2014. január 10., péntek

Celeste Bradley: A szélhámos


"Nem könnyű piperkőcként kiöltözve megjelenni a londoni társaságban, különösen egy, a feltűnést mindig is kerülő úriember, Dalton Montmorency számára. Márpedig az Álruhások vezetőjének legújabb küldetése során éppen Sir Thorogood, a különc karikaturista szerepét kell alakítania, akinek a politikai gúnyrajzai egész Londont felbolygatták. Sir Thorogood valódi kilétét homály fedi. Daltonnak ezt a rejtélyt kell megoldania, mivel a karikatúrák rombolják a Korona tekintélyét. Feladata teljesítése során azonban folyamatosan az útjába kerül egy bosszantó, ugyanakkor furcsa módon vonzó hölgy, Clara Simpson… Amikor Clara megpillantja Sir Thorogoodot egy bálban, azonnal tudja, hogy az illető úr szélhámos – hiszen a hölgy az igazi Sir Thorogood. Titokban készít karikatúrákat e furcsa álnév leple alatt, így próbál némi pénzre szert tenni, hogy elköltözhessen végre sógornőjéék házából és saját lábára állhasson. Eltökélt szándéka, hogy leleplezi a csalót – ehhez viszont neki is alakoskodnia kell. A különös szerepjátszás olyan cselekedetekre készteti, amelyekről korábban még csak nem is álmodott – s amelyek egyenesen az ördögien jóképű ellenfele karjaiba sodorják őt!"


Az olvasmánylistámat elnézve mostanában valamiért kimaradt a szórakoztató romantikus irodalom, pedig néha annyira jól esik egy-egy ilyen műfajú regényt is olvasni, hiszen képes teljesen kikapcsolni engem. Annyira jól esett most Celeste Bradley regénye, mintha elmentem volna legalább egy hét szabadságra.

"Talán feltűnő ruhájának köszönhetően. A teremben lévő férfiak ünnepélyes, fekete öltözékéhez képest Dalton meglehetősen különc viseletben jelent meg.
Akár egy dandy."

Többek között azért is szeretek elmerülni az ehhez hasonló könyvekben, mert bár tudom mire számíthatok, mégis úgy érzem magam mint egy hópihe mikor beletemetkezek a történetbe. Könnyednek és gondtalannak. És addig míg olvasok addig elhiszem, hogy igenis létezhet ilyen, velem is megtörténhet bármi, legalábbis míg nem érek a történet végére. Celeste Bradley könyvétől is pontosan ezt vártam, már csak azért is mert korábban már volt hozzá szerencsém, ugyanis A szélhámos az Álruhások Klubjának második kötete. Már most az elején szeretném leszögezni, hogy a második rész szerintem fényévekkel jobb lett az elsőhöz képest.

A szélhámos az első perctől kezdve mulattatott és nem csak a humoros párbeszédek miatt, hanem azért is mert a főszereplők számtalan nevetséges helyzetbe kerülnek. Ez már megért egy plusz pontot az írónőnek. Mindemellett olvasmányos és gördülékeny, a történet pedig egyenesen szenzációs lett. Emiatt az első pillanattól kezdve maradéktalanul képes voltam belefeledkezni a regénybe és alig vártam minden egyes alkalommal amikor volt egy szabad percem, hogy újra elmerüljek Clara és Dalton történetében.

Clara tipikusan az a hősnő, akit az olvasó hamar a szívébe tud zárni, hiszen okos, merész és talpraesett, olyan akiről szívesen olvas az ember és ezzel én sem voltam másképp. Dalton, bár ő pont nem azt a férfit személyesítette meg akiért én képes lennék bomlani, mégis állíthatom, hogy ha élőben láthatnám, akkor nem tudnék szó nélkül elmenni mellette. Hűvös és zárkózott, ám ha szenvedélyről van szó, akkor Dalton igazán magasra rakja a lécet. Ha pedig a páros együtt van, akkor ketten együtt zseniálisat tudnak alkotni.

A szélhámos nagyon jó pillanatban talált meg, de ebben a borongós, ködös időben szerintem pont ilyen olvasmányok kellenek, hogy egy kis színt hozzanak az életünkbe. Clara és Dalton mindent megtett azért, hogy jól érezzem magam és ez így is lett, ezért az ő történetük most négy és fél csillagot kap.

"A falon áthallatszott az ikrek hangos perlekedése. Clara felmordult és letörten hozzáfogott, hogy elpakolja a rajzeszközeit.
Megkapta az álmaiban elképzelt családot.
Vigyázz, mit kívánsz, mert még teljesül - emlékeztette magát." 

Celeste Bradley történetei könnyűek, olyanok amiket lehetetlen megunni és bármikor elő lehet kapni, ha az embernek rossz vagy éppen borús hangulata van, mert mellette csak nevetést és könnyedséget kapunk. Most kifejezetten azoknak ajánlom, akik nem csak az időt hanem magukat is szürkének látják, mert ettől a könyvtől újra erőre kapnak. A Bradley rajongóknak pedig egyenesen kötelező. :)

Az Álruhasok Klubja sorozat sorrendben:

1. Az álruhás
Simon Montague Rain & Agatha Cunnington
2. A szélhámos
Dalton Montmorency & Clara Simpson
3.  A kém
James Cunnington & Phillipa Atwater
4. A szépfiú
Collis Tremayne & Rose Lacey
5. The Rogue
Ethan Damon & Jane Pennington





Értékelés: 5/4,5

Mások is olvasták:

01/07. Francica blogja 
01/08. Keményfedél
01/09. Kristina blogja
01/10. Olvasószoba
01/11. Insane Life






a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés: