2013. október 13., vasárnap

Lakatos Levente: Bomlás


"Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.
Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak."

Ha valaki azt mondja nekem, hogy egyszer majd elolvasok egy Lakatos Levente könyvet, biztos hogy kinevetem. Ezidáig eszembe se jutott, hogy próbálkozzak vele, de Nima és Zenka azt állították, hogy nekik tetszett, így nagy valószínűséggel nálam is tarolni fog. Legalábbis majdnem.

"Kivételes személy, akit szívesen körbevezetek a Pokolban, hogy útikönyvet írhasson róla."
A történet már az első oldaltól kezdve húzott magával köszönhetően annak, hogy az író minden egyes fejezet végén nyitott kérdést hagy. Nagyon jól van felépítve a könyv, tele van kérdésekkel ami az olvasót arra ösztönzi, hogy addig olvassa, amíg csak a szeme bírja. Sajnos ez a lendület nem tart sokáig, mert egy idő után unalmassá válik a sok borzalom, amitől inkább hatásvadásznak tűnik a könyv, nem pedig izgalmasnak. Pont emiatt a regény közepe felé haladva az ilyen jelenetek egyre kevésbé váltottak ki belőlem érzelmeket, mondhatni semmilyen hatást nem értek el nálam, pedig egy ilyen történetnél szerintem nem így kéne lennie. Mondhatom azt is, hogy egy kicsit egysíkúra sikerült a Bomlás.

A történet atmoszférája viszont nagyon tetszett mert sötét, borús, néhol talán egy kicsit hátborzongató is. Azt is bírtam, hogy a cselekmény Budapesten játszódik, mert szerintem nagyon kevés magyar író veszi a bátorságot, hogy a fővárost használja története színhelyéül. És ami a legjobb, hogy végre magyar nevekkel találkoztam. Mostanság nagyon divatos az íróink körében, hogy elsősorban idegen nevekkel tűzdeljék tele a regényeiket, pedig tele vagyunk szebbnél-szebb keresztnevekkel. 

Egy kicsit a karakterek jellemvonásain még gyúrni kellett volna, hogy az olvasó szemében még hitelesebbek legyenek, már csak azért is, hogy el tudjuk dönteni, kit lehet szeretni vagy utálni a történetben. Jelenleg csak  külső szemlélőként veszünk részt az események sodrásában, pedig ennél a műfajnál olyan jó az, amikor valakinek a bőrébe lehet bújni. De ezt már csak mellékesen jegyzem meg. :)

"Meggyőződésem szerint egy férfi két esetben lehet igazán vonzó: ha megfelelő mennyiségű pénze van, vagy ha már a testtartásán tükröződik, hogy felejthetetlen tudással rendelkezik az ágyban. Ezt megérzik a nők, és úgy tapadnak, mint légypapírra a böglyök. "

A végeredmény végül egy erős hármas, sőt majdnem négyes lett, ugyan a  történet hullámzó volt, mégis feszültséggel teli, ami arra sarkallja az embert, hogy kitartson a végéig. A Bomlás elsősorban azoknak való, akik erős idegzettel vannak megáldva, akik szeretik az erőszakos thrillert vagy csak egyszerűen borzongásra vágynak. Én mindenesetre azért jól szórakoztam.

Értékelés: 5/3,5

Mások is olvasták:

2 megjegyzés:

Amadea írta...

Én se hittem volna, hogy valaha LL-könyvet fogsz olvasni:o

Christina alias Pöfivonat írta...

Amadea: és nem hiszem, hogy újra megteszem. :)