2009. június 25., csütörtök

Goldenblog 2009

Gratulálok azoknak akik bejutottak és sok sikert nekik. :) Egyébként nem is tudtam hogy van ilyen, most először találkoztam Olvasónapló (természetesen ő is bejutott :)) oldalán és amikor tüzetesebben utána néztem akkor szembesültem vele, hogy már 2005 óta lehet díjat nyerni.

El vagyok képedve, hogy mik vannak. :)


Még egyszer grat mindenkinek!

Itt lehet megtekinteni: Goldenblog 2009


2009. június 18., csütörtök

2009. június 16., kedd

Az eltűnt miniatűr lány....

Hát igen ez volnék én, mármint az eltűnt miniatűr lány, de most újra itt vagyok. :) Szóval láttam ezt az SHC dolgot Nima oldalán és hát úgy gondoltam én is keresek egy pár könyvet hátha valakit érdekel. Ha nem tudjátok mi is az az SHC, akkor részletes információkat megtalálhatjátok Amadea vagy Nima oldalán.

1. Susanna Clarke: A hollókirálynő -> Itt
2. Agatha Christie: A kutya se látta -> Itt
3. Dean R. Koontz: A tékozló fiú -> Itt
5. Robert R. Mccammon: Csak az enyém -> Itt
6. Laurel K. Hamilton: Bűnös vágyak -> Itt

FRISS
1. Peter S. Beagle: Egy csendes zug
2. Peter S. Beagle: Tamsin története

A kívánságlistám, mert hogy nekem olyan is van: :)

1. Francesca Marciano: Szerelmem, Róma
2. Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók, Játék az élet, Latin szerető

Valamint megnéztem a kedvenc könyv kiadóim honlapját és meglepve tapasztaltam, hogy most már nem csak a Kelly kiadónak van online boltja, hanem az Agavénak is. :) Hogy hol is pontosan? Hát ITT! De lehet hogy ez már eddig is volt csak én nem vettem észre. :)

Más SHC tagok listája:

JaneEyre

Mademoiselle


Joeymano

Athala

Alternati

Nima


Remélem nem hagytam ki senkit, ha esetleg mégis csak az kérem sipítson! :D



2009. június 8., hétfő

Könyvhéten jártam...

A mai napon körbe vezettem egyik kolléganőmet (aki Csongrád megyében lakik), hogy hol is szoktam én a könyveket vásárolni. Ennek hatására úgy döntöttük kimegyünk a könyvhétre hátha ott is találunk valami izgalmasat.

Igaz, hogy nem sok tervünk volt, de egy valamiben biztosak voltunk, hogy a Tuan kiadó standját megakarjuk nézni (itt szoktam venni a Margit Sandemos könyveket)!! Nagyon kellemes csalódás volt, hamar meg is barátkoztunk a főszerkesztő hölggyel. :) Mindjárt néhány érdekes információval el is láttot minket, persze nem csak Margit Sandemoról hanem egyéb más könyvekről, írókról is. Annyira sikeres lett ez a találka, hogy mindjárt meg is ajándékozott négy kötettel, azt hiszem ezt nem sok kiadó tenné meg.

Ezúton szeretném megköszönni Hidegföldi Gyöngyi Tündének a könyveket és a kellemes perceket!

Tuan kiadó elérhetősége: ITT


2009. június 4., csütörtök

2009. június 3., szerda

Stephenie Meyer - Eclipse

Eddig ugye mindig azt hangoztattam mennyire nem ragadott magával úgy a könyv ahogy a többi rajongót. Hát az az igazság, hogy már én is rajongója lettem ennek a sorozatnak. Igaz engem csak a harmadik résszel tudott megnyerni az írónő, azért mert ebben a kötetben kihozta a maximumot. Habár még az utolsó kötet nem olvastam, de ettől függetlenül hangosan ki merem mondani, hogy nekem ez lesz a kedvenc kötetem a sorozatból. Nem gondoltam volna, hogy bármi újat ki tudna már hozni ebből a történetből, de azt hiszem most fejet hajtok Meyer előtt. Hangos TAPS! Gratula!

A sorozat ott folytatódik ahol a második kötet abba maradt. Bella épp a szobafogságát tölti, miközben valahol Seattleben titokzatos gyilkosságok történnek egymásutánban. Habár Edward úgy véli, hogy ezeket a gyilkosságokat egy fiatal vámpír hajtja végre, mégis egyelőre csakis a fősulis jelentkezésekkel foglalkoznak. Bella egyre többször és többször emlegeti Edwardnak hogy szeretné meglátogatni Jacobot, de ő egyelőre hajthatatlan, ugyanis Alicenek látomása volt ezzel kapcsolatban. Sajnos Victoria a veszedelmes vámpír visszatért Forksba azért, hogy Bellával végezzen.

A későbbiekben a kis Swan lány és a Cullen család rájön, hogy ezeket a gyilkosságokat Victoria és az ő újszülött serege hajtja végre. Mivel minden áron megakarják védeni Bellát a gonosz vámpír támadása ellen, ezért hajlandóak egyezséget kötni a vérfarkasokkal. És megkezdődik a harc.... :)

Érdemes megjegyeznem a borító jelenetését, amin egy piros szalag található félig elszakadva. Ez jellemezi Jacob és Bella kapcsolatát, aminek majdhogynem vége szakad. A szalag színe pedig az ő kettejük kapcsolatára utal, ugyanis Bella számára Jacob nem csak egy barát hanem annál jóval több.

Teljes mértékben meg vagyok rökönyödve ettől a résztől, még most is a hatása alatt vagyok. Akárhol olvastam a könyvet mindenhol rágtam a a kezemet. Szerintem a buszon biztos rajtam röhögtek, ugyanis képzeljétek el az alábbi szituációt: én a könyvvel miközben teljesen felé görnyedek, majd végig a bal kezem a számban és rágtam. Borzalmas látványt nyújthattam. :D :D De nem tehetek róla ez egyszerűen elképesztő. Huhh.

Azt hiszem azért tetszett jobban ez a rész, mert sokkal több volt benne az izgalom. Nem ment bele az írónő olyan részletekbe, hogy mennyire szerelmes, vagy éppen mennyire szenved Bella stb stb stb. Úgy érzem sokkal több hangsúlyt fektetett abba, hogy egy igazi kalandot hozzon ki ebből az egészből. Azt hiszem ezzel a kötettel foglalkozhatott a legtöbbet, sőt szerintem ezt is dolgozta ki a legjobban. Ami igazán meglepő fordulat volt számomra az a vámpírok és a vérfarkasok egyezsége. :) Persze van még egy pár meglepő rész is, de ezeket nem szeretném most megjegyezni mert sok mindent lelőnék és isten ments, hogy bármi ilyesmit tegyek. :) Még attól is megkíméllek benneteket, hogy a kedvenc fejezeteimről meséljek nektek, mert akkor túl sok lenne a spoiler ebben a bejegyzésben.

Ja és ami végképp megdöbbentő az a sok humoros részlet, ami előfordul a könyvben. :) Azt hiszem ez annyira nem volt jellemző eddig vagy csak egyszerűen én nem értettem. :)

Csak azt nem tudom, hogy ezután mire számítsak az utolsó mindent eldöntő kötetben, ha ez ennyire jó volt. :)

Robert Forst: Tűz és jég

Mondják: világ vége tűz.
Más mondja: jég.
Mert a vágy forrósága űz,
azt vallom én is: vége tűz.
S ha vesznem kétszer illenék:
mert ismerős a gyűlölet,
hiszem: végpusztulásra jég
is jó lehet,
és épp elég.

U.I.: Egyébként rohadtul sajnálom, hogy magyarul a harmadik kötet majd csak októberben jelenik meg. Borzasztó, hogy ilyen sokáig kell várni. :S

Utólag hozzáírva:
Még valami eszembe jutott itt a végére, úgy gondolom hogy az írónő akár itt abba is hagyhatta volna a sorozatot mert szerintem az Eclipse az első két kötetnek a beteljesedése. :) Lehet nem is olvasom el az utolsót? Ááá, nem hiszem.

Értékelés: 10/10**

Mások is olvasták:


2009. június 1., hétfő

Könyv eladás

Megválnék néhány könyvemtől pontosabban Margit Sandemo: Jéghegyek népének sorozatának első kilenc kötetétől (a második rész hiányzik belőle). Ha valakit esetleg érdekel az dobjon egy kommentet vagy írjon egy mailt. :) A többit leegyeztetjük. :)