, amely még ennél is bizarrabb események láncolatát indítja el.
A fejlemények szökőárként sodorják el a rendkívüli példány preparátorát és egyben a bűntény felfedezőjét, Billy Harrow-t. A racionális tudóst elnyeli a modern London mágikus birodalma, ahol szekták vívják vallásos bandaháborúikat, a kultuszrendőrség az apokalipszis elhárításán fáradozik, és groteszk orgyilkosok dolgoznak az embernek már semmilyen értelemben nem nevezhető maffiafőnököknek. Billy helyzetét nehezíti, hogy az Architeuthis dux teremtőjeként hirtelen túlságosan is fontos személlyé válik abban a másik nagyvárosban, ahol a lényt valódi istennek tartják. A kérdés pedig innentől már nem egyszerűen az, hogy ki tervelte ki a páratlan bűntényt - hanem az, hogy vajon melyik szekta akarja egy halott isten segítségével elhozni a nagy, végső apokalipszist? A Konzulváros szerzőjének urban fantasyje sötéten humoros és közben mégis véresen komoly regény; rendkívüli ötletekkel teli utazás egy őrült és titokzatos London szívébe."

Amanda Stevens: A birodalom

"Amanda Stevens paranormális-romantikus sorozata, a "Sírkertek királynője" folytatódik. A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray egy újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki..." 


  


Katie Ashley: Az ajánlat

"Az Aidan árulását követő héten Emma mindent megpróbál, hogy továbblépjen. Figyelmen kívül hagyja a töméntelen SMS-t, hangüzenetet és virágot, nem biztos benne, hogy vissza akarja szerezni a férfit. Ám Aidan nem adja fel harc nélkül, különösen addig nem, míg Emma végre hajlandó meghallgatni, milyen múltbéli titok okozza Aidan irtózását a kötelességvállalástól. De a sors közbeszól, amikor a koraszülés fenyegetése két hétre ágyhoz köti Emmát. Aidan meghökkentő ajánlattal áll elő. Szerelme próbájául és a még meg nem született fia iránti felelősségérzetből majd ő ápolja Emmát. A nő vonakodva ugyan, de beleegyezik. Aidan óvó, szerető gondoskodása mélységesen meghatja, ám eközben élvezi a sürgősségi osztály orvosának, Alpesh "Pesh" Nadeennek is a rajongó figyelmét. Pesh-ben minden megvan, amire Emma vágyik: sikeres, állhatatos, és kész megállapodni, családot alapítani. Az orvos el akarja nyerni Emma szerelmét, aki nem biztos benne, hogy képes lenne-e viszontszeretni. A szíve ugyanis még mindig azé a férfié, aki összetörte az övét, s aki most kétségbeesetten azon igyekszik, hogy visszaszerezze őt."

Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve 

"Atticus O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédjai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegynél – pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.

Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett kardjára, és évszázadok óta üldözi. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír- és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csapos lányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a gonosztól."

U.I.: Egyébként kiolvastam a Julie James: A hamis partner című könyvét, de nekem nem volt az igazi, de majd erről később mesélek. 

6 megjegyzés:

Tara Nima írta...

a hunded-ot imádni fogod, tuti. :))
ezekből engem is érdekel egypár, de azért megvárom, hogy teszteljétek.:D

PuPilla írta...

Hounded engem is érdeklős, olvasós lesz :)
A többi annyira nem, bár a Julie JAmesekhez lassan kedvet csináltok :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: én is azt várom tőle, hogy jó legyen. Talán túlságosan is. :)

Pupi: pedig érdemes, de ne a magyar fordítást, mert tele van helyesírási illetve fogalmazási hibával.

PuPilla írta...

Áá, nem is a magyarra gondoltam ám ;)

Christina alias Pöfivonat írta...

Pupilla: jól teszed. :)

Andi írta...

Pöfi: vedd meg őket! Néhányat kölcsönkérnék! (szóval nehogy e-ben szerezd be! :))