2013. október 17., csütörtök

Amikor a kisördög elszabadul...


Pontosan két és fél hónapja nem rendeltem könyvet, - egy fogadás miatt - de az elmaradásomat azonnal pótoltam az alábbi kis drágaságokkal. :)

Amanda Stevens: A birodalom (A Sírkertek királynőjének II. kötete)

"Amanda Stevens paranormális-romantikus sorozata, a "Sírkertek királynője" folytatódik.
A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray egy újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki. De talán pont ennyi kell, hogy az elátkozott Devlin szíve végre kitáruljon Amelia előtt."

Az első rész is nagyon tetszett, remélem a folytatás csak jobb lesz. ;)

Darynda Jones: Első sírhant

"Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét.
Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető sorozat írónőjének ajánlásával, Cresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak."

Darynda Jones könyve kicsit kakukktojás számomra, hiszen fogalmam sincs mire számíthatok csak a megérzésemre hallgattam, mikor beletettem a virtuális kosaramba, úgyhogy ajánlom neki hogy jó legyen. :) 

Julia Quinn: Csudajó

"Két tényt mindenki tud Alexander Ridgelyről. Az egyik, hogy ő Ashbourne hercege. A másik, hogy a házasság nem szerepel a közeli tervei között...
Ez egészen addig igaz, míg egy vörös hajú amerikai lány a kocsija elé nem veti magát, hogy megmentse a herceg fiatal unokaöccsét. A lány olyan, amilyennek Alex sosem gondolt volna hölgyet... Okos és humoros, fegyelmezett és bátor. De szolgáló. Nem illik egy rangos arisztokratához... Kivéve, ha a hölgy nem az, aminek látszik...
Az amerikai örökösnő, Emma Dunster körül tolongnak az angol urak, de ez nem jelenti azt, hogy szándékában állna bármelyikükhöz hozzámenni feleségül; akkor sem, ha beleegyezett, hogy részt vesz a londoni társasági szezon eseményein. Amikor titokban, konyhalányruhában kiosont unokanővére londoni házából, csak egy kicsit még élvezni szerette volna az ismeretlenséget a debütálása előtt. Nem gondolta volna, hogy egy veszélyesen jóképű herceg karjában találja magát... és hogy ez a herceg meglehetősen zaklatott lesz, amikor kiderül Emma valódi kiléte.
Ám úgy tűnik, az igaz szerelem akkor borul virágba, amikor az ember arra a legkevésbé számít, és a szenvedély a legmakacsabb szíveket is képes megolvasztani." 

Julia Quinn most már alap, bármilyen könyve jelenjen meg, azt a polcomon kell tudnom.

Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve

"Atticus O'Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen él Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegy évesnél - pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.
Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett a kardjára, és évszázadok óta üldözi érte. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére - továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csaposlányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére is - szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a gonosztól."

Kevin Hearne nevét Titti ismertette meg velem, ő azt mondja jó, akkor az is lesz. A folytatását már elő is rendeltem, ezzel is megelőlegezve a bizalmat. 

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

"Egy újabb felejthetetlen történet az életről, a szeretetről és a barátság erejéről az Ízek életre-halálra sikerszerzőjétől.

Kate ünnepi vacsorára várja a barátnőit seattle-i otthonába. Most először gyűlnek össze mindannyian azóta, hogy meggyógyult súlyos betegségéből. Az öröm pillanataiban a vendégei felvetik, hogy valami őrültséggel kellene megünnepelnie az újraszületését, s rábeszélik, menjen el arra a vadvízi evezős túrára a Grand Canyonba, amit a lánya nézett ki kettejüknek.

Kate beleegyezik, de csak azzal a feltétellel, ha az elkövetkező egy évben a többiek is megtesznek valamit, ami új, nehéz vagy ijesztő; és ők sem választhatják meg a saját feladatukat, ő fogja kijelölni mindegyiküknek.

A barátnők attól tartanak, hogy Kate például hegyet mászni küldi el őket, ám az általa kiosztott feladatok ugyanolyan visszafogottak és meglepőek, mint az asszony maga. A személyre szabott, látszólag teljesen hétköznapi tevékenységek - kenyérsütés, kertrendezés, könyvselejtezés, utazás, tetováltatás és gyalogtúra - nem fizikai, sokkal inkább lelki próbatételt jelentenek, mert általuk szembe kell nézniük a saját félelmeikkel, tévhiteikkel, gyengeségeikkel.

A melegséggel, humorral és bölcsességgel átszőtt könyv az életigenlésről szól és a lélek mélyére hatol."

Az írónő előző könyve az Ízek életre - halálra az egyik kedvenc könyvem, úgyhogy természetesen ez is jött velem.

Susan Mallery: Koktél és cseresznye

"Az ellentétes érzelmek izgalmas keveréke...

Vodka-Martini
Dani Buchanan mindig mellőzöttnek érezte magát a családban, amíg Canfield szenátor el nem húzza az orra előtt a mézesmadzagot azzal, hogy a lány az ő titkolt szerelemgyereke, de szívesen látja a családjában.

Mojito sok jéggel
A szenátor nevelt fia és egyben kampánymenedzsre, Alex azonban lehűti Dani lelkesedését, és szinte nem is engedi őt az apja közelébe a választási küzdelem során, nehogy csökkenjenek a szenátor esélyei.

Piňa Colada
Alex azonban bódító hatással van a lányra, és a mocskos vádak, gonosz intrikák ellenére lassacskán meg kell tanulniuk bízni egymásban."

Most, hogy egyben meg van mind a négy kötet, egyben olvashatom is őket. :)

És hab a tortán, de ezt már csak e-könyvként:

Dave Duncan: Az aranyszín lánc

"A király Pengéi, Chivial leghalálosabb kardforgatói. A hely, ahol ezen hús-vér fegyvereket edzik, a zord és ódon Vascsarnok, ahová kitaszítottként érkeznek, és ahonnan csak úgy szabadulhatnak, ha az ember, akit esküjük és mágikus kötésük révén egy életen át védelmezniük kell, kardot döf a szívükbe. Az egyik legígéretesebb a Pengék közül sir Durendal, akihez hasonló emberemlékezet óta nem lépett ki a Vascsarnok falai közül.

Durendal hosszú éveken át dédelgetett álma, hogy imádott királya oldalán lovagol majd háborúba, hogy pártütőkkel és szörnyetegekkel számolhat le, hogy az udvari élet elismert alakja lesz; mindez darabokra hullik, mikor nem uralkodójához kötik mindhalálig, hanem egy nyámnyila, piperkőc nemeshez. A szeszélyes sors azonban számos furcsa és kifürkészhetetlen csavart tartogat még az ifjú harcos számára: egy küldetés, egy megmérettetés, és talán egy minden képzeletet felülmúló kincs várja őt egy ősi és elszigetelt városban a világ másik végén.

Durendalt minden lépésénél árulás kíséri. Az intrikával és nyomasztó titkokkal átszőtt uralkodói udvarban egy minden eddiginél nagyobb borzalommal kell szembenéznie, ezzel beteljesítve sorsát, hogy ő lehessen királya leghűségesebb szolgája, s korának legnagyobb hőse."

És ma még újabb négy könyvet rendeltem elő, de ezt már csak halkan merem megjegyezni. :)

6 megjegyzés:

Amadea írta...

Szóval néhány kattintással semmissé tetted a két és fél hónapnyi böjtölés eredményét:DD

Christina alias Pöfivonat írta...

És milyen könnyű volt. :P :D

Tara Nima írta...

én is leszűrtem a magam tanulságát: az ember annyi ideig legyen megvonáson, hogy aztán már nem várja remegve, mikor rendelhet, mert megszalad a keze. sztem túl rövid ideig csináltátok.:D

Amadea írta...

A végzet gombját megnyomni könnyű, de eltart egy ideig, míg hét könyvet elolvasol.
Amúgy jó kis kontrasztos könyvek.:))

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: most egy darabig nem tervezek könyvet venni. az előrendelések megérkeznek és utána már csendben maradok. :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Amadea: most valahogy így jöttek ki. :D de szerintem tök jó, mert mostanában nagyon változatosan olvasok. ;)