2009. május 15., péntek

Katie Fforde: Hív Amszterdam

Mostanában már kevesebb időm jut az oldalamra, mivel rengeteg hétvégi programunk van, meg hát azért dolgozgatni is kell néha. :) De azért igyekszem!

A héten kiolvastam a Hív Amszterdam című könyvet, mely nagyon jó választás volt a két nehezebb olvasmány után. A történet két nőről szól, de sorsuk mégis összefonódik, amikor is összebútoroznak egy hajón.

Dora
: aki az esküvő előtti napon úgy dönt, hogy inkább a szabadságot választja és Jo: akit elhagyott a férje egy fiatalabb nőért. A két élettárs és egyben barátnő az elején még úgy dönt, hogy nincs többé szükségük férfiakra, de az élet úgy hozza, hogy ez az érzés akár meg is változhat. Miközben Dora munkát keres megismerkedik egy kellemes külsejű fiatalemberrel aki különböző feladatokat állít fel, azért hogy Dora letudja küzdeni a félelmeit. Jo pedig otthon tengeti napjait míg egy szép napon találkozik egy rég elfeledett osztálytárssal, Marcussal. Vajon sikerül újra megtalálniuk a boldogságot?

Nem tudok sokat mondani róla. Összességében egyszerű, kellemes olvasmány volt. FELEDHETŐ! Ha egyszerűen csak arra vágysz, hogy a nehéz nap után kikapcsolodj, akkor ez a könyv pont jó lesz neked.

Egyetlen egy dolog idegesített a műben, mégpedig az, hogy az összes főszereplőt a keresztnevükön szólították, ami néha azt eredményezte, hogy egy mondatban akár három vagy négy név is szerepelt egyszerre. Brrr. Hát mit ne mondjak. De ha ezen a felfedezésen túlteszitek magatokat onnantól kezdve ez már nem lesz zavaró tényező.

Van még valami amin kicsit megilletődtem: ha kezetekbe veszitek a könyvet, mindjárt a borító előlapján láthatjátok az alábbi szöveget: "Jane Austen bája - Jill Cooper humora". Bevettem! A könyv se nem humoros, se nem bájos. :) Hogy mi ebből a tanulság? Nem szabad mindennek bedőlni. :)

Értékelés: 10/7

Mások is olvasták:


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Kb. 50 oldalt olvastam el, de nekem nem tetszik. Hiába ecseteli hogy milyen szépek a hajók meg a bárkák, engem nem köt le. A borító szerint zsonganak a két nő körül a férfiak. Ehhez képest Dora már kb. a 10. oldalon megismerkedik Tommal. Az utolsó fejezetet elolvastam, megtudtam hogy mi lesz a vége, nekem azt hiszem ennyi elég is volt belőle.

Az írónőtől olvastam a "Száz boldog esküvőm" című regényt, az jobban tetszett, humorosabb volt, bár az elején lehetett tudni, hogy ki kivel jön össze.

Christina alias Pöfivonat írta...

Szia!

Valóban nehéz túl jutni az első oldalakon, de után már sokkal élvezetesebb lesz a történet. Sajnos az írónő másik könyvét még nem olvastam, de szándékomban áll. :)