2014. január 15., szerda

Sárga cetli 1.


Mint ahogy tudjátok az elkövetkezendő időszakban nem vehetek könyvet, de emiatt sajnos a könyvkiadók nem állnak meg és továbbra is ontják magukból a jobbnál jobb regényeket. :) Ezeket szeretném feljegyezni nem csak a magam részére, hanem nektek is hátha találtok köztük számotokra érdekeset. 

A Gabo SFF oldalán jött velem szembe Ben Aarronovitch urban fantasy sorozata, ami hamarosan itthon is kapható lesz London Folyói címmel. Egyértelmű hogy a könyvespolcomon a helye, de azért bízom benne hogy hamarosan a Mitágó-erdő folytatásáról is kapunk néhány információt. :) 

Ben Aarronovitch: London folyói

"Probationary Constable Peter Grant dreams of being a detective in London's Metropolitan Police. Too bad his superior plans to assign him to the Case Progression Unit, where the biggest threat he'll face is a paper cut. But Peter's prospects change in the aftermath of a puzzling murder, when he gains exclusive information from an eyewitness who happens to be a ghost. Peter's ability to speak with the lingering dead brings him to the attention of Detective Chief Inspector Thomas Nightingale, who investigates crimes involving magic and other manifestations of the uncanny. Now, as a wave of brutal and bizarre murders engulfs the city, Peter is plunged into a world where gods and goddesses mingle with mortals and long-dead evil is making a comeback on a rising tide of magic. "

Miután kicsemegéztem magam a Gabo blogján, átvándoroltam az Ulpius kiadó honlapjára, ahol viszont A soha határa című könyv folytatásával találkoztam a várható megjelenések között. Mivel az első részt olvastam, ezért mindenképpen szeretném majd a folytatást is. 

J.A. Redmerski: Az örökké határa

"Amikor minden darabokra hullik, a szerelem akkor is megmarad…

Camryn Bennett soha nem volt még boldogabb, mint most. Öt hónap telt el azóta, hogy egy távolsági buszon megismerkedett lelki társával, Andrew Parrish-sel – és nem az esküvő lesz az egyetlen különleges esemény az eljövendőkben. Camryn idegesen, mégis izgatottan várja, hogy leélhesse az életét Andrew-val – azzal a férfival, akiről a szíve mélyén tudja, hogy örökké szeretni fogja. Oly sok minden áll még előttük – mígnem váratlanul bekövetkezik a tragédia.

Andrew nem érti, hogyan történhetett velük ilyesmi. Próbál továbblépni, és azt hiszi, Camryn is ezt teszi. De amikor rájön, hogy Camryn titokban iszonyatosan szenved, és a fájdalmat önpusztító módszerekkel igyekszik elnyomni, kész bármit megtenni, hogy visszahozza a lányt az életbe. Be akarja bizonyítani, hogy a szerelmük mindent legyőz. Andrew úgy dönt, hogy újabb, reménnyel és szenvedéllyel teli utazásra viszi Camrynt. Már csak arról kell meggyőznie a lányt, hogy vágjanak bele."
 
Illetve a Fumax bejelentette, hogy megjelenteti Anthony Ryan: Blood Song című epikus fantasy regényét. Várhatóan márciusban vagy áprilisban már a boltokban is kapható lesz. 

Anthony Ryan: A vér dala (Hollóárnyék trilógia 1. kötete)

"We have fought battles that left more than a hundred corpses on the ground and not a word of it has ever been set down. The Order fights, but often it fights in shadow, without glory or reward. We have no banners.

Vaelin Al Sorna's life changes forever the day his father abandons him at the gates of the Sixth Order, a secretive military arm of the Faith. Together with his fellow initiates, Vaelin undertakes a brutal training regime - where the price of failure is often death. Under the tutelage of the Order's masters, he learns how to forge a blade, survive the wilds and kill a man quickly and quietly.

Now his new skills will be put to the test. War is coming. Vaelin is the Sixth Order's deadliest weapon and the Realm's only hope. He must draw upon the very essence of his strength and cunning if he is to survive the coming conflict. Yet as the world teeters on the edge of chaos, Vaelin will learn that the truth can cut deeper than any sword"
 

0 megjegyzés: