2008. november 6., csütörtök

Egyszerűen nem bírok magammal :)

Mostanában teljesen rá vagyok kattanva az antikvár könyvekre. Egyszerűen hihetetlen milyen régi műveket lehet felelni a neten. Képzeljétek el, hogy sikerült megrendelnem a bookline oldaláról egy 1957-ben kiadott könyvet, mégpedig Erich Kastnertől a Három ember a hóban. Szerintem nagyon durva. Remélhetőleg lassan a kezembe is foghatom, már nagyon várom. :) Ezenkivül egyébként még két könyvet vadásztam le gyorsan. :)

Hát íme:

Vaszary Gábor: Monpti Tudom, hogy egyszer gazdag ember lesz belőlem, csak késő lesz egy kicsit. Gyomorbajos, keserű öregúr leszek: - Jean, nem vagyok itthon senkinek. Megértetted? Igenis, méltóságos uram. Ha összetalálkozhatnék a Szent Jakab utcában megöregedett önmagammal, aki leszek, elébe állnék itt, az olasz csemegeüzlet előtt. - Öregúr, állj meg egy pillanatra. Odaadom neked az ifjúságom, amire most nincs szükségem. Aki öreg, az biztos, hogy n
em éhes mindig. Ezer frankért még a gyomorbajt is átveszem tőled. Ötszázért is átveszem. Ne menj el, százért is.
Kiadás éve: 1988

Erich Kastner: Három ember a hóban

Bár a milliomosok, előttem ismeretlen okból már nincsenek divatban, e könyv főalakja, tekintet nélkül erre, milliomos. Ez azonban nem az én hibám. A dolog ugyanis így történt: Néhány héttel ezelőtt Róbert barátommal Bambergbe utaztunk, hogy megnézzük az ottani lovasszobrot. A bambergi lovast. Szakaszunkban egy idősebb úr ült. Epekövei voltak. Ez azonban nem látszott rajta. Viszont beszélt róluk. Különben is igen sokat beszélt. És amíg Lipcse után felkelt, hogy az étkezőkocsiban megkávézzon, aprólékosan elmesélte nekünk azt az igaz történetet, amely ennek a könyvnek a tartalma, s amelynek főalakja, nem segíthetek rajta, egy milliomos.
Kiadás éve: 1957

Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót! (Amadea ajánlásával)

Az álmos kisváros lakói mind eleven, valóságos figurák, a regény középpontjába állított három kisgyerek alakja pedig valóságos írói remekelés.Vannak ugyan ebben a regényben is Faulknerre emlékeztető déli "rémségek" - örök szobafogságra ítélt, félőrült fiú, éjszakai lincselésre készülő farmerek, bolond, bigott öregasszonyok -, ám épp a fiatal lelkek igazságkeresése teremti meg a mű tiszta optimizmusát és az érzelmekben gazdag emberség mélyen megható összhangját.
Kiadás éve: 1965

2 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

az antikvarium.hu-t ismered? Ott vannak a legjobb könyvek, és sokkal olcsóbbak, mint a booklineos antikvárumi könyvek (néha új könyvek is vannak, amiken látszik, hogy soha ki nem nyitották, és sokkal olcsóbb mint bárhol).
Szerintem tökjól választottál, mindhárom könyv nagyon-nagyon jó!! Bár a Monptit még én sem olvastam, én is csak most vettem meg az antikváriumban, de még senkitől rosszat nem hallottam róla. :-)

Christina alias Pöfivonat írta...

Szia!

Igen ismerem onnan is szoktam vásárolni, habár sokkal ritkábban mint a bookline oldaláról. Az a baj, hogy nincs türelmem megvárni, amíg egy könyv beérkezik az antikvárhoz, hanem minél hamarabb a kezembe akarom tartani. Remélem én is élvezni fogom a könyveket. :) Ha minden igaz akkor már ma el is hozhatom őket. :)