2012. október 15., hétfő

Napi kérdés


Miért van az, hogy olyan kevés a hozzászólás a blogon? Mit tehetnék annak érdekében, hogy beinduljon a komment élet? 

Szerintetek?
 

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

A könyvesblogolás nem vitázókat gyárt, hanem olvasókat :) (posztok estében is)

Tara Nima írta...

névtelen: ez milyen igaz!!:D

Lobo írta...

Egyetértek a fentebb szólókkal. Ha új könyvekről írsz, akkor max. csak annyit lehetne hozzászólni, hogy de jó, érdekes, én is elolvasom. Kevesen tudnak egyebet mondani és sokan épp ezért nem is akarnak. Provokatívabb, népszerűbb könyveknél, az árammal szembe menő kritikánál esetleg lehet, hogy kialakul beszélgetés, vita.
De amúgy nézd a statisztikákat, ha elegen olvassák a blogod, akkor ne annyira hiányold a hozzászólásokat, mert eljutsz oda, ahhoz, akihez, ahova kell.

szeee írta...

igaz amit fentebb írtak, de az is igaz, hogy ki is fogytunk a témából, mondanivalóból, nagyjából megismertük egymást, szóval nem igazán tudom.
kb. semmit nem lehet tenni a tapasztalatom szerint, hiába minden provokáció ;-P
pl. ha megnézed, a molyon is már alig írnak karcot (legalább is az én ismerőseim)
arról nem beszélve, hogy én pl. alig olvasok már blogot, tisztelet a 2-3 kivételnek ;-D (ezt is csak azért olvastam el mert nem könyvekről szólt és rövid :P)szóval szerintem sokan el sem olvassák, vagy nem is tudom...

Tara Nima írta...

ez igaz. az én romantikus, kicsit provokálós posztomra is alig reagált valaki.
már egy botrányt sem lehet tisztességesen megcsinálni.:))

szeee írta...

:D

Lobo írta...

Ó az örök kérdés, hogy csak bloggerek olvasnak bloggereket vagy vannak mezei olvasók is? Én az utóbbiban hiszek, különben miért nyílna nap mint nap újabb könyves blog. Szerintem van rá igény.

Más kérdés, hogy aki már régen csinálja, annak mást jelent a dolog és mást keres mert már megunta az elmúlt 2-3 évben, főleg ha ugyanazokat olvassa (vagy nem olvassa) és nem kutatja, hogy vannak-e újabb emberek akire érdemes lenne odafigyelni. Mert nem éri meg, mert van más élete is, mint a könyvesbloggerkedés.

Amúgy meg témát mindig lehet találni és az új olvasóknak csakúgy mint az újszülöttnek a vicc, minden felmelegített téma is új. Például a most elővett Jane Eyre esetes beszámolók elég népszerűek.

Tara Nima írta...

Lobo, ez igaz, népszerűek, nálam is jó sokan megnézték hál istennek, de csak azért, mert újra ki fogja adni a Corleonis. ha nem ezzel a hírrel indítunk, szerintem a kutya nem lenne rá kíváncsi, így viszont "új" könyv lesz, majdhogynem friss megjelenés, naná, hogy elkezdi érdekelni az embereket.:)

de egyébként igazad van, én sokszor unok már könyvekről olvasni, ezért felüdülés Amadea időnkénti egoposztjai, vagy az időnként feldobott témák.

Millabell írta...

Én meg Nimával ellentétben csak a könyvekről szóló posztokat olvasom el, a töltelékposztok nem érdekelnek, hiszen azért járok könyvesblogokra, hogy engem érdeklő olvasmányokat, könyvtippeket találjak. Sokatoknál, így itt az Olvasószobában is rengeteg jó könyvet, értékelést olvastam, így én inkább mindenkit arra biztatnék, hogy olvassatok és írjatok róla, minél többet :)

Névtelen írta...

Egyetértek az előzővel, a könyves blog attól könyves, hogy könyvekről írnak. A személyes dolgokra való a facse és társai. Vagy egy külön blog a személyes dolgoknak.

Christina alias Pöfivonat írta...

Névtelen: nem fontos, hogy vita legyen. Csak úgy vettem észre -és nem csak a saját oldalamon - hogy kevesebb a hozzászóló, mint előtte és ez érdekelt volna.

Lobo: pedig szerintem régebben nagyobb volt az élet a könyvesblogokon, mindentől függetlenül. A statisztika szerint akármilyen posztot írok mindig kb annyian olvassak. :) De szívesen fejlődnék és érdekelne, hogy a könyveken kívül ki mit érdekelne.

Christina alias Pöfivonat írta...

Szeee: gondolod, hogy azért mert ismerjük egymást? nem hiszem. Az viszont igaz, hogy mindenkihez kevés hozzászólás érkezik és ez érdekelne engem is. :)

Lobo: én tudom, hogy nem csak könyvesbloggerek olvasnak, mert már kaptam mástól is visszajelzés ez biztos. Én inkább azt vettem észre, hogy sokan nem mernek nyilatkozni.

Millabell: a könyves posztokon kívül van még valami, amiről szívesen olvasnál?

Millabell írta...

Christina: leginkább könyvekről, jó könyvekről :)
Szeretem azokat a posztokat is, amik friss megjelenésekről szólnak, bár ez is leginkább hullámszerűen száguld végig a blogszférán.
Azt is szeretem, amikor a moly-on közzéteszitek, melyik könyváruháznak van csúcsszuper akciója (így rendeltem most pl. a book.hu-n Gabo-s könyveket, pedig magát az oldalt sem ismertem), mivel az akciókat én baromi lusta vagyok figyelni, minden kiadónál és online könyvesboltnál külön-külön. Ez akár blogposzt téma is lehetne.
Azt hiszem, nagyjából ennyi, de ha még valami eszembe jut, megírom :)

Millabell írta...

tévedtem, General Press-es könyveket :)