2013. március 24., vasárnap

Előrendelések, megrendelések


avagy milyen újdonságokra számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

Egy nagy könyvmoly tudja mikor kell figyelni a könyves piacot, a megjelenéseket, merthogy vannak olyan időszakok amikor nagyobb a dömping, mint például áprilisban, amikor is JÖN a könyvfesztivál. Igen, a KÖNYVFESZTIVÁL így nagy betűkkel, amikor minden kiadó az utolsó pillanatra tartogatja a megjelenéseit, mi meg kíváncsian várjuk őket. Lassan egy-két titokra fény derül, ezért van olyan regény amit már sikeresen elő is rendeltem.

Emylia Hall: Nyarak könyve

"Mindegyik nyár tökéletes volt. Kivéve az utolsót.
Elisabeth Lowe váratlanul csomagot kap. Egy albumot, tele réges-régi, Magyarországon készült fényképpel, és egy kísérőlevelet, melyben arról értesítik, hogy édesanyja, akivel több mint egy évtizede megszakított minden kapcsolatot, meghalt.
A képek nézegetése felidézi a fájdalmas múltat, amikor a kilencéves kislány a szüleivel a Balatonnál töltött egy hetet, és édesanyja úgy döntött, nem tér vissza a szigetországba. Beth az apjával maradt, de minden nyáron meglátogatta az édesanyját Magyarországon. Éveken át ezek a nyarak tartották benne a lelket, de tizenhat éves korában valami visszafordíthatatlanul megváltozott.
Azóta Beth egyszer sem engedte meg magának, hogy azokra a varázslatos nyarakra gondoljon.
A csomag érkezése azonban felkavarja a múltat és átrendezi a jelent."


Emylia Hall könyvéről írt Lobo egy nagyon figyelemre méltó bejegyzést, ha esetleg bizonytalan lennél a megvételében ITT el is olvashatod. Én már azóta várok a magyar megjelenésre mióta az ajánlóját olvastam. ;)

Donato Carrisi: Démoni suttogás

"Rettenetes bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak.
Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas történet a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot."

Scott Westerfeld: Behemót

"Egy ellopott hadihajó. Egy titkos küldetés. Egy világraszóló kaland.
A behemót a brit tengerészet legádázabb teremtménye, mely egy falással egész hadihajókat tüntet el. A darwinisták fel akarják használni a barkácsok ellen, még ha ezért azt az árat is kell fizetniük, hogy az Oszmán Birodalom is belép a háborúba.
Deryn, a brit légierő fiúruhában szolgáló kadétja és Sándor, az álruhás osztrák–magyar trónörökös a Leviatán fedélzetén utaznak Isztambul felé. A léghajó küldetését azonban katasztrófa fenyegeti, és a két fiatal hamarosan idegen földön találja magát – magányosan, üldözőkkel a nyomukban. Sándornak és Derynnek minden ügyességükre, ravaszságukra és szövetségesükre szükségük lesz, hogy megbirkózzanak a veszedelmekkel."

A Behemótról pedig Amadea írt egy rövid kis szösszenetet (ITT lehet elolvasni), ami után alig várjuk már, hogy a kezünkben legyen a folytatás. :)

Egyelőre ezek kerültek a virtuális kosaramba és valószínűleg több nem is kerül bele, mert azért kicsit gyér az idei felhozatal. De ezzel is el leszek egy jó darabig, úgyhogy egyáltalán nem panaszkodom, és amíg várok addig olvasom a Leiner Laura Szent Johanna Gimi sorozatát, amit mindenkinek ajánlok. :)

0 megjegyzés: