2009. június 3., szerda

Stephenie Meyer - Eclipse

Eddig ugye mindig azt hangoztattam mennyire nem ragadott magával úgy a könyv ahogy a többi rajongót. Hát az az igazság, hogy már én is rajongója lettem ennek a sorozatnak. Igaz engem csak a harmadik résszel tudott megnyerni az írónő, azért mert ebben a kötetben kihozta a maximumot. Habár még az utolsó kötet nem olvastam, de ettől függetlenül hangosan ki merem mondani, hogy nekem ez lesz a kedvenc kötetem a sorozatból. Nem gondoltam volna, hogy bármi újat ki tudna már hozni ebből a történetből, de azt hiszem most fejet hajtok Meyer előtt. Hangos TAPS! Gratula!

A sorozat ott folytatódik ahol a második kötet abba maradt. Bella épp a szobafogságát tölti, miközben valahol Seattleben titokzatos gyilkosságok történnek egymásutánban. Habár Edward úgy véli, hogy ezeket a gyilkosságokat egy fiatal vámpír hajtja végre, mégis egyelőre csakis a fősulis jelentkezésekkel foglalkoznak. Bella egyre többször és többször emlegeti Edwardnak hogy szeretné meglátogatni Jacobot, de ő egyelőre hajthatatlan, ugyanis Alicenek látomása volt ezzel kapcsolatban. Sajnos Victoria a veszedelmes vámpír visszatért Forksba azért, hogy Bellával végezzen.

A későbbiekben a kis Swan lány és a Cullen család rájön, hogy ezeket a gyilkosságokat Victoria és az ő újszülött serege hajtja végre. Mivel minden áron megakarják védeni Bellát a gonosz vámpír támadása ellen, ezért hajlandóak egyezséget kötni a vérfarkasokkal. És megkezdődik a harc.... :)

Érdemes megjegyeznem a borító jelenetését, amin egy piros szalag található félig elszakadva. Ez jellemezi Jacob és Bella kapcsolatát, aminek majdhogynem vége szakad. A szalag színe pedig az ő kettejük kapcsolatára utal, ugyanis Bella számára Jacob nem csak egy barát hanem annál jóval több.

Teljes mértékben meg vagyok rökönyödve ettől a résztől, még most is a hatása alatt vagyok. Akárhol olvastam a könyvet mindenhol rágtam a a kezemet. Szerintem a buszon biztos rajtam röhögtek, ugyanis képzeljétek el az alábbi szituációt: én a könyvvel miközben teljesen felé görnyedek, majd végig a bal kezem a számban és rágtam. Borzalmas látványt nyújthattam. :D :D De nem tehetek róla ez egyszerűen elképesztő. Huhh.

Azt hiszem azért tetszett jobban ez a rész, mert sokkal több volt benne az izgalom. Nem ment bele az írónő olyan részletekbe, hogy mennyire szerelmes, vagy éppen mennyire szenved Bella stb stb stb. Úgy érzem sokkal több hangsúlyt fektetett abba, hogy egy igazi kalandot hozzon ki ebből az egészből. Azt hiszem ezzel a kötettel foglalkozhatott a legtöbbet, sőt szerintem ezt is dolgozta ki a legjobban. Ami igazán meglepő fordulat volt számomra az a vámpírok és a vérfarkasok egyezsége. :) Persze van még egy pár meglepő rész is, de ezeket nem szeretném most megjegyezni mert sok mindent lelőnék és isten ments, hogy bármi ilyesmit tegyek. :) Még attól is megkíméllek benneteket, hogy a kedvenc fejezeteimről meséljek nektek, mert akkor túl sok lenne a spoiler ebben a bejegyzésben.

Ja és ami végképp megdöbbentő az a sok humoros részlet, ami előfordul a könyvben. :) Azt hiszem ez annyira nem volt jellemző eddig vagy csak egyszerűen én nem értettem. :)

Csak azt nem tudom, hogy ezután mire számítsak az utolsó mindent eldöntő kötetben, ha ez ennyire jó volt. :)

Robert Forst: Tűz és jég

Mondják: világ vége tűz.
Más mondja: jég.
Mert a vágy forrósága űz,
azt vallom én is: vége tűz.
S ha vesznem kétszer illenék:
mert ismerős a gyűlölet,
hiszem: végpusztulásra jég
is jó lehet,
és épp elég.

U.I.: Egyébként rohadtul sajnálom, hogy magyarul a harmadik kötet majd csak októberben jelenik meg. Borzasztó, hogy ilyen sokáig kell várni. :S

Utólag hozzáírva:
Még valami eszembe jutott itt a végére, úgy gondolom hogy az írónő akár itt abba is hagyhatta volna a sorozatot mert szerintem az Eclipse az első két kötetnek a beteljesedése. :) Lehet nem is olvasom el az utolsót? Ááá, nem hiszem.

Értékelés: 10/10**

Mások is olvasták:


3 megjegyzés:

Eszter írta...

Éljen!Végre valaki,aki egyet ért velem.Nem bírtam letenni:)Az első kettő sem rossz,bár nekem a Twilight jobban tetszett,mint a New moon.És teszek a berzenkedő vámpírbuzikra,akik szerint a vámpírmisztikum megcsúfolása ez a sorozat.Meg,h csak idióta tinicsirkéknek való.Szerintem igenis kellemes része a szórakoztató irodalomnak.Már Alig várom a negyedik részt,és most láttam,h már előkészületben az ötödik.Csak neh elszürküljön az eddig jónak ígérkező sorozat.

Christina írta...

Én úgy tudom, hogy az ötödik kötet nem fog megjelenni, mert valaki felrakta a netre, ezért az írónő úgy döntött, hogy nem adja ki. Sőt egy kicsit most pihenteti is az írást. Egyébként most két ígéretes sorozat is megjelenik a könyvmolyképző kiadó gondozásában is. Azt érdemes meglesned. :)

Hell írta...

Ötödik kötet nincs. A midnigth sun a Twiligth átdolgozva Edward szemszögéből vagysi mondhatni Twiligth 2 Edward szemszöge. Nekem az is tetszett ameddig elolvastam. És igen egy volt legjobb barátjának mutatta meg és ö feltette azóta meyer szóba sem áll vele. De azt mondta lehetséges hogy egyszer megírja a végét én szurkolok. ^^