2012. augusztus 28., kedd

Cathy Kelly: Mindig és örökké

"A képeslapra illően szép Carrickwellben három nő éli boldog mindennapjait, míg mindhármuk körül össze nem dől a világ.
Mel nehéz döntés előtt áll, mivel a karrierépítés és az anyaszerep egyeztetése egyre nagyobb nyűg a számára. Meghozza a döntést, mire főnöknője keresztülhúzza számításait...
A divatszakmában dolgozó félénk Daisy minden vágya, hogy végre teherbe essen álmai pasijától, ám kiderül, hogy a "Nagy Ő"-nek más tervei vannak...
A forrófejű Cleo azzal a reménnyel tér haza, hogy átveheti a családja által vezetett régi szállót, ami időközben csődbe jutott. A válság napjaiban jelenik meg életében egy viharos szerelem...
Carrickwell azonban varázslatos hely - ezt érzi meg Leah, a titokzatos múltú amerikai asszony is, aki gyógyfürdőt nyit a városban, és megtanítja az ott élő nőknek, mi az, ami számít, mindig és örökké."

Van mikor az embernek támad egy egyszerű megérzése és arra minden áron hallgatnia kell, így esett meg velem az, hogy egy olyan regényt vettem a kezembe, ami már évek óta várt arra, hogy egyszer elolvassam.

A történetben négy különböző nőt ismerünk meg különböző problémákkal, ám egy bizonyos ponton sorsuk összefonódik. A regény hétköznapi és egyszerű, de ez volt az amiért leginkább tetszett. Nem akart túl sokat mondani és világrengető igazságokkal előállni, Cathy Kelly egyszerűen csak leírta azt, ami velünk is megtörténhet. Talán egy kicsit megtaláljuk önmagunkat benne, ráismerhetünk a félelmeinkre, összeszorul a szívünk egy élettörténeten, de akár párhuzamot is vonhatunk a saját életünkkel. Nem tudhatjuk kire miként fog hatni ez a közel hétszáz oldalas könyv. Bájos és szeretni való, nekem ennél több már nem is kellett.

Sajnos ez nem az a könyv, amit mindenkinek nyugodt szívvel ajánlanék, meg nem is lehet bármikor olvasni, de aki esetleg szereti az ilyen műfajú könyveket, az legalább egyszer próbálkozzon meg vele.

Cathy Kelly munkásságával most találkoztam először, de ez megadta a kezdő lökést ahhoz, hogy a többi könyvével is megpróbálkozzam.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

0 megjegyzés: