2013. október 9., szerda

Apró hírmorzsák


Íme néhány megjelenés az Alexandra és a Carthaphilus kiadó tarsolyából. A lista nem teljes, ide csak azok kerültek, amik elsősorban engem érdekelnek. 

Veronica Rossi: Végtelen ég alatt

"A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá. Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat. A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki. Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre. 

A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Éhezők viadala trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került. "

William Nicholson: Anyaföld

"Egy fájdalmas szakítás után Alice Normandiába utazik, hogy találkozzon sosem látott nagyanyjával. Az asszony elmeséli neki, hogy a családjában minden múltbeli nehézség ellenére egyszer fellángolt az igaz szerelem, s a történetet meg is osztja unokájával. A regény ennek az igaz szerelemnek a története.

Kitty katonai sofőrként 1942 nyarán Sussexben állomásozik, ahol Megismerkedik Eddel, a tengerészgyalogosok tisztjével és Larryvel, a hadműveleti parancsnokság összekötő tisztjével. Kitty azonnal beleszeret Edbe, aki viszonozza a lány érzelmeit. Larry azonban ugyanígy érez. Az angolok hamarosan tengeri támadást indítanak a német megszállás alatt álló észak-franciaországi Dieppe partjainál. A hadművelet a világháború egyik legnagyobb katasztrófájának bizonyul, s örökre megváltoztatja Ed és Larry életét is. A II. világháború szörnyűségei közepette létezhet-e boldogság Kitty számára, s ha igen, vajon kinek az oldalán?"

Joyce Maynard: Nyárutó

"Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, barátok nélküli, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérben úszó férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt Henry megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, a szeretteink érdekében hozott áldozatok fontosságát – és azt, hogy érdemes várni az igaz szerelemre.

A széles körben elismert amerikai írónő, Joyce Maynard lélegzetelállító és szívszorító történetet mesél szerelemről, szexről, kamaszkorról és végzetes árulásról egy ifjú kamasz szemén keresztül – és annak a férfinek a nézőpontjából, akivé ez a fiú válik. "

Karen Mack és Jennifer Kaufman: Freud szeretője

"A regény Sigmund Freud és sógornője, Minna Bernays szerelmének története. A 19. század végén az éles eszű Minna Bernays hirtelen elveszíti munkáját. 1895-ben Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban többre vágyik, és nem szeretne megállapodni.

Kétségbeesésében testvéréhez, Marthához fordul. A hatgyermekes Mathának azonban megvan a maga baja, s gyakran távol lévő és kissé közönyös férjétől – aki történetesen a Sigmund Freud – nem sok segítségre számíthat. Freud ebben az időben keményen dolgozó professzor, akit sokat támadnak radikálisan új lélektani elméleteiért, amelyeknek középpontjában a szexuális ösztönök állnak. Marthát taszítja férje pornográfnak titulált munkája, Minnát azonban lenyűgözi.

Martha mindenben Minna szöges ellentéte: kíváncsi, okos, elhivatott. Freud intellektuális társa lesz, ám a felszín alatt valami ennél sokkal mélyebb is lappang. Valami, amitől egyikük sem menekülhet. A szerzőpáros a szerelem, a lojalitás és az árulás e lenyűgöző történetében egy kivételes nő portréját rajzolja meg. Egy nőét, aki gyötrődött a testvére iránt érzett szeretet és a pszichoanalízis megteremtője iránt érzett elsöprő szerelem között. "

Kate Morton: Távoli órák
"Edie édesanyja titokzatos levelet kap egy ódon vidéki kastély egyik lakójától. A lány kíváncsian kutatni kezdi zárkózott édesanyja múltját, és eljut az omladozó kastélyba, melynek falai több évtizedes titkokat rejtenek. Edie nem nyugszik, amíg meg nem tudja, mi történt a lakókkal a múlt immár távoli óráiban, és milyen része volt az eseményekben édesanyjának. Morton újabb sikerregénye vérbeli romantikus thriller, melyben a lehető leghatásosabban keveredik a feszültség és a szerelem izgalma. "


Jojo Moyes: Akit elhagytál

"Az írónő új regénye, az Akit elhagytál két magára maradt asszony lenyűgözően romantikus története. Sophie férje az I. világháborúban a fronton harcol, míg fiatal asszonya otthon igyekszik megállni a helyét. Közel száz évvel később Liv imádott férje halála után próbál magára találni. Kettejük sorsát egy ellenállhatatlan hatású festmény, Sophie festőművész férjének alkotása kapcsolja egybe: ennek hányattatásai köré szövi új kötete eseményeit az angol sztárszerző." 



Ezenkívül jön még a Szabadulás folytatása A tizenkettek (Justin Cronin), illetve Emma Donoghuetól a Hétpecsétes titok, valamint Pittacus Lore sorozatának negyedik kötete az Ötödik csapdája.

Szinte mindegyiket nagyon várom, de a legjobban Jojo Moyes könyvének örülök. ;)

4 megjegyzés:

Nikkincs írta...

Úristen, anyagi csődbe fogok menni! :( Jojo Moyes új könyvének nagyon örülök, de Kate Morton is jöhet bármikor, aztán ott van a Labor Day is, ami most szintén felkerült a kívánságlistámra :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Nikkincs: Jojo Moyes nálam is alap, illetve Kate Morton is érdekel, habár még ezidáig semmit nem olvastam tőle, de majd most. ;) A Freud szeretője című könyvnél abban bízok, hogy egy kicsit hasonlít a Párizsi felségre. :)

Joeymano írta...

Úúúú, Morton és Freud!!!! :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Joeymano: nekem mondod? :D