2009. január 10., szombat

Margit Sandemo: Titokzatos erdő

Margit Sandemo könyveit egyik kolléganőm ajánlotta. Először kicsit kétkedve fogadtam a műveket amikor kölcsönadta, hisz még akkor nem is hallottam felőle. Bevallom őszintén egy darabig ott is hevertek a polcomon, - ugyanis akkor még csak barátkoztam velük - de aztán úgy gondoltam, hogy hát uccu neki. :) Ez akkoriban egy nagyon jó döntés volt, azóta függő lettem. :D

Egyébként, aránylag olcsón lehet beszerezni a Tuan Kiadó gondozásában a többi könyvhöz képest. Tehát nem fogja hazavágni a pénztárcátokat ha megveszitek az első négy kötetet. (Ugyanis a sorozat 11 kötetes.) Ami külsőre nagyon megfogott benne, hogy kicsi, így akár a kabát zsebemben is elfér. (Ezt azért tudom, mert kipróbáltam. :)) Rugalmas, könnyű anyagra nyomtatták így egyszerűen lehet forgatni, lapozni, szóval összességében jól eltalálta a kiadó.

A történet valahol nagyon-nagyon régen kezdődik, amikor még a királyok uralkodtak stb. stb. stb.. Akár kezdhetném úgy is, hogy egyszer volt hol nem volt... :) De ezt most nem teszem. Szóval a sztori: lovagok indulnak az erdőbe, hogy valami furcsa lényeket (pontosan kettő van belőle) elkapjanak a király parancsára. Ám a vadászat közben a herceg lovasai eltűnnek, de miért? Mi történik az erdőben, és miért nem térnek vissza? Vajon az erdő bosszút akar állni, mert Bogiszláv herceg be mert lépni a titokzatos rengetegbe?
Az események sodrásába kerülő lliána megbarátkozik az egyik ilyen furcsa lénnyel, melynek hatására furcsa változásokon megy keresztül, mintha egyre tündérszerűbb, varázslatosabb lenne a külseje. De mitől és vajon mi lesz vele? Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ, ha elolvassuk a könyvet. :)

Az olvasmány izgalmas, magával ragadó, ami elvisz minket egy teljesen más világba. A képzeletünket szabadjára engedve, olyan mintha egy mesében utaznánk. Nekem ez tetszik. Szeretem az olyan könyveket, amik teret engednek a saját elképzeléseinknek. Valamikor régen ezért imádtam a Harry Pottert, már amikor még nem készült belőle film. Ugyanis akkor még én magam képzelhettem el a szereplőket, de miután megfilmesítették azóta nem tudom másképp elképzelni a benne szereplő embereket, mint ahogy a filmvásznon van. (Remélem érthető vagyok.) És ez nem jó, nagyon nem jó.

De visszatérve a műre, úgy vélem megérdemli, hogy mindenki legalább egyszer a kezébe vegye és végig rágja magát rajta. De tényleg. :) Szó szerint fantasztikus könyv, ami tele van megválaszolatlan kérdésekkel, ezért kénytelen vagy tovább olvasni, amíg meg nem kapod a választ.

Irány mindenki a könyves boltokba és shoppingoljatok könyveket. :)

Értékelés: 10/10

4 megjegyzés:

ppayter írta...

Ezt felveszem az elolvasandók listájára, tetszik, amit írtál róla :) A borítója alapján lehet, hogy nem néztem volna bele könyvesboltban, de így már igen.

Marcipánördög írta...

Hű, én Margit Sandemotól a Jéghegyek Népe sorozatot olvastam anno, de sajnos megszakadt a forrásom, és akkoriban nem lehetett sehonnan beszerezni őket. Most nem tudom, lehet-e, azóta nem néztem, de iszonyatosan imádtam!

Christina alias Pöfivonat írta...

Marcipánördög: be lehet szerezni a Jéghegyek Népe sorozatot még a Tuan Kiadónál. Itt meg tudod érdeklődni: www.tuan.hu Nekem is így sikerült. :)
Egyébként meglepően kedves az olvasóhoz és ráadásul nagyon segítőkészek. Érdemes megpróbálnod.

Christina alias Pöfivonat írta...

LordPeti: Az elmúlt évek tapasztalata alapján már rájöttem, hogy egy könyvet nem szabad a borítójáról megítélni. :)