2012. október 12., péntek

Fumax ajánlásával

 
Minap kaptam a levelet, hogy a Fumax kiadó egy újabb gyöngyszemmel lep meg minket és naná, hogy engem is érdekel. :)

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók (Riyria krónikák 1. kötet)
 
"Végeztek a királlyal. 
 Kerestek két bűnbakot. 
 Rosszul választottak.

Ez a könyv nem a legyőzendő, ősi gonoszról vagy egy bosszúálló árváról szól, csupán két fickóról, akik rossz időben rossz helyen találták magukat… Royce Melborn a hétpróbás tolvaj, és kardforgató társa, Hadrian Blackwater Riyria fedőnéven cselszövő nemesek veszélyes és lehetetlennek tűnő megbízásait vállalja el, amivel messze földön hírhedté váltak. Mígnem egy legendás kard ellopása ürügyén csapdába csalják őket, hogy bűnbakként rájuk fogják a király meggyilkolását. A kivégzés elől csak úgy szabadulhatnak, ha végére járnak a királyokat és királyságokat porba sújtó ősi rejtélynek…

A Trónbitorlók a magával ragadó Riyria-krónikák első kötete. A hatkötetes sorozatot írója egyetlen, eposzi magaslatokra törő történetként alkotta meg, amit külön epizódokra bontott. A cselekményszálak egybefonódnak, de minden egyes kötet a saját történetét meséli el, és külön, kerek egészként is élvezhető. Az eredetileg magánkiadásban megjelent sorozatra felfigyelt egy nagy kiadó is, és az új kiadás révén az utóbbi évek legsikeresebb új fantasy-jévé vált."

Michael J. Sullivan regényei elsőként magánkiadásban jelentek meg, ám később az Orbit kiadó felfigyelt a sorozatra és saját kezébe vette a kiadási jogokat. 
 
Remélem hamarosan mi is élvezhetjük majd a teljes sorozatot. Hiányzik itthonról egy jó kis fantasy. :)

0 megjegyzés: